Moja mała "dżungla" - part III

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
Awatar użytkownika
Niunia1981
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 sie 2011, o 15:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Moja mała "dżungla" - part III

Post »

Aguś jak tam walka z balkonem ?? Żyjesz??
Pozdrawiam, Monika :)
Zielony świat Moniki cz. 9
Awatar użytkownika
mniodkowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 maja 2009, o 15:03
Kontakt:

Post »

Moniczko - żyję, ale jak! ;:223 od 16.30 do teraz (rany prawie 21!) było ciapanie tej balustrady.. no toż to jakaś masakra była ;:145 ale pomalowane, jutro M pochowa kabelki i powiesimy tą matę czy jak to tam się nazywa i wtedy jak doszoruję balkonik to pokażę ;:108
jola1313 pisze:W końcu trafiłaś w pogodę

trochę tak, choć obawiałam się, że dziś wleje... z rana okropny upał a koło 10 już chłodno i podczas malowania... zmarzłam :shock:
karcias pisze: Mniodkowa a czym oplatasz tę barierkę balkonową?

jak oplotę to pokażę zdjęcie ok? bo tak to nie wyjaśnię z czego to, bo się nie znam... to takie patyczki drewniane połączone ze sobą... może i fachową nazwę mają ;:219
kohleria pisze:doskonale sobie radzą na intensywnym słońcu pelargonie!

o właśnie, one mnie kusiły ;:224 to dobrze wiedzieć, choć przyznam się, że wpadłam na wspaniały pomysł umówienia się z Tobą na ryneczku dziś abyś mi wskazała palcem co kupić i miałabym z głowy :;230 ale skojarzyłam, że masz wnusia u siebie i możesz nie dysponować czasem a ja miałam tylko pół godzinki rano przed wizytą u dentysty...

Notatki o walkach z robaczkami sobie skopiuję, wydrukuję i wkleję w notesik i będzie w razie "w" ;:108

A tymczasem pokażę moją gloksynię, cudna, choć jeden kwiatek tylko i do tego też nie wywinięty na całego, o co im chodzi??

Obrazek

Kiedyś też Patrycja (Filigranowa) namówiła mnie aby nie wywalać tego czegoś, bo może ruszy... i chyba wyczyło, bo ruszyło:

Obrazek

nie podpisałam chyba co to jest, więc jak ktoś wie to chętnie się dowiem ;:108

No i wczoraj doznałam szoku ;:202
hibiskus... nawet nie wiem jakiego koloru ma kwiaty... zdychał sobie, wyniosłam do drugiego pokoju, zostawiłam na "umarcie" bo wieeele miesięcy NIC a tu:

Obrazek

widzicie jaki okropnie brzydki krzak? a pąka ma! :heja

A dziś kwiatki kupiłam ;:108 bakopę, werbenę (patrzcie nazwy znam :;230 ) i... sufrinię - tą widziałam u sąsiadki na dole, że niespecjalnie ona w słońcu sobie radzi, ale była szczególnie piękna i postanowiłam ją powiesić, bo sobie pomyślałam, że ja mam przecież daszek a sąsiadka nie ;:224 więc może nie kaputnie...?
Jagoda - tą begonię to mi na każdym kroku dziś wciskali to ja sama już nie wiem co ona lubi :? ale może masz rację i to hardcorowa roślina ;:172

sadzić będę.. chyba jutro, padłam bez sił po tym malowaniu, na pocieszenie pizzę zamówiłam ;:224 no i już meczyk się zaczął więc wiecie... ;:172
Pozdrawiam teraz z centrum... Aga
Oto moja mała "dżungla" --> part V; Spis moich wątków
Sprzedaję ładne sadzonki hibiskusa czerwonego pełnego
karcias
100p
100p
Od: 19 mar 2012, o 23:35
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

chyba wiem o co chodzi ale jak tylko opleciesz to wrzuć zdjęcie - chętnie zobaczę jak Wam wyszedł balkonik :D

mam słabość do fioletowych kwiatów a z białym to już w ogóle więc gloksynia bardzo mi się podoba ;:63 ale z niezidentyfikowanym Ci nie pomogę bo mam słabą pamięć do nazw chociaż wydaje mi się że już gdzieś widziałam coś podobnego :;230

super z tym hibiskusem! ciekawe jaki kolor ;:108 ja właśnie przedwczoraj upolowałam za 8 zł całkiem ładny krzaczek, przekwitnięty w budowlanym :tan też nie wiem jak kwitnie i nie wiem do końca jak się nim opiekować - biedna gardenia chyba mnie nie polubiła mimo moich starań (też za grosze upolowana) to może hibiskus się zlituje :D
pozdrawiam
Karolina
Awatar użytkownika
Niunia1981
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aguś jesteś niesamowita :;230
Nic więcej nie napiszę bo mi brak słów :;230
Awatar użytkownika
doromichu
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 mar 2011, o 18:41
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

bardzo podoba mi sie nazwa patyczki drewniane polaczone ze soba ;:224
brawa dla hibiskusa i wstawiaj zdjecia balkonika ;:65
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Chrapka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2011, o 00:01

