Moja mała "dżungla" - part III
- Niunia1981
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 sie 2011, o 15:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Moja mała "dżungla" - part III
Aguś jak tam walka z balkonem ?? Żyjesz??
- mniodkowa
- Od: 14 maja 2009, o 15:03
- Kontakt:
Moniczko - żyję, ale jak!
od 16.30 do teraz (rany prawie 21!) było ciapanie tej balustrady.. no toż to jakaś masakra była
ale pomalowane, jutro M pochowa kabelki i powiesimy tą matę czy jak to tam się nazywa i wtedy jak doszoruję balkonik to pokażę
trochę tak, choć obawiałam się, że dziś wleje... z rana okropny upał a koło 10 już chłodno i podczas malowania... zmarzłam
jak oplotę to pokażę zdjęcie ok? bo tak to nie wyjaśnię z czego to, bo się nie znam... to takie patyczki drewniane połączone ze sobą... może i fachową nazwę mają
o właśnie, one mnie kusiły
to dobrze wiedzieć, choć przyznam się, że wpadłam na wspaniały pomysł umówienia się z Tobą na ryneczku dziś abyś mi wskazała palcem co kupić i miałabym z głowy
ale skojarzyłam, że masz wnusia u siebie i możesz nie dysponować czasem a ja miałam tylko pół godzinki rano przed wizytą u dentysty...
Notatki o walkach z robaczkami sobie skopiuję, wydrukuję i wkleję w notesik i będzie w razie "w"
A tymczasem pokażę moją gloksynię, cudna, choć jeden kwiatek tylko i do tego też nie wywinięty na całego, o co im chodzi??

Kiedyś też Patrycja (Filigranowa) namówiła mnie aby nie wywalać tego czegoś, bo może ruszy... i chyba wyczyło, bo ruszyło:

nie podpisałam chyba co to jest, więc jak ktoś wie to chętnie się dowiem
No i wczoraj doznałam szoku
hibiskus... nawet nie wiem jakiego koloru ma kwiaty... zdychał sobie, wyniosłam do drugiego pokoju, zostawiłam na "umarcie" bo wieeele miesięcy NIC a tu:

widzicie jaki okropnie brzydki krzak? a pąka ma!
A dziś kwiatki kupiłam
bakopę, werbenę (patrzcie nazwy znam
) i... sufrinię - tą widziałam u sąsiadki na dole, że niespecjalnie ona w słońcu sobie radzi, ale była szczególnie piękna i postanowiłam ją powiesić, bo sobie pomyślałam, że ja mam przecież daszek a sąsiadka nie
więc może nie kaputnie...?
Jagoda - tą begonię to mi na każdym kroku dziś wciskali to ja sama już nie wiem co ona lubi
ale może masz rację i to hardcorowa roślina
sadzić będę.. chyba jutro, padłam bez sił po tym malowaniu, na pocieszenie pizzę zamówiłam
no i już meczyk się zaczął więc wiecie...

jola1313 pisze:W końcu trafiłaś w pogodę
trochę tak, choć obawiałam się, że dziś wleje... z rana okropny upał a koło 10 już chłodno i podczas malowania... zmarzłam

karcias pisze: Mniodkowa a czym oplatasz tę barierkę balkonową?
jak oplotę to pokażę zdjęcie ok? bo tak to nie wyjaśnię z czego to, bo się nie znam... to takie patyczki drewniane połączone ze sobą... może i fachową nazwę mają

kohleria pisze:doskonale sobie radzą na intensywnym słońcu pelargonie!
o właśnie, one mnie kusiły

Notatki o walkach z robaczkami sobie skopiuję, wydrukuję i wkleję w notesik i będzie w razie "w"

A tymczasem pokażę moją gloksynię, cudna, choć jeden kwiatek tylko i do tego też nie wywinięty na całego, o co im chodzi??

Kiedyś też Patrycja (Filigranowa) namówiła mnie aby nie wywalać tego czegoś, bo może ruszy... i chyba wyczyło, bo ruszyło:

nie podpisałam chyba co to jest, więc jak ktoś wie to chętnie się dowiem

No i wczoraj doznałam szoku

hibiskus... nawet nie wiem jakiego koloru ma kwiaty... zdychał sobie, wyniosłam do drugiego pokoju, zostawiłam na "umarcie" bo wieeele miesięcy NIC a tu:

widzicie jaki okropnie brzydki krzak? a pąka ma!

