Ogródek AGNESS cz. 10

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Zyta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 maja 2008, o 21:38
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Re: Ogródek AGNESS cz. 10

Post »

Aguś ;:196 Pięknie przebarwione hortensje, ja ich nie posiadam.
Często podziwiam po cichu Twój ogród urządzony ze smakiem z gamą różnorodnych roślinek i talent Właścicielki.
Dziękując za odwiedziny ;:167
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Bożenko zapomniałam całkiem o obiecanej fotce trójsklepki :oops: Już niestety przekwitła....gapa ze mnie :roll:

Adasiu kilka lat temu wsadzona była jedna cebula i tak pięknie się rozrosły.....wiosną koniecznie muszę je przesadzić :D
Biały pełny muszę sobie kupić, bo jest naprawdę piękny :D
Hortensja którą ostatnio pokazałam to Phantom :wit

Witaj Zytuś :wit Dziękuję Ci za miłe słowa ;:196
Jeszcze niedawno i ja nie miałam hortensji bukietowych.....zakochałam sie w nich przed dwoma laty i w zeszłym roku zaprosiłam je do swojego ogrodu :D

Kolorki jesieni :D

...wciąż pięknie kwitną powojniki :D
Obrazek

Obrazek

...marcinki, prawdziwa ozdoba jesiennych ogrodów, koniecznie muszę zaprosić więcej kolorków do ogrodu :lol:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

....koleuski....podjedzone przez zielone lichy :roll:
Obrazek

Obrazek

Obrazek
Siberia
---
Od: 5 lut 2010, o 10:01
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jaki bajerancki koleus :shock:
x-d-a

Post »

Agnieszko, o marcinkach zazwyczaj przypominamy sobie o tej porze roku, kiedy kwitną niestrudzenie i obficie i zdobią nasze jesienne ogrody :P To teraz te niepozorne, bezpretensjonalne kwiatki mają swoje pięć minut :P
A jeśli jeszcze są posadzone w dużych kępach i różnych kolorach - nie można się na nie napatrzeć :lol:
Twoje są piękne, chociaż i koleuskom niczego nie brakuje :P
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05

Post »

Aga, asterki sliczne. Zresztą znasz moje zdanie na ich temat. Ale te koleuski... jejciu, skad Ty wytrzasnęłaś takie śliczne, kolorowe, postrzępione??? Ukorzeń koniecznie dla mnie po sadzoneczce, mam chyba z 5 odmian, ale takie zupełnie inne, a te Twoje, ulala ;:224
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
FRAGOLA
1000p
1000p
Od: 4 cze 2010, o 09:34

Post »

Mamy takie same koleuski :)
Zimujesz je czy co roku kupujesz nowe :?:
FRAGO-linki
w 'powężowym'
Pozdrawiam-Grazia
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05

Post »

aha, i zapomniałam dodać, ze ja nie umiem sobie poradzić z powojnikami, a Twoje takie sliczne ;:167
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

;:108 Witaj Aga, :D miło jest popatrzeć na kwitnące clematisy o tej porze roku. Masz ładne roślinki, marcinki szczególnie te bardzo niskie są bezproblemowe, a ponad miesiąc zdobią nasze ogrody. Ostatnio widziałam marcinka w kolorze ciemnej czerwieni. Bardzi ładny, tylko wysoki ponad 120.
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32

Post »

Agniesiu ja o swoich klematisach już dawno zapomniałam, gdyż wolę nie spoglądać na usychające liście, a u Ciebie w pełni kwitnienia.
Koleusy przepiękne, mają takie fryzowane, kolorowe liście, ;:138 aż żal, że nie zimują w ogrodzie.
Były by na liście moich chciejstw. :D
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2011, o 22:03

Post »

Jak patrzę na Twoje marcinki - astry jesienne , to sobie tak myślę , czym jeszcze nas zaskoczysz ;:224 .

Prawdziwa sroka z Ciebie , wszystko wciskasz , upychasz , bo i wszystko Ci się podoba ;:108 .

A ja mam dwa ogrody , dużo większe od Twojego , a marcinków nie mam , co jest niewybaczalne . No , cóż , kiedyś , dawno temu , przed zmianą koncepcji ogrodu i one u mnie rosły . Strasznie się rozrastały swymi rozłogami , zajmując coraz więcej miejsca innym roślinom . Powiedz , proszę Aguś , czy są odmiany , które nie " pełzają "?
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

...marcinki marcinki a kwitną na Michała i w nie których regionach nazywają się michałki...one są cudowne tak rozjaśniają ogródki... :)
...twoje hortensje rosną w półcieniu :?:
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Matrix2
500p
500p
Od: 29 sie 2010, o 11:44

Post »

w naszym rejonie niektórzy na marcinki mówią jadwiżki, bo kwitną w okolicy imienin Jadwigi
Rysiek
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

U mnie koleusy są nietknięte przez lichy,ale z kapusty ozdobnej z całej paczki nie wiem czy będę miała chociaż jedną sztukę na wszystkich świetych.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Siberio mnie też bardzo się podoba i dzięki nim wracam do koleusów 8-) :lol:

Daluś ja z marcinków kiedyś zrezygnowałam, bo miałam je na kwiatowej rabacie i strasznie się rozłaziły i zagłuszały inne kwiatuszki. Ale bez nich naprawdę smutno jesienią, więc posadziłam znów.....ale teraz na rabatach z krzewami i większymi bylinami, więc nawet jak się mocno rozrosną, to niczemu nie zaszkodzą.....a faktycznie im większa kępa tym piękniej :D

Kropelko koleuski dostałam od przemiłej forumki gdy mnie odwiedziła i znów je pokochałam :D Uszczknęłam kilka pędów i próbuję ukorzenić.....mam nadzieję, ze się uda :D
Mam nadzieję, że dasz radę z powojnikami, przy problemach z nimi zalecane jest wetknąć w ziemię kilka tabletek nadmanganianu potasu i kilka ząbków czosnku. To podobna pomaga zapobiegać chorobom :D

Grażynko te odmiany koleusków mam po raz pierwszy, kiedyś sadziłam, ale do ogrodu i traktowałam jako jednoroczne. Te spróbuję ukorzenić :D

Majeczko mój powojnik JPII postanowił zakwitnąć dopiero we wrześniu :lol: ...dlatego o tej porze jeszcze mogę się nim cieszyć :D
Ciemnoczerwone marcinki muszą być przepiękne :D

Tajeczko u mnie jeszcze clematisy kwitną....ale w tym roku wyjątkowo się z tym ociągały, dlatego są później :lol:
Koleuski próbuję ukorzenić i bardzo chętnie się podzielę jak tylko się uda ;:196 :D
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Aga,ja koleusy po uszczknięciu wkładam od razu w ziemię do doniczki,nie ma opcji,żeby się nie przyjęły.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”