Moja domowa zielenina

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Domimika
500p
500p
Od: 20 kwie 2011, o 16:37
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Moja domowa zielenina

Post »

Wiktoria mam mieszkanie na trzecim piętrze i żadnego gniazda w pobliżu nie ma, ale gdy robiliśmy dżemy to przez okno wlatywało ich mnóstwo i chyba żadna nie wyszła żywo po spotkaniu z dzbankiem. Zauważyłam już jakiś czas temu, że z niektórych dzbanków spływa bardzo gęsta, klejąc ciecz, ja żadnego zapachu nie wyczuwam, ale być może to to je tak przyciąga?
Tutaj tworzy się kolejny grubas :wink:
Obrazek
Storczykowi usechł w końcu jeden pęd, ciągle jest jeszcze jeden, ale niestety już go chyba nie przedłuży po raz kolejny. Za to zaskoczył mnie czymś innym...
Obrazek
Obrazek
Na moim stole...
Obrazek
Jako że 3 września trafiłam do drugiej "de" a jesień tuż tuż, trzeba było zrobić wystawkę z jesiennych owoców i warzyw :wink: Oto, co udało mi się stworzyć z dzieciakami:
Obrazek
Awatar użytkownika
tesia39
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2012, o 10:45
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Gratuluję tak łownego dzbanka ;:138 przy nim żadna mucha nie ma szans ;:224
Kompozycja na stole urocza ;:oj
Awatar użytkownika
Karolina__
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lip 2009, o 19:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Dominiko i mnie wpadł w oko Twój dzbanek ;:63
Awatar użytkownika
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 18:54

Post »

Super dzbanek...znowu Kusicie owadożerami ;)
Fajna wystawa warzywna ;:108
parapetowce
Tylko marzenia serca się spełniają.
Awatar użytkownika
Arkadius121
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2011, o 13:34

Post »

Oryginalne i ciekawie prezentujące się roślinki.
Pozdrawiam :wit
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
mmaryla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lut 2011, o 13:24

Post »

Dominiko , piękny pomysł na jesienna wystawę, chyba wszyscy dostali "6" Bukiet godny ręki malarza, ma tyle kolorów ;:215
Awatar użytkownika
labka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 wrz 2012, o 16:22

Post »

Śliczny dzbanek... fajnie,że lubisz owadożerki...rosiczki urosły ci szybko..moje okrutnie się guzdrają...chociaż dobrze że wzeszły bo nasiona były z all...., teraz mam już lepsze, ale chyba wysieję na wiosnę dopiero..a może nie??? Zobaczymy jaka będzie pogoda?

Ja też lubię oryginalne kwiatuszki...i cieszy mnie każdy nowy listek...

A jak Twoja wena? wróciła?.... ;:88

Mój dzbanek już zasuszył swoje pułapki..a Twój??? :wit
Domimika
500p
500p

Post »

labka1 jeśli chodzi o wenę to nie mam teraz czasu o niej myśleć :roll: Mam sporo dodatkowych zajęć, w tym roku będę pisała pracę licencjacką a do tego zaczęłam chodzić do szkoły policealnej na florystykę. Więc za rok o tej porze, mam nadzieję, będziecie mogli mnie nazywać "technik florysta" :wink: Nie mam więc czasu na nudę, ciągle brakuje mi czasu. A szkoda, jest tyle fajnych rzeczy, których mogłabym się dowiedzieć, nauczyć, zrobić, zobaczyć... Szkoda, że nie zdążę ;:173
A dzbanki... mniejszy zasuszył wszystkie, ale wypuszcza nowy. Na starym ciągle wiszą i też wypuszcza nowe. Stwierdzam, że "okres przydatności" dzbanków zależy od światła, ten, który stoi na wschodnim parapecie ma je bardzo długo, a na zachodnim ledwo się zrobią, to już zaczynają usychać :roll: Rosiczki wysiane z nasion rosną bardzo wolno. Ta, którą kupiłam w sklepie jest chyba niezniszczalna, była rozdzielona na dwie osobne roślinki, które kilkakrotnie obcięłam przy samej ziemi, ostatnio nawet mój brat zaniósł jedną z nich do szkoły i zniosła to bezproblemowo. Tych z nasion boje się nawet dotykać i je w końcu rozsadzić, żeby mi nie padły.
Awatar użytkownika
Karolina__
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lip 2009, o 19:37