A dziś kwiatki kupiłam

Jagoda - tą begonię to mi na każdym kroku dziś wciskali to ja sama już nie wiem co ona lubi

sadzić będę.. chyba jutro, padłam bez sił po tym malowaniu, na pocieszenie pizzę zamówiłam

Pozdrawiam teraz z centrum... Aga
Oto moja mała "dżungla" --> part V; Spis moich wątków
Sprzedaję ładne sadzonki hibiskusa czerwonego pełnego
chyba wiem o co chodzi ale jak tylko opleciesz to wrzuć zdjęcie - chętnie zobaczę jak Wam wyszedł balkonik
mam słabość do fioletowych kwiatów a z białym to już w ogóle więc gloksynia bardzo mi się podoba
ale z niezidentyfikowanym Ci nie pomogę bo mam słabą pamięć do nazw chociaż wydaje mi się że już gdzieś widziałam coś podobnego
super z tym hibiskusem! ciekawe jaki kolor
ja właśnie przedwczoraj upolowałam za 8 zł całkiem ładny krzaczek, przekwitnięty w budowlanym
też nie wiem jak kwitnie i nie wiem do końca jak się nim opiekować - biedna gardenia chyba mnie nie polubiła mimo moich starań (też za grosze upolowana) to może hibiskus się zlituje 

mam słabość do fioletowych kwiatów a z białym to już w ogóle więc gloksynia bardzo mi się podoba

super z tym hibiskusem! ciekawe jaki kolor

pozdrawiam
Karolina
Karolina
- Niunia1981
Aguś jesteś niesamowita
Nic więcej nie napiszę bo mi brak słów

- doromichu
- Od: 12 mar 2011, o 18:41
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
bardzo podoba mi sie nazwa patyczki drewniane polaczone ze soba
brawa dla hibiskusa i wstawiaj zdjecia balkonika

brawa dla hibiskusa i wstawiaj zdjecia balkonika

- Chrapka
- Od: 21 cze 2011, o 00:01
Gratulacje dla Hibiscusa! Czekamy na foto pełnego rozkwitu. To coś, co ruszyło a co chciałaś na tamten świat wysyłać jest super! Bardzo mi się podoba-czy ktoś zna nazwę tego cosia?
Jeśli chodzi o surfinie to u mnie rosną w pełnym słońcu i mają się nieżle. Obficie je podlewam i systematycznie obłamuję to, co przekwitło
Jeśli chodzi o surfinie to u mnie rosną w pełnym słońcu i mają się nieżle. Obficie je podlewam i systematycznie obłamuję to, co przekwitło

- Wiktoria_W
- Od: 21 sty 2011, o 03:14
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Nerys to istny piękniś

To "coś" to według mnie jakiś filodendron, ale jaki

Gloksynia z jednym kwiatkiem jest śliczna

Co do surfinii, to nie wiem jak takie tradycyjne, ale u mnie jakieś takie surfinio- i petuniopodobne radzą sobie w słońcu bardzo dobrze. Jedyne co, to podobno nie lubią deszczu, choć u mnie po czterech dniach opadów padła tylko jedna z sześciu, natomiast pozostałe się mocno rozrosły

Trzymajcie mnie we trzech!!!!. Miodkowa Ty lepiej swoje skojarzenia przetestuj
:
Przecież mam dykcję dobrą, mówię wyraźnie, akcentuję prawidłowo
. Czyż nie?
Wnusia mam!
? Przecież ja dopiero jadę na wesele!
Po weselu zabieramy go do siebie na wakacje. Ten Twój balkon to Cię zamulił dokładnie
.
Z nim na bazarek nie było by problemu, ranny ptaszek. To dopiero za tydzień.
Jeżeli chcesz teraz kupić , to bierz każdą innego koloru, pytaj które zwisające, a które nie ( jeżeli się nie znasz?). Potaniały wiesz!. Po 2 zł dorodne sztuki można kupić
.
O dzwonią do drzwi, sękacze przywieźli.Lecę!

Przecież mam dykcję dobrą, mówię wyraźnie, akcentuję prawidłowo

Wnusia mam!

Z nim na bazarek nie było by problemu, ranny ptaszek. To dopiero za tydzień.
Jeżeli chcesz teraz kupić , to bierz każdą innego koloru, pytaj które zwisające, a które nie ( jeżeli się nie znasz?). Potaniały wiesz!. Po 2 zł dorodne sztuki można kupić

