Witam wszystkich
Zebranie nasion z maków, które się wam tak bardzo podobało nie powiodło się

Poprosiłam ciocię, aby zbierając pamiętała o mnie, ale niestety, jej córki ją uprzedziły i wszystkie makówki wylądowały w zupie z błota

Uchowała się tylko jedna, więc nie ma czym dzielić
Karolina te fiołki są nieodmianowe, ale już niedługo, jak tylko się rozwinie, pokażę Wam buźkę jednego
Chciałabym Was prosić o poradę. Mój tata przywiózł z Holandii cebulki tulipanów, co prawda dla mojej babci, ale parę podebrałam. Mieszkam w bloku i nie posiadam balkonu, ale bardzo chciałabym je posadzić. No i sobie wymyśliłam, że ładnie by się prezentowały w kobiałce. Tylko teraz pytanie, czy nie jest zbyt płytka? (10 cm wysokości) Nie bardzo wiem, na jaką głębokość wsadzić cebulki. Co czytam jakiś artykuł w internecie, to inaczej- raz, że na 15 cm, raz, że trzy wysokości cebulki, a raz, że cebulka ma być przykryta do 2/3 swojej wysokości

Mam zamiar posadzić je po niedzieli i zanieść do garażu, gdzie jest chłodno i ciemno. Czy ktoś ma może doświadczenie w takiej hodowli tulipanów? Wszelkie sugestie mile widziane

Tak sobie myślę, że chyba jednak zostanę przy kobiałce i wsadzę na oko, często jet tak, że ludzie traktują rośliny w nieodpowiedni sposób a one mimo tego rosną bardzo dobrze, a ludzie, którzy się znają i piszą artykuły wydziwiają bez potrzeby.