Post »

Gratulacje dla Hibiscusa! Czekamy na foto pełnego rozkwitu. To coś, co ruszyło a co chciałaś na tamten świat wysyłać jest super! Bardzo mi się podoba-czy ktoś zna nazwę tego cosia?
Jeśli chodzi o surfinie to u mnie rosną w pełnym słońcu i mają się nieżle. Obficie je podlewam i systematycznie obłamuję to, co przekwitło :)
Awatar użytkownika
Wiktoria_W
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2011, o 03:14
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

:wit W końcu dotarłam i do Ciebie. Balkon zapowiada się zjawiskowo ;:108 . Dalie i lobelie (widzę, że chyba w dwóch kolorach) wyglądają bardzo pięknie i obiecująco :) .
Nerys to istny piękniś ;:138 (ileż razy sama się nad nim zastanawiałam, kiedy widziałam go na all., ale obiecałam sobie, że żadnych nowych zakupów zanim nie zakwitnie to, co ma mi wyrosnąć z listków).
To "coś" to według mnie jakiś filodendron, ale jaki ;:24 ?
Gloksynia z jednym kwiatkiem jest śliczna ;:108, a hibiskus wziął się za siebie i wygląda na to, że jeszcze będą z niego ludzie :wink: ;:333 .
Co do surfinii, to nie wiem jak takie tradycyjne, ale u mnie jakieś takie surfinio- i petuniopodobne radzą sobie w słońcu bardzo dobrze. Jedyne co, to podobno nie lubią deszczu, choć u mnie po czterech dniach opadów padła tylko jedna z sześciu, natomiast pozostałe się mocno rozrosły :) .
Miłego dnia, Wiktoria
Dom w odcieniach zieleni
Poszukuję
kohleria
200p
200p
Od: 7 paź 2011, o 10:17

Post »

Trzymajcie mnie we trzech!!!!. Miodkowa Ty lepiej swoje skojarzenia przetestuj :;230 :
Przecież mam dykcję dobrą, mówię wyraźnie, akcentuję prawidłowo :roll: . Czyż nie?
Wnusia mam! ;:219? Przecież ja dopiero jadę na wesele! ;:204 Po weselu zabieramy go do siebie na wakacje. Ten Twój balkon to Cię zamulił dokładnie ;:130 .
Z nim na bazarek nie było by problemu, ranny ptaszek. To dopiero za tydzień.
Jeżeli chcesz teraz kupić , to bierz każdą innego koloru, pytaj które zwisające, a które nie ( jeżeli się nie znasz?). Potaniały wiesz!. Po 2 zł dorodne sztuki można kupić :) .
O dzwonią do drzwi, sękacze przywieźli.Lecę!
Awatar użytkownika
mniodkowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

o żesz! ;:223 no racja ;:14 Teśka ja to faktycznie otumaniona... to przez tą farbę bo waniła okropnie! :;230 a pamiętałam przecież dokładnie, że wesele 23-go ale czemu w kalendarz nie spojrzałam, to już nie wiem...
widziałam, że kwiatki nie za drogie, za petunię płaciłam 6zł, inne po 1-2zł... nie wiedziałam, czy takie ceny bywały czy mi się tak trafiło, bo zakładałam, że na wystroju balkonu zbankrutuję... a tu zbankrutuję a i owszem ale na tych farbach, plecionkach itp ;:223 ale nie na kwiatkach!

