Mój wiejski ogród.
-
- 1000p
- Od: 27 lis 2011, o 22:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Mój wiejski ogród.
Rozumiemy,ale nam tu Ciebie brakuje...
- irminka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 lut 2010, o 19:08
- irminka
Marzenko, masz rację, trzeba rozejrzeć się w końcu za pełnymi śnieżyczkami do ogrodu. Na zdjęciu wyglądają atrakcyjnie, bo mają białozielone kwiatki, takie właśnie to moja słabość
Tamaryszku. Tyle miłych słów napisałaś o moim ogrodzie, baaardzo mi przyjemnie, bardzo. Przeszło dwadzieścia lat w ogrodzie, zdobyte doświadczenie, książki o ogrodach, roślinach, kwiatach nie wpłynęły na moje kształtowanie ogrodu, mam chyba wdrukowaną określoną wizję i zawsze maluję ten sam obraz (chyba impresjonistyczny?) Choć próbowałam inaczej, to nie udaje się, to jest poza mną, taki rodzaj ograniczenia. Ale przyznaję, że kocham wszystkie ogrody (najmniej te geometryczne) i podziwiam wiele forumowych aranżacji. Od Ciebie próbuję 'zgapić' piękną białą rabatę, już kiedyś dokładnie się jej przyglądałam. Jest przemyślana i k-o-n-s-e-k-w-en-t-n-i-e biała! Jeśli brakuje Ci jeszcze do Twojej kompozycji ślazówki, liliowców czy innych kwiatków przypomnij mi wiosną, koniecznie trzeba je dzielić

Tamaryszku. Tyle miłych słów napisałaś o moim ogrodzie, baaardzo mi przyjemnie, bardzo. Przeszło dwadzieścia lat w ogrodzie, zdobyte doświadczenie, książki o ogrodach, roślinach, kwiatach nie wpłynęły na moje kształtowanie ogrodu, mam chyba wdrukowaną określoną wizję i zawsze maluję ten sam obraz (chyba impresjonistyczny?) Choć próbowałam inaczej, to nie udaje się, to jest poza mną, taki rodzaj ograniczenia. Ale przyznaję, że kocham wszystkie ogrody (najmniej te geometryczne) i podziwiam wiele forumowych aranżacji. Od Ciebie próbuję 'zgapić' piękną białą rabatę, już kiedyś dokładnie się jej przyglądałam. Jest przemyślana i k-o-n-s-e-k-w-en-t-n-i-e biała! Jeśli brakuje Ci jeszcze do Twojej kompozycji ślazówki, liliowców czy innych kwiatków przypomnij mi wiosną, koniecznie trzeba je dzielić

-
- 1000p
Irminko ja też wręcz nie lubię tych wyrysowanych prościutko rabatek-nowoczesne ogrody mnie odrzucają,nawet żle mi sie w takim pracowało.U Ciebie odnajduję swoje tęsknoty za rajem na ziemi,fajnie,że już jesteś 

-
- 1000p
Irminko...cudna kompozycja,zaskakujesz nas tu wszystkich.Bardzo podoba mi się Twoja konsekwencja stylu ogrodowego
- irminka
-
- Od: 19 sie 2010, o 18:09
Piękne fotki ...bukiet cudny
Kochana co to za bodziszki ,one maja pełne kwiaty
Piękny kolor i takie dorodne kępy
Cudnie !!

Kochana co to za bodziszki ,one maja pełne kwiaty

Cudnie !!

marzenia się spełniają! Dana
- irminka
Danusiu, bodziszek nie jest pełny, ale ma duże kwiaty, ładnie fioletowe (zdjęcie zniebieszczone okrutnie). Mam bodziszka pełnego, dużo mniejszego i chyba nie jest aż tak atrakcyjny, u mnie na rabacie po prostu ginie.
-
- Od: 19 sie 2010, o 18:09
Wszystkie są cudowne
A miałam zapytać co to za wazon szukam dużego bialego i nie moge trafić ...taki wielki na gałęzie jabloni 

marzenia się spełniają! Dana
-
- 1000p
Irminko pisałam do Ciebie i mi wszystko wcieło.Takie zdjecia wstawiasz wiosenne-że aż mi sie marzy wiosenka...A tu kalendarz styczeń pokazuje-dla mnie najgorszy koszmar
- irminka
Marzenko, to są zdjęcia na rozgrzanie
Danusiu, moje koty w pościgach, gonitwach stłukły mi dużo lamp, wazonów, a ten wciśnięty w kąt jeszcze się uchował. Znalazłam go w Dobrzycy w Hortulusie, gdzie jest wielki market ogrodniczy z narzędziami, ozdobami, ceramiką itp. Jest ciekawy i bez kwiatów.
Danusiu, moje koty w pościgach, gonitwach stłukły mi dużo lamp, wazonów, a ten wciśnięty w kąt jeszcze się uchował. Znalazłam go w Dobrzycy w Hortulusie, gdzie jest wielki market ogrodniczy z narzędziami, ozdobami, ceramiką itp. Jest ciekawy i bez kwiatów.