Mój Świat ? Tamaryszek - cz.3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
dodad
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2009, o 18:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Mój Świat ? Tamaryszek - cz.3

Post »

Witaj Izo To prawda, zazieleniło się w mgnieniu oka. Jest już pięknie, zniknęła zimowa szarość.
Kępa czerwonych tulipanów nad strumykiem wygląda fantastycznie ;:138
I u mnie w krokusach był pogrom, za to tulipany zapowiadają sie bardzo dobrze.
Szachownic cesarskich nigdy nie miałam, jakoś mnie nie zachwycają, za to kostkowana rozrasta się bardzo dobrze a jest śliczna - polecam, jeśli jeszcze nie masz.
Ogród - moje miejsce na ziemi
Zapraszam serdecznie - moje linki
Pozdrawiam, Dorota
Awatar użytkownika
fela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lut 2009, o 17:51
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Tamaryszku, u mnie też spadł grad na zupełnie malutkie siewki alysses i nic im się nie stało. Wpisuję cokolwiek, aby mieć łatwiejszą drogę do Twojego ogrodu i częściej zaglądać. Pomysł powstania nowej wyspy bardzo mnie ucieszył, uwielbiam też miękkie linie zakoli rabat.
Ogródek Feli
A tu wątek Wisienki i nasze klimaty "Francja znana i nieznana"
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

Tamaryszku, róże w tamtym roku były ponadgryzane, ale nie pryskałam ich. Teraz chyba też nie będę pryskać. Mój Patryk każdego kwiatka musi dotknąć, powąchać a nawet pocałować, więc nie będę ryzykować.
Mam za to 5 domków dla sikorek i mam nadzieję, że one jakoś odwdzięczą się nam za zimowe karmienie a teraz za apartamenty.
Obwódki z cegieł są śliczne u Ciebie i będę chyba musiała to spapugować. W tym celu mam zamiar ukradkiem podbierać cegły z rozpadjęcego się murku po niedysiejszej cieplarni, gdzie kiedyś ktoś pieczarki hodował.
Jestem ciekawa Twojej nowej rabaty. Póki co doczytuję nasadzenia w Twojej "środkowej rabacie". Choć moja ma już jakieś tuje kulki, jałowce i ostanio piwonie posadzene- totalny chaos jeśli chodzi o wymagania glebowe, ale i tak wybieram dolki i napełniam inną ziemią i tak, więc może coś z tego wyjdzie?
andrzejek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sie 2010, o 11:45

Post »

Izo wpadam z wizytą :wit .Trochę przygnębiony ,bo sporo błędów na testach gimnazjalnych popełniłem ,ale może wyniki nie będą takie złe .
Twoje tulipany od razu mi poprawiły humorek .Brzozy u mnie po kilku ciepłych dniach i deszczyku pięknie się zazieleniły.Strumyk sobie pięknie płynie czyli wiosna na całego
Awatar użytkownika
jola1010
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2007, o 18:39

Post »

Często zaglądam ale milcząc odchodzę - bo jak tu wydobyć słowa uznania dla tak perfekcyjnie stworzonego ogrodu ;:oj ogromny szacunek i podziw dla pięknych ogrodowych kompozycji i perfekcyjnie stworzonych rabatek;:180 ;:180

Pozdrawiam Jola/
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Ha-NN-aH
50p
50p
Od: 8 sie 2011, o 09:13

Post »

Napaliłam się na odwódkę z cegieł. Musze odgrodzić żywopłot tuj i szukałam jakiegoś pomysłu. JUŻ WIEM CEGŁA :heja
ZAPRASZAM >>>Ogród ze stawem
Awatar użytkownika
Comcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 maja 2008, o 14:28

Post »

U Ciebie widzę pełno tulipanów, chyba zima im nie zaszkodziła...
Piszesz, że masz straty a tymczasem pokazujesz pięknie kwitnące tulipanki.
Pomysł z zawilcami na hostowisku fajny, pomyślę i chyba też tak zrobię. :)
Ja myślałam o zimowitach, one liście pokazują wiosną kiedy hosty dopiero wychodzą a kwitną jesienią jak hosty zamierają.
Co o tym sądzisz ?
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21

