Aguniu, pewnie jeszcze szmat czasu na nią przyszłoby czekać. No i nie wiadomo jak w naszym klimacie. Ale piękność niezaprzeczalna z niej.
Oglądałam

.
Z tego, co się zorientowałam, zajmuje się ogrodami zawodowo.
Podobają mi się jej relacje z wizyt w ogrodach angielskich i nie tylko oraz artykuły o tematyce ogrodowej. Dodatkowo fajne zdjęcia.
Na razie odkrywam ogrodowisko, muszę się w tym połapać. Ale pierwsze wrażenie fajne. Podoba mi się mapa ogrodów forumowiczów.
Myślę, ze o zakupach w polskich i zagranicznych szkółkach można by dyskutować długo. Wszystko zależy od preferencji, podejścia do tematyki i oczywiście finansów.
I zostawmy to decyzji kupujących.
Jolu, ważne byśmy byli z zakupów w kraju czy poza nim zadowoleni.
U kogo zamawiasz?
Danuś, ja jestem na początku tej drogi, a właściwie chyba jeszcze na jakiś bocznych ścieżynkach. Przyglądam się mojemu ogródkowi, o tej porze roku przedstawia marny widok.
Miałam plan ogarnięcia nieco przy kompostowniku, ale zimno straszliwie i wieje.
M zajęty, i marudzi, ze zima i nie czas na ogród.
A chciałabym nowy estetyczny i ukryty kompostownik. Chyba sama się wezmę za budowę. Niedługo ferie zimowe. Młotek, gwoździe i piła. Ogarnę.
Właściwie to dobrze, ze masz ramy różane. Przynajmniej wiesz, czego szukasz i na ile możesz poszaleć.
A u mnie 'oczy' kupują i potem problem.
Moja Cafe pochodzi od Schultheisa (niemiecka szkółka), kupowałam dzięki uprzejmości Deirde.
Miłej zabawy życzę. Buziaki
Zostawiam "róże Bożego Narodzenia"