Ogród Danusi cz. 2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Tacca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 lut 2009, o 12:23
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Re: Ogród Danusi cz. 2

Post »

Iwonko , wracaj szybko do zdrówka , mi z nasturcji bardziej smakują listki , są pikantne , za to kwiatki ślicznie wyglądają na półmiskach.
Tereniu , patent z nasturcją polecam każdemu zainteresowanemu. Miło że mój pomysł może innym służyć .
Zdrówko pomalutku się regeneruje , chociaż ostatnie dwa tygodnie były chwilami koszmarne, wracałam z pracy i leżałam odłogiem . Myślę że z czasem jakoś wszystko się ułoży . W pracy nie ma ciśnienia , jest OK.
bozunia
1000p
1000p
Od: 30 maja 2010, o 01:41
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Danusiu, byłam zobaczyć filcaki, więc nie mogę przejść obojętnie obok ogrodu :) Wprosiłam się i będę zaglądać :wink:
Piękne masz roślinki, a róża pnąca powala na kolana! Rozchodnik ostry w takiej ilości pod nogami róży musi wyglądać bajecznie jak kwitnie :)
Awatar użytkownika
Tacca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Bożenko miło mi Ciebie gościć , rozchodnik rzeczywiście wygląda ładnie w takiej ilości , chciała bym żeby jeszcze skalnica cienista tak mi się rozrosła .
Awatar użytkownika
ElleBelle
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 paź 2009, o 15:36
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Pisałam Ci kiedyś o ogóreczniku a on u mnie zagościł na stałe i też już kwitnie ;:7 Błękitny anioł cudowny ;:180
Pozdrawiam, Ela
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
Awatar użytkownika
Tacca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Elu Ogórecznik to wdzięczna roślina , wysiana raz rozsiewa się co rok z umiarem , pięknie pachnie świeżymi ogórkami , kwiaty zdobią półmiski z sałatkami , tylko szkoda ze mszyce są też chętne na ten przysmak.
Nasturcja posadzona w donicy na pniu , pozbyła się mszyc . Na rabacie mszyce były nie do opanowania. Trochę późno wpadłam na ten pomysł, przesadzałam jak pędy były długie, kilka się nagniotło i pomału je usuwam , ale nowe pędy są mocne . Jestem z pomysłu zadowolona i polecam wszystkim chętnym , szczególnie tym którzy tak jak ja nie mają cierpliwości do pielęgnacji upraw doniczkowych .
Błękitny Anioł jest co dzień piękniejszy , jak naładuję baterie to zrobię mu Foto.
Poza tym chwasty wszelkiego rodzaju mają się u mnie w tym sezonie znakomicie . Skrzypu nasuszyłam już 5 litrowy słoik i co dzień po troch zużywam . Pozostałe są mało użyteczne , ale rosną jak szalone , szczególnie w ostatnich dniach , bo ciągle pada i jest chłodno , szkoda że warzywa nie mają takiego zapału do wzrostu w chłodne dni.
Papryka i pomidory dopiero pokazały kwiaty, ogórki w tym roku będą chyba ze straganu. Sałata wysiana z nasion nie pokazała się wcale, za to z kompostowej ziemi mam ją na wszystkich rabatach .
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Danusiu Błękitny Anioł to prześliczny powojnik, delikatni i subtelny jak letnie niebo :D U mnie niestety nie przetrwał zimy....ale chyba jeszcze raz go posadzę, tylko muszę wymyślić miejsce.....
Awatar użytkownika
ElleBelle
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

No u mnie ogórecznik kwitnie ,ale też ma mszyce i nie wiem co zrobić bo popryskać tak nie bardzo. Nasturcje też mam posadzone w takim koszu ale jakoś tak słabo idą już nie wiem czy dać im nawozu czy nie ;:180
Pozdrawiam, Ela
Awatar użytkownika
Tacca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Agnieszko , właśnie z tym wymyślaniem miejsca jet zawsze trochę zamieszania . Ja za zwyczaj wizje mam zimą jak wszystko łyse jest . Nadchodzi wiosna i dopadają mnie wątpliwości i już nie trzymam się ściśle planu , a jak przyjdzie lato, robi się busz i nie mogę się doczekać jesieni żeby poprzesadzać .
Elu , Nasturcji , jak słabo rośnie możesz coś zadać , tylko zależy czy ona u Ciebie ozdobna , czy spożywcza . Bo jak spożywcza to może Biochumus jakiś był by dobry , a jak tylko ozdobna to jakikolwiek nawóz do roślin kwitnących . Chociaż ja używam Magicznej siły do pomidorów i też jest nie źle.
Awatar użytkownika
ElleBelle
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Tak tylko gdzieś wyczytałam żeby właśnie nic nasturcji nie dawać bo rośnie i nie kwitnie i dlatego się pytam. Parę posadziłam do ziemi i lepiej rosną i też im nic nie daję ;:180
Pozdrawiam, Ela
Awatar użytkownika
Tacca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Elu nasturcja rzeczywiście nie lubi zbyt dużo nawozu bo będzie słabo kwitła . Moja w donicy , po przesadzeniu jest troszkę blada . Na razie tylko podlewam .
Awatar użytkownika
ElleBelle
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Danusiu wszystkim kwiatkom w tym roku brakuje ;:3
Pozdrawiam, Ela
Awatar użytkownika
Tacca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Elu masz rację , szkoda tylko że zielsko nie narzeka na brak ;:3 i rośnie jak szalone, przynajmniej u mnie.
Awatar użytkownika
Ewa_tuli
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2012, o 22:03

Post »

U mnie też zielsko szaleje, nie nadążam z nim.
Nie wiedziałam, że nasturcja nie za bardzo lubi dokarmianie. Dobrze, że ja mało co dokarmiam, to i jej się nie dostało. :wink:
Awatar użytkownika
Helios
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 cze 2010, o 18:56

Post »

;:3

Coś za mną idzie... to Ogórecznik i błękitny Anioł :;230
Oba ciekawe i piękne.
Danusiu, z tym planowaniem mam podobnie; wizje sobie, a życie sobie, nijak się nie mogą spotkać.
Gdzie kwitnie kwiat - musi być wiosna, a gdzie jest wiosna - wszystko wkrótce zakwitnie (Friedrich Rückert)
Ogród Heleny Ogród Heleny cz.2
Ogród Heleny cz.3
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Danusiu taka jesteś zapracowana, czy uciekłaś na urlop?
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”