Post »

Tamaryszku, myślę, że powodzenie w uprawie pierisów zależy od stanowiska- musi być naprawdę zaciszne i ocienione. Nawożę trzy razy w sezonie- wczesną wiosną obornik, po kwitnieniu nawóz do kwasolubów i jesienią usypuję niewielkie kopczyki z kompostu. Ściółkuję grubą warstwą kory. Podłoże musi być wilgotne, ale nie zalane. I to w zasadzie wszystko :)
Cudne zdjęcia!! Zwłaszcza to z mostkiem bardzo mi się podoba :)
Pozdrawiam Cię serdecznie :wit
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Nad fotkami z kępami czerwonych tulipanów zatrzymałem się dłużej. Są takie energetyzujące i skupiają na sobie uwagę. Zarówno z bliska jak i z dalszych planów wygląda to świetnie :!:
Szachownice cesarskie jeszcze mi nie kwitły ale mam je dopiero dwa sezony więc daję im szansę. Może to dziwactwo ale lubię też ich zapach, a do tego wystarczą same liście.
Epimedia nie są zimozielone więc liście zmarzły. Teraz rozwijają się pąki, a po nich dopiero młode listki. Ciekawe, dlaczego u Ciebie nie kwitły?
Świetne połączenie - funkie i zawilce! Wypróbowałem to już z zawilcem greckim, a teraz to samo zrobię z gajowymi i żółtym.
Awatar użytkownika
dwostr
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 mar 2008, o 15:38
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Za sprawą spotkanie odnalazłam Twój wątek... oj,będę miała co czytać i oglądać na kilka wieczorów.Izo to było bardzo miłe i udane spotkanie. Fajnie że mogłam poznać Cię osobiście.
Serdecznie pozdrawiam Danuta
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Izo, ogromnie się cieszę, że mogłyśmy się wczoraj poznać :) Cała grupa to wspaniali ludzie; na pewno był to mój pierwszy, ale nie ostatni raz :) Koniecznie musimy pojechać do Powsina na kwitnienie róż i może do Rogowa?
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Tamaryszku :wit
Wiosna w Twoim ogrodzie piękna - pewnie codziennie przybywa nowych roślin, a na drzewach juz nie mgiełka, a pokaźne listki ;:173
Jestem ciekawa tej nowej rabaty- wyspy z białą magnolią, jakie inne roślinki tam posadzisz?
Pozdrowionka :wit
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
daffodil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lut 2011, o 23:21

Post »

Tamaryszku piękna wiosna w Twoim ogrodzie. Oglądam Twoją wiosenną odsłonę ogrodu i nie mogę się napatrzyć... mostek, strumyk, rabaty.... Twój ogród jest dla mnie nieustannie źródłem inspiracji ;:108 i pozytywnej energii.
Super macie, że możecie się spotykać.

-- 3 maja 2012, o 16:23 --

Tamaryszku piękna wiosna w Twoim ogrodzie. Oglądam Twoją wiosenną odsłonę ogrodu i nie mogę się napatrzyć... mostek, strumyk, rabaty.... Twój ogród jest dla mnie nieustannie źródłem inspiracji ;:108 i pozytywnej energii.
Super macie, że możecie się spotykać.
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2007, o 20:04

Post »

Tamaryszku - rewelacyjny pomysł z zawilcami i hostami. Chyba zmałpuję go na mojej (prawie) białej rabatce. Zawilce mam w ilości niepoliczalnej nad jeziorem. Kilka już zamieszkało koło Leśnej Kałuży, ale zakwitł tylko jeden. Chyba zrobię przeprowadzkę większej ilości tych ślicznych roślinek :lol:
Awatar użytkownika
aleksandra2323
500p
500p
Od: 28 cze 2008, o 00:20

Post »

Piękna wiosna nad strumykiem. Dobrze, że po ciężkich zimowych przezyciach, rośliny chętnie budzą się do życia.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”