Na mazowieckich piaskach - ogród Franceski cz. 2

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Francesca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:16
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Na mazowieckich piaskach - ogród Franceski cz. 2

Post »

Nie mam czasu na komputer buuuuuuuuuuuuuuu ;:145 ;:145 ;:145
Bardzo dziękuję za zainteresowanie ;:196
Kiedy jestem sama z F. to chłopina od razu mnie znajduje i odciąga od monitora - nie lubi konkurencji i słusznie :roll: , po południu roboty jest od groma w ogrodzie , przychodzę do domu kiedy jest ciemno i jeszcze robię tu różne rzeczy, padam koło północy na twarz :oops: .

Odpowiem w Waszych wątkach jutro (mam nadzieję :lol: ), teraz tylko szybko trochę zdjęć (mamy gościa, ogląda mecz z moim M i dlatego mam chwilkę na internet).
Część zdjęć jest wręcz historyczna - sprzed kilku dni :evil: .

Powojniki
To, co miało być Hagley Hybrid (z Lidla) a jest niewątpliwie Comtesse de Bouchaud
Obrazek
I drugi Comtesse de Bouchaud - ten od roku u mnie - też zaczyna kwitnąć
Obrazek

To samo, prawda? ;:223

Polish Spirit

Obrazek
Anita - pierwszy kwiatuszek
Obrazek

Róże
Comte de Chambord - piękny zapach, duże ładne kwiaty, szlachetny kształt pąków
Obrazek
Louise Odier zaczyna kwitnienie, będzie cudownie niedługo.... 8-)
Obrazek
Miniaturka uratowana w ubiegłym roku z Tesco za grosze :wink: (kolor jest ciemniejszy, muszę chyba spróbować zrobić zdjęcie w manualu, bo w półautomacie zawsze wychodzi za jasne :roll: )
Obrazek
I pierwszy kwiat Sympathie - w realu jest bardziej buraczkowa niż czerwona ;:173
Obrazek

Bodziszki
Double Jewel
Obrazek
Midnight Reiter
Obrazek
kantabryjski Biokovo
Obrazek

Historia pewnych dwóch murków (o zgrozo na ganku ;:202 ), których nikt (znaczy żaden fachowiec) nie chciał doprowadzić do porządku i w końcu mój M. nie wytrzymał ;:167
Tak było:
Obrazek
M. wymyślił, ze będą tu skrzynki, pomysł został doprecyzowany przeze mnie i naszego znajomego (który by to sam zrobił gdyby nie brak czasu) i powstało takie coś - tam gdzie są słupy nie ma podłogi.
Obrazek
i w całości wygląda tak (ćwierćwałek pod skrzynką wymaga jeszcze jednego malowania :oops: )
Obrazek

Inne takie
Obrazek

ObrazekObrazek

Lilia od Marty ;:167
Obrazek

Ostróżka - teraz już bardziej rozwinięta :oops:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Już po meczu, uciekam :roll: :wit
Pozdrawiam - Agata :)
Mój ogród na mazowieckich piaskach część 1, część 2 - aktualna
Awatar użytkownika
Helios
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 cze 2010, o 18:56

Post »

;:3

Super widoczki Agato! A za skrzynko - murki autorowi (no i wykonawcy) należą się słowa szczególnego uznania. Nie dość, że świetnie wyglądają, to jeszcze będą użyteczne.
Jak się tych naszych eMów lepiej dociśnie, to okazuje się, że coś niecoś potrafią :?
Gdzie kwitnie kwiat - musi być wiosna, a gdzie jest wiosna - wszystko wkrótce zakwitnie (Friedrich Rückert)
Ogród Heleny Ogród Heleny cz.2
Ogród Heleny cz.3
Awatar użytkownika
Lineta
1000p
1000p
Od: 15 mar 2012, o 21:02
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Podziwiam Twoje cudowne róże. Ach, co za widok! Żałuję, że nie mogę ich powąchać. Czemu jeszcze nie wymyślono, jak przesłać zapach Internetem?! :D
I skrzynki przy drzwiach też wspaniałe. Każde wejście powinno tak wyglądać. :D
A, i zapomniałam dodać: okazuje się, że zupełnie nic nie wiedziałam o bodziszkach. Na szczęście u Ciebie dostałam gratis lekcję poglądową. :D
Ogród tysiąca kwiatów i motyli. Serdeczne pozdrowienia, Gosia
Ogród Linety
Ogród Linety cz.2
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Świetne skrzynki :D Bardzo mi się ten pomysł podoba.
Kwitną Ci róże ;:138 coraz bardziej niecierpliwie czekam na Comte.
Mnie też brakuje czasu, są dni, kiedy w ogóle nie zaglądam na forum :( Ciągle jest coś do zrobienia.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
justi177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 wrz 2011, o 17:42

Post »

Hej :wit
Fajne te skrzynki!....trafione rozwiązanie....bardzo....a bodziszka, to przyjdę i ukradnę :;230
Pozdrawiam
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Francesca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Halinko, mój M. nie techniczny, ale dokładny, to sobie poradził; pierwsza skrzynka powstawała długo, ale druga już w zaskakująco dla mnie dobrym tempie :D . Heh, żeby zrobić te skrzynki musiał zainwestować w sprzęt tnący i wkręcający, ale mam dla niego tez inne zadania, może się zamortyzuje :lol: .

