Działka korzo_m cz. 5

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Działka korzo_m cz. 5

Post »

Dorotko,ile u ciebie kwitnie piękności,a stokrotki miodzio.To kolejne kwiatki,które nie trzymaja się w moim ogrodzie.
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Małgosiu coraz więcej kwiatów pokazuje pąki, jeszcze z tydzień ciepłej pogody i rozkwitną.
Dziś plewiąc rabaty liczyłam natępne straty, łubiny, napastnice to już wspomnienie.
Mój nowy nabytek berberys
Obrazek
pierwiosnki
Obrazek

Obrazek

Od rana do póżnych godzin popołudniowych jestem w ogrodzie, wieczorkiem padam ze zmęczenia.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02

Post »

Dorotko ja też cały dzień spędziłam w ogrodzie i to na pewno nie był ostatni dzień spędzony na porządkach :?
Zdecydowanie wolałabym sadzić stokrotki, czy inne rośliny, ale jak się zapuściło grządki, to teraz trzeba tyrać ;:223
Dzisiaj przycinałam powojniki, bo w większości przemarzły, aż do ziemi.
Przy okazji stwierdziłam, że nie ma, jak byliny ;:333 One jeszcze mnie nie zawiodły.
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Iwonko moje powojniki odkryłam w zeszłym tygodniu, nie wszystkie się opuszczają, ze ścięciem łodyg jeszcze czekam, a nóż puszczą pąki. Na razie odbijaja od korzeni.
Ja w tym roku to całkiem zgłupiałam nie przypuszczałam, że tyle roślin wypadnie.
Dziś zaptałam sąsiadkę czy u niej czosnek zimowy rośnie, okazało się, że ma już z 5 cm, a u mnie cisza, posadziłam całą grzadkę i chyba żadnej główki się nie dochowam w styczniu mu się zachciało kiełkować to wszystko poszło z mrozem :cry:
Pozdrawiam Dorota
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02

Post »

Dorotko u mnie też mnóstwo strat ;:145 Nawet budleja ma czarne gałęzie.
Wszystko przycięłam i czekam. Mam nadzieję, że jeszcze wszystko opuści się.
U mnie jest dość zimno i na dodatek, te paskudne wietrzysko, więc jak coś może kwitnąć :?
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Pierwiosnki piękne.Łubin z mojego ubiegłorocznego siewu wyszedł,może doczekam się w tym roku kwiatów.
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Iwonko ja dziś przekonałam się na 100% własnego czosnku tego roku nie zjemy, zrobiłam podkop poglądowy- czosnek zgnił :cry: :cry: poszła cała grządka. A w kuchni tyle go używam, trzeba będzie kupować oby nie chiński.
Chyba dziś pogoda dopisywała i u Ciebie.
U mnie przerwa w pracach ogrodowych z sąsiadami jeżdziłam po szkółkach ogrodniczych. Kupiłam dwa karłowe berberyski, jeszcze myślę o berberysie o obrzeżonych liściach.
W jednym z ogrodniczych były piękne magnolie, chyba po raz trzeci spróbuję i kupię.

Małgosiu byłoby jeszcze ładniej, ale dużo ich wymarzło :cry: Łubinów miałam 5 kolorków, ale to już wspomnienie, wczoraj wyciągałam przegnite korzenie.

Rabatki nabierają pięknych kolorków, roślinki skalniakowe mają wiele pąków, niedługo zakwitną
Dzisiejsze szybkie zdjęcia
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam Dorota
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Dorotko, przykro czytać o stratach w ogrodzie - ja też widzę u siebie dużo braków na rabatkach, zwłaszcza wśród cebulowych.
Życzę wiele radości z tego, co jednak przetrwało, zwłaszcza, że jest się z czego cieszyć w ogrodzie ;:108
Piękny berberys, ma taki żywy zielony kolorek i pączki ;:173
Wiosenne pozdrowionka, oby już nie było niespodzianek w pogodzie :wit
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2011, o 22:03

Post »