Post »

Maki prześliczne!
Jakie są odmiany tych fiołeczków, które różnią się wielkością?
Domimika
500p
500p

Post »

Witam wszystkich :wit
Zebranie nasion z maków, które się wam tak bardzo podobało nie powiodło się :( Poprosiłam ciocię, aby zbierając pamiętała o mnie, ale niestety, jej córki ją uprzedziły i wszystkie makówki wylądowały w zupie z błota ;:144 Uchowała się tylko jedna, więc nie ma czym dzielić :roll:
Karolina te fiołki są nieodmianowe, ale już niedługo, jak tylko się rozwinie, pokażę Wam buźkę jednego :tan
Chciałabym Was prosić o poradę. Mój tata przywiózł z Holandii cebulki tulipanów, co prawda dla mojej babci, ale parę podebrałam. Mieszkam w bloku i nie posiadam balkonu, ale bardzo chciałabym je posadzić. No i sobie wymyśliłam, że ładnie by się prezentowały w kobiałce. Tylko teraz pytanie, czy nie jest zbyt płytka? (10 cm wysokości) Nie bardzo wiem, na jaką głębokość wsadzić cebulki. Co czytam jakiś artykuł w internecie, to inaczej- raz, że na 15 cm, raz, że trzy wysokości cebulki, a raz, że cebulka ma być przykryta do 2/3 swojej wysokości ;:219 Mam zamiar posadzić je po niedzieli i zanieść do garażu, gdzie jest chłodno i ciemno. Czy ktoś ma może doświadczenie w takiej hodowli tulipanów? Wszelkie sugestie mile widziane :wink: Tak sobie myślę, że chyba jednak zostanę przy kobiałce i wsadzę na oko, często jet tak, że ludzie traktują rośliny w nieodpowiedni sposób a one mimo tego rosną bardzo dobrze, a ludzie, którzy się znają i piszą artykuły wydziwiają bez potrzeby.
Awatar użytkownika
Stokrotkania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 maja 2011, o 12:50
Kontakt:

Post »

Mam identycznego storczyka, one mają chyba szczególnie predyspozycje do obfitego kwitnienia, mój w tym roku tak zaszalał, że przewracał się co chwile, w końcu wstawiłam go do cięższej doniczki i dałam dwa kijki do jednego pędu, bo bałam się, że się złamie. Obecnie chyba już kończy swoje kwitnienie, oj fajnie byłoby, gdyby wypuścił tak jak u Ciebie kolejny pęd.
Awatar użytkownika
Arkadius121
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Na Twoim stole ładne kolorowe kwiaty.Pozdrawiam :wit
Domimika
500p
500p

Post »

Dość dawno mnie nie było, ale ostatnio na nic nie mam czasu. Weekend praktycznie dla mnie nie istnieje, bo w soboty i niedziele mam zajęcia lub muszę nadrobić w nim to, co się uzbierało przez cały tydzień. A do tego jeszcze praktyki w kwiaciarni... Przed tymi świętami to był niezły zapieprz :wink:
Jeszcze wam się nie chwaliłam, dwa tygodnie temu udało mi się odwiedzić poznańską palmiarnię. Wypad nie był planowany, więc nie uzbroiłam się w aparat, ale pokażę wam jedno ze zdjęć robionych komórką.
Obrazek
Jakiś czas temu zakwitł u mnie pierwszy fiołeczek, z tych rozmnażanych bodajże od września zeszłego roku. To chyba dość późno, nie sądzicie? Oczekiwałam jeszcze białej obwódki kwiatków, no ale ten też jest ładny. Kolejny też ma pączki, najprawdopodobniej będzie biały.
Obrazek
x-F-7
---
Od: 6 lip 2011, o 06:54

Post »

Widzę,że musze kiedyś palmiarnię odwiedzić;). U mnie w palmiarni w Gliwicach mało jest storczyków i wszystkie schowane prawie są za szybą. :wit
Awatar użytkownika
Arkadius121
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ładne i ciekawe zdjęcie z palmiarni-fiołek ładnego kolorku.Pozdrawiam :wit
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”