Nareszcie robię to co lubię

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
jolcia1212
500p
500p
Od: 8 gru 2009, o 21:45
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: nareszcie robię to co lubię

Post »

:wit KOCHANE
Za oknem dziś szaro-buro i pstrokato, chociaż ciepło. W tej chwili u mnie jest 12st.C Teoretycznie można coś podłubać w ogrodzie ale pada delikatny deszczyk i lepiej mi się dzisiaj siedzi przy kominku z książeczką. W ogrodzie na tę porę roku nie jest jeszcze tak źle. Kwitnie sporo kwiatów, rośliny w miarę się jeszcze trzymają. Wkurzają mnie mocno tylko opadające liście, niby malowniczo ale szykuje się następna robota.
Bwoj54 cieszę się z kazdych odwiedzin, więc wpadaj będzie mi bardzo miło. Pnącze o które pytasz to clematis PRINCESS DIANA. Godna polecenia. Dość wytrzymała i od lata kwitnie w zasadzie bez przerwy.
Kwiaciara- jesień też jest piękna. Ja przyznam że troszkę czuję zużycie materiału i chętnie trochę naładuję akumulatory.
Stokrotko Tak samo powiedziała moja mama jak przyjechała do mnie w sobotę. Prawda jest taka że fotki robię w miejscach gdzie jest jeszcze cos do pokazania. W całości już nie jest tak kolorowo.
Linetko jak nam natura pozwoli i nie będzie przymrozków to jeszcze może być kolorowo, jest jeszcze tyle pączusiów na łodygach. Moje wszystkie fuksje stoją jeszcze na tarasie.
Kleo ta rózyczka to THE FAIRY , dziś pokażę ją, jest jeszcze ładniejsza. To jej drugie kwitnienie. No i dzięki za podpowiedź. Ten kwiat to penstemon. mam jeszcze drugiego, bardzie rózowego, ale kwitnie tylko ten. Kleo czy on zimował u Ciebie? Nie wiem czy mam go jakoś zabezpieczyć. Chciałabym go zobaczyć po zimie.
A teraz kilka dzisiejszych zdjęć.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
DuczekiOsia
1000p
1000p
Od: 10 sie 2012, o 08:38
Kontakt:

Post »

fajne zakupy ale mi najbardziej się podoba ta trawa jest taka lekka i zwiewna ;:333
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Hejka, widzę że nabyłaś Vanilkę ;:63 ja też w tym roku kupiłam. Mam nadzieję że dobrze będą rosły bo zachwyciła mnie w innych ogródkach.
Awatar użytkownika
Gosia123A
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 maja 2011, o 19:37

Post »

Jolu ;:196 ta forma ,Twojego kwiecia jest urzekająca,do pozazdroszczenia.Bardzo podoba mi się ta róża różowa ;:215 ;:215
Awatar użytkownika
stokrotka_polna
500p
500p
Od: 20 mar 2012, o 16:47

Post »

Och, kolejna partia przepięknych zdjęć :D. Cudności. A parka na huśtawce, słodziutka :heja
"Nie deptać stokrotek pod płotem, bo chociaż stokrotka maleńka, to w każdej jest nuta piosenki i w każdej poezji kropelka."
Pozdrawiam Stokrotka
U stokrotki polnej cz. 1 cz.2
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
sangwinaria
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2011, o 14:05
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Jolciu cudna jest jesień w twoim ogrodzie ;:138
Awatar użytkownika
jolcia1212
500p
500p

Post »

:wit
Wszystkim odwiedzającym bardzo dziękuję za miłe słowa. Na FO mały ruch, wszyscy korzystają z pięknego weekendu. Rzeczywiście te ostatnie dni były tak ciepłe że nie można narzekać. Niestety dobrego to chyba będzie koniec bo zapowiedzi nie są zachęcajace. Z szafy trzeba będzie sięgnąć po ciepłe kurtki i czapki. Miejmy nadzieję że mrozy nie nawiedzą nas zbyt wcześnie, a roślinki po zimie będą jeszcze silniejsze. Dziś dla odmiany pokaże kilka skalniakowych. mam ich więcej ale nie mam fotek, będę musiała je uaktualnić.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Gosia123A
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 maja 2011, o 19:37

Post »

JOlciu ;:196 te Twoje projekciki z roślinkami są tak piękne.Odpływy wody deszczowej takie wszystko pomysłowe. ;:333 ;:63
Awatar użytkownika
jolcia1212
500p
500p

Post »

Gosiu odwodnienie to pomysł mojego M. Było to konieczne, gdyż kostka w tym miejscu tworzy zagięcie i podczas deszczu, nawet niezbyt ulewnego powstawała mała sadzawka. na razie zdaje egzamin, mam nadzieję że będzie już tak zawsze.
Awatar użytkownika
Arkadius121
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2011, o 13:34

Post »

Bogactwo pięknych,kolorowych roślin i towarzysząca mu estetyka.Pozdrawiam :wit
Awatar użytkownika
KLEO1
1000p
1000p
Od: 12 paź 2011, o 08:36

Post »

Bardzo pomysłowe rozwiązanie z tymi kratkami, a jesieni to u Ciebie wcale jeszcze nie widać. Czy na zdjęciu przy tym dużym kamieniu to macierzanka?
Awatar użytkownika
jolcia1212
500p
500p

Post »

:wit Dziewczyny
Dziś pogoda na dworze wybitnie sprzyjająca kapciom, herbatce i FO. U mnie od rana pada śnieg, wieje wiatr i ogólnie jest bardzo zimno. Może w końcu będę miała czas aby Was odwiedzić.
Arkadius121 dzięki za odwiedzinki i za miłe słowa. Od dziś mam nowy wątek z domowymi- zapraszam
Kleo rzeczywiście u mnie dużo było jeszcze roślin kwitnących, ale do dziś...Jeśli chodzi o tą roślinkę przy kamieniu to jest macierzanka. Bardzo ciekawa, przebarwia się na żółto. Mam jeszcze trzy inne, wszystkie są na zdjęciu 6 czyli ostatnim. Jeśli jesteś nią zainteresowana to pisz na pw.
Pokażę Wam kilka chwil z dzisiejszego dnia

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Kriss1515
1000p
1000p
Od: 15 cze 2012, o 21:16

Post »

ile śniegu ;:oj
bratek fajnie wygląda spod niego , ale podobno na 1 listopada jesień ma wrócić
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 wrz 2012, o 08:28

Post »

:wit Jolu! ...ciekawie wyglądają kwiatki w otulince śnieżnej...ale żal ich .Pozdrawiam!
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Awatar użytkownika
drewutnia
1000p
1000p
Od: 1 gru 2011, o 13:06

Post »

Podoba mi się i koniecznie muszę się wpisać na listę odwiedzających aby Cie nie zgubić Jolu
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”