Linetko, róże pachną cudownie, szczególnie Comte de Chambord (dlatego posadziłam ja przy tarasie, Margo mnie namówiła na nią u Szmita rok temu). Bardzo lubię bodziszki, są dość skromnymi kwiatami, ale ładnie się prezentują w kępach na rabatach. Występują w wielu odmianach, każdy dla siebie coś znajdzie :D .

Ewuniu, zaraz zajrzę czy twoja Comte już zakwitła :).

Justynko, którego bodziszka chcesz ukraść? :lol: Za rok może uda mi się podzielić kępkę :wink: .

Dziś byłam w szkółce bylin. Ponieważ miałam postanowienie, że zrobię zasadniczo rekonesans, kupiłam tylko białą tawułkę White Glory, trzy bokkonie i dwa orliki.

Mam pytanie do dziewczyn z północno-wschodnich rubieży Warszawy :wink: - czy byłyście kiedyś w szkółce bylin Zielone Progi koło Serocka? Kupuję ich rośliny w Erwasie w Wesołej i muszę stwierdzić, że pięknie rosną. Tylko ten sklep ma chyba duży narzut :roll: .
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38

Post »

Świetny pomysł z tymi skrzynkami, a Louis O. jest piękny, wpadam w zachwyt u wszystkich posiadaczy tej róży. A polish spirit zazdroszczę, bardzo pozytywnie ;:173
Awatar użytkownika
BassBecia
100p
100p
Od: 15 maja 2012, o 19:26

Post »

Witaj Aguś :wit Skrzynki są rewelacyjne. Wyglądają jakby od zawsze tam były :D
Jak miewa się chaber?
"Nigdy nie będzie szczęśliwy ten, kogo dręczy myśl, że ktoś inny jest od niego szczęśliwszy"-- SENEKA --
Gdzie diabeł mówi "dobranoc"
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Skrzynie tez pochwale i musze powiedziec, ze pomysl calkowicie udany - wygladaja jakby tam zawsze byly i to miejsce bylo specjalnie dla nich ;:108
Jurek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 kwie 2006, o 09:18

Post »

Ja bym w te skrzynki napchał powojników :;230
Awatar użytkownika
Francesca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

W imieniu M dziękuję za pochwały :) .

Madziu, Polish Spirit bardzo lubię ;:167, a Luizkę pokażę jutro - dziś zapomniałam zrobić zdjęcie kiedy było jeszcze trochę światła ;:219

Witaj, Beatko. Chaber nie kwitnie, łobuz :lol: , a poza tym ma się świetnie :wink: . Aha, tojeść zakwitła ;:138. Sadzoneczki naparstnicy i firletki ładnie się poprzyjmowały i rosną ;:196 . Zapomniałam Ci zioła wykopać ;:14 . Kiedyś to nadrobimy :wink: .

Jule, jak się myśli cztery lata to się w końcu wymyśli coś ekstra :;230 .

Jurku
, miałam taką myśl ;:173 :lol: , ale skrzynki mają wewnętrzny przekrój około 25x25, trochę za mało dla powojników :twisted: . Za to już myślę jakie posadzić w donicach na podłodze ganku, tam jest sporo miejsca ;:224 .

Powojnik Summer Snow, rok rośnie u mnie. Jak szanowna wycieczka raczy zauważyć kratka jest jak najbardziej tymczasowa (taka była z założenia) a obudowa tarasu to następne zadanie dla dzielnego M. :lol: . Obok ma rosnąć Sweet Summer Love, jest już nawet zakupiony, ale jako, że obudowa zapewne nie powstanie szybko dostał nową donicę o pojemności 7.5 litra na przeczekanie :roll: .

Obrazek

Obrazek

A tutaj mamy coś co wymknęło mi się pod kontroli ;:202 - powojnik Anita i róża Sympathie. Róża korzysta z Magicznej Siły dla powojników i chyba całkiem jej smakuje :lol: . W promocji na zdjęciu jeszcze dwie nogi i ogon ogara :lol: .

Obrazek

I na koniec skromniutki pierwszy kwiatek pięciornika Lovely Pink. Słodziak, co? :lol:
Obrazek
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2010, o 19:18
Kontakt:

Post »

Agato przepiękne zdjęcia pokazujesz ;:oj Widzę, że kolekcjonujesz bodziszki ;:63 Ślicznie u ciebie i kolorowo, A piwonia mnie wprost zauroczyła.... ;:180 mój polish jakby jaśniejszy ;:24
Awatar użytkownika
Francesca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kasiu, bodziszków mam już całkiem sporo ;:108 . Mój PS w tamtym roku też był jaśniejszy :) .
Awatar użytkownika
BassBecia
100p
100p
Od: 15 maja 2012, o 19:26

Post »

Agatko bardzo się cieszę, że chaber dał się przeprowadzić :D Co do kwitnienia, to u mojej mamy jeden zawiązał pąk, a drugi strajkuje. Mój też nie chce kwitnąc, ale u mnie może mieć słabą ziemię :( Tojeść kwitnie i u mnie. Liatra też już zawiązuje pąki.

Pochwalę się moim bodziszkiem i może Cię skuszę :D
Obrazek
"Nigdy nie będzie szczęśliwy ten, kogo dręczy myśl, że ktoś inny jest od niego szczęśliwszy"-- SENEKA --
Gdzie diabeł mówi "dobranoc"
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2010, o 19:18
Kontakt:

Post »

Dziewczyny spokojnie, zeszłym roku mój chaber miał jednego chuderlawego kwiatka, a w tym aż się przewraca od kwiecia....
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”