Dorotko...nie martw się Kochana ( jak dobrze się mówi , gdy człowiek jedzie na tym samym wózku )...szkoda każdej roślinki pielęgbowanej przez nas - to przecież tyle radości ;:108 ...ja to wiem ...a tak trudno się z tym pogodzić .
Tulipany zrobiły się u mnie żółte ( chociaż nie kupowałam od czterech lat żadnych , a zwłaszcza nie miałam u siebie w tym kolorze ) ...Najbardziej mi żal pełnych pierwiosnków ...zdechły ;:145 . Kilka też ...odpłynęło ;:224 w siną dal ...do Krainy Wiecznego Spoczynku ;:223 . Na zimę ...aż do czerwca chyba ogród podgrzewać i okrywać wszystko ...bo i termianatorki nawet wymroziło ( pierwiosnki x polyantha i Juliae ) .
Masz za to stokrotki , bratki , gęsiówki ( tę variegata też mi uszczknij ;:196 )...a jak na skalniaku - przeżyły ?
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kasiu każdy odkryty pąk cieszy mnie bardzo. Dziś dokupiłam magnolię odmianę "SUSAN" na razie biegałam po ogródku z doniczką i myślałam gdzie ją posadzić. Jutro trzeba zdecydować :;230

Jagódko wiem, że mnie bardzo dobrze rozumiesz.
Z tulipanami miałam podobnie, one się po kilku latach zapylają i przeważa kolor żółty. To tak jak u mieczyków, tylko u nich po kilku latach robi się różowo.
Gęsiówkę variegata uszczyknę, a wiesz że mam ją od Józia. Pytasz jak skalniaczki, kilka rojników wypadło, zmarzły macierzanki, rozchodnik, dolosperma, miałam jeszcze takie małe cosik jak fiołeczki też znikło.

Obrazek

Obrazek Obrazek
Pozdrawiam Dorota
Awatar użytkownika
gardener1987
500p
500p
Od: 10 lip 2010, o 21:47

Post »

Dorotko szafirki cudo :) moje są wymęczone tą zimą i kwitną ale słabo i mają żółte liście a u Ciebie pięknie kwitną:)
"Młodość uśmiecha się bez powodu"
Pozdrawiam Ania
Ogród Ani :)
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu szafirki nawet ładnie się zabrały, coraz więcej kwiatów widać. Nie ma tak jak w poprzednich latach duzych kęp, ale najważniejsze, że nie powymarzały.

Dziś dojechał do mnie czosnek wiosenny. Całą grzadkę zimowego przekopałam, on zdążył się ładnie ukorzenić, ale wszystko mi zgniło- wymarzło, czosnek wyciągałam miękki nigdy czegoś takiego nie miałam żeby 100% strat :?:
Magnolia posadzona, będę na nią chuchała i dmuchała tymbardziej, że ma jeden pąk.

Obrazek

Obrazek

Obrazek Obrazek
Zapraszam na gulasz z kociołka
Obrazek
Pozdrawiam Dorota
pipio
1000p
1000p
Od: 9 maja 2010, o 11:52

Post »

Dorotko u Ciebie kociołek o jakim ja marzę :tan Jak się sprawdza w ogrodzie?Grochówę też można ugotować?
evluk
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lis 2008, o 17:19
Kontakt:

Post »

Mimo "braków" roślinnych, które wystąpiły po zimie-wiosna u Ciebie Dorotko-niczego sobie ;:224
Fajny kociołek-zawartość smakowicie wygląda :uszy
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewo-pipio ja o takim kociołku marzyłam kilka lat i w końcu od zeszłego roku mam :tan Jest to super sprawa, dania smakują z niego wyśmienicie. Grochówki jeszcze nie gotowałam ale jest to dobry pomysł spróbuję. Do tej pory robiłam różnego rodzaje gulasze, zupy gulaszowe, oczywiście mięso dzień wcześniej marynuję. Moi chłopcy każdą potrawa się zajadają.

Ewo-evluk braki są widoczne dla mnie, wiem że pusty plac na rabatce oznacza wypad roślinny :;230 (ależ to nazwałam) Nie wiem co będzie z budlejami mam nadzieję, że odbiją od korzeni.
Zapraszam na kociołek masz tak blisko, po drodze zabierzesz Jagódkę ;:108

Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek
A to krzew dla mnie zagadka, nie znam jego nazwy, moze ktoś rozpozna. Niedługo zakwitnie
Obrazek
Pozdrawiam Dorota
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”