O dzwonią do drzwi, sękacze przywieźli.Lecę!
- mniodkowa
- Kontakt:
o żesz!
no racja
Teśka ja to faktycznie otumaniona... to przez tą farbę bo waniła okropnie!
a pamiętałam przecież dokładnie, że wesele 23-go ale czemu w kalendarz nie spojrzałam, to już nie wiem...
widziałam, że kwiatki nie za drogie, za petunię płaciłam 6zł, inne po 1-2zł... nie wiedziałam, czy takie ceny bywały czy mi się tak trafiło, bo zakładałam, że na wystroju balkonu zbankrutuję... a tu zbankrutuję a i owszem ale na tych farbach, plecionkach itp
ale nie na kwiatkach!
Wiktoria - strasznie się cieszę, że zawitałaś po taaakiej nieobecności
ja tak jak i Ty skrętnikom to fiołkom powiedziałam, że nie kupię nowych póki posiadane nie zaczną kwitnąć
A surfinię widziałam, że sąsiadka chowała do domu jak padał deszcz więc może i faktycznie nie lubi wody... ale bywają i wyjątki... jak begonie w słońcu
Basiu - Chrapko - dziękuję za pochwały
ten "filodendron" zaczyna się rozpychać na parapecie i wezwę chyba Patrycję aby mi okresliła co to za jeden, to może upchnę go gdzieś dalej od parapetu bo tam miejsce potrzebne przecież
Dorotka - na dniach
ale Monia y... a o co chodzi?
Wczoraj po akcji "balkon" ostatnie 25min meczu oglądałam w snach
dziś już na szczęście tylko sadzenie nowości mnie czeka, więc wieczorkiem pokażę na co znów dałam się "nabrać"

widziałam, że kwiatki nie za drogie, za petunię płaciłam 6zł, inne po 1-2zł... nie wiedziałam, czy takie ceny bywały czy mi się tak trafiło, bo zakładałam, że na wystroju balkonu zbankrutuję... a tu zbankrutuję a i owszem ale na tych farbach, plecionkach itp

Wiktoria - strasznie się cieszę, że zawitałaś po taaakiej nieobecności

Basiu - Chrapko - dziękuję za pochwały

doromichu pisze:wstawiaj zdjecia balkonika
Dorotka - na dniach

Niunia1981 pisze:Aguś jesteś niesamowita
ale Monia y... a o co chodzi?

Wczoraj po akcji "balkon" ostatnie 25min meczu oglądałam w snach

- Niunia1981
No to czekamy na fotki nowości, ciekawe co tam znajdziemy
Oj zaraz jaka ciekawska, że nie rozwinęłam myśli
. Jak czytałam twojego poprzedniego posta dotyczącego balkonu to tak się ubawiłam że zapomniałam co miałam napisać o kwiatkach. 

Oj zaraz jaka ciekawska, że nie rozwinęłam myśli

Zgłaszam się, o kurczaczek to chyba jakaś alokazja jej odmianka... moze jak było mniejsze to inaczej wyglądało ale jest boskie nie wyrzcaj ja już się ustawiam w kolejce po szczepce .Albo kolokazja. 

- mika181
- 500p
- Od: 7 wrz 2011, o 19:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
A mi gloksynia też wreszcie pączki zaczyna powolutku rozwijać pączka który na razie jest biały ale nie wiem jaki środek ma bo to ta od ciebie hodowana z listka i miała być bordo więc czekam aż się otworzy 

- mniodkowa
- Kontakt:

ależ mam oczka zamulone... jakby był dziś mecz to pewnie bym przespała

oto śliczna petunia (6zł kosztowała)

no i maleństwa, które posadziłam razem... niech nikt nie mówi

Co do balkonu to ta osłonka jeszcze nie wisi... ale zawiśnie...

Natomiast z innej beczki, to dziś dostałam paczkę od anik

a tam trzykrotki i aichryson

trzykrotki moczą nóżki a te drzewko poupychałam w doniczki... czy nie ukatrupię pewna nie jestem, ale modły odprawiłam

a paczka rozbiegała się o epi pictus

To nie koniec, bo podczas dzisiejszego przeglądu parapetów zobaczyłam....

widzicie? widzicie??

Ale a'propos szukania... zakupiłam sobie dzisiaj takie patyczki co wtyka się do ziemi kwiatkom i nazwy się już nie będą odklejać co u mnie jest nagminne... więc będę w końcu wiedziała co jest co

Gościom dziękuję za wizyty i odpowiem jutro

- bananowy_kot
- 200p
- Od: 22 kwie 2012, o 20:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Mniodkowa piękne masz petunie i jakie tanie
piękna kompozycja na balkonie i znów jak tanio i śliczne roślinki z przesyłki i epi
U nas w Warszawie, to jednak zdzierają

U nas w Warszawie, to jednak zdzierają

Mój wątek - Zapraszam: http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=57077" onclick="window.open(this.href);return false;
Pozdrawiam, Ola
Pozdrawiam, Ola