Wiktoria - strasznie się cieszę, że zawitałaś po taaakiej nieobecności ;:168 ja tak jak i Ty skrętnikom to fiołkom powiedziałam, że nie kupię nowych póki posiadane nie zaczną kwitnąć ;:14 A surfinię widziałam, że sąsiadka chowała do domu jak padał deszcz więc może i faktycznie nie lubi wody... ale bywają i wyjątki... jak begonie w słońcu :;230

Basiu - Chrapko - dziękuję za pochwały ;:196 ten "filodendron" zaczyna się rozpychać na parapecie i wezwę chyba Patrycję aby mi okresliła co to za jeden, to może upchnę go gdzieś dalej od parapetu bo tam miejsce potrzebne przecież ;:224
doromichu pisze:wstawiaj zdjecia balkonika

Dorotka - na dniach ;:108
Niunia1981 pisze:Aguś jesteś niesamowita
Nic więcej nie napiszę bo mi brak słów

ale Monia y... a o co chodzi? ;:131 :;230

Wczoraj po akcji "balkon" ostatnie 25min meczu oglądałam w snach ;:223 dziś już na szczęście tylko sadzenie nowości mnie czeka, więc wieczorkiem pokażę na co znów dałam się "nabrać" :;230
Awatar użytkownika
Niunia1981
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No to czekamy na fotki nowości, ciekawe co tam znajdziemy ;:224
Oj zaraz jaka ciekawska, że nie rozwinęłam myśli :;230 . Jak czytałam twojego poprzedniego posta dotyczącego balkonu to tak się ubawiłam że zapomniałam co miałam napisać o kwiatkach. :;230
x-F-7
---
Od: 6 lip 2011, o 06:54

Post »

Zgłaszam się, o kurczaczek to chyba jakaś alokazja jej odmianka... moze jak było mniejsze to inaczej wyglądało ale jest boskie nie wyrzcaj ja już się ustawiam w kolejce po szczepce .Albo kolokazja. :wit
Awatar użytkownika
mika181
500p
500p
Od: 7 wrz 2011, o 19:49

Post »

A mi gloksynia też wreszcie pączki zaczyna powolutku rozwijać pączka który na razie jest biały ale nie wiem jaki środek ma bo to ta od ciebie hodowana z listka i miała być bordo więc czekam aż się otworzy :D
Awatar użytkownika
mniodkowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

;:7
ależ mam oczka zamulone... jakby był dziś mecz to pewnie bym przespała ;:223 ale przybiegłam, bo przecież obiecałam, że pokażę nowości balkonowe :heja

oto śliczna petunia (6zł kosztowała)

Obrazek

no i maleństwa, które posadziłam razem... niech nikt nie mówi :wink: , że nie mogą razem, bo przesadzania nie będzie ;:124 (od lewej: 1zł, 1,50zł, 1zł, 1zł, 1zł, 1zł)

Obrazek

Co do balkonu to ta osłonka jeszcze nie wisi... ale zawiśnie... :;230 dobrze, że kabelki od satelity choć pochowane ;:224

Natomiast z innej beczki, to dziś dostałam paczkę od anik ;:196
a tam trzykrotki i aichryson :shock:

Obrazek

trzykrotki moczą nóżki a te drzewko poupychałam w doniczki... czy nie ukatrupię pewna nie jestem, ale modły odprawiłam ;:170 i jutro poszukam im miejsca na parapecie...

a paczka rozbiegała się o epi pictus :heja

Obrazek

To nie koniec, bo podczas dzisiejszego przeglądu parapetów zobaczyłam....

Obrazek

widzicie? widzicie?? :shock: szwagierka go utopiła, ja go suszyłam potem miesiąc i ten się odwdzięcza... ech ;:167 najlepsze, że rok kwiatów nie widziałam i nie pamiętam jakie będą a szukać po fotkach mi się nie chce... ;:224

Ale a'propos szukania... zakupiłam sobie dzisiaj takie patyczki co wtyka się do ziemi kwiatkom i nazwy się już nie będą odklejać co u mnie jest nagminne... więc będę w końcu wiedziała co jest co :tan a naszukałam się tych patyczków jakby conajmniej jakieś platynowe były a one sobie w OBI na półce leżały :;230

Gościom dziękuję za wizyty i odpowiem jutro ;:168 , dziś już mogę głupoty pisać :;230
Awatar użytkownika
bananowy_kot
200p
200p
Od: 22 kwie 2012, o 20:50

Post »

Mniodkowa piękne masz petunie i jakie tanie ;:oj piękna kompozycja na balkonie i znów jak tanio i śliczne roślinki z przesyłki i epi ;:oj
U nas w Warszawie, to jednak zdzierają ;:222
Mój wątek - Zapraszam: http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=57077" onclick="window.open(this.href);return false;
Pozdrawiam, Ola
Awatar użytkownika
dagg
500p
500p
Od: 9 mar 2012, o 09:20

Post »

http://img705.imageshack.us/img705/2088/37135756.jpg hej, witaj, wyglądasz bardzo sympatycznie ;:108 ;:7
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”