Ogródek pod dębami, cz. 3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
stasia_ogrod
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2011, o 16:48
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek pod dębami, cz. 3

Post »

Wandziu pozwolisz że odmałpuję to zestawienie bodziszkowo-przywrotnikowe .Mam obie te rośliny,ale rosną daleko od siebie.A Twój duet jest kapitalny ;:180
Awatar użytkownika
MalinaG
1000p
1000p
Od: 30 sie 2008, o 09:51
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Wandziu! Bardzo przyjemnie spacerowało mi się po twoim ogrodzie w przyjemnym chłodku pod Czesławem.Piękna kolekcja irysów,w OB w Powsinie mają marniejsze :;230 Zachwyciło mnie zdjęcie przywrotnika z bodziszkiem....przywrotnika mam,nawet spory okaz,brakuje mi tylko bodziszka :D
Szkoda,że begonie się nie popisały :( a miałaś fajny plan na ozdobienie wejścia.Coś się niedobrego z begoniami w tym roku stało...ja miałam jedną bulwkę,dostałam jako gratis i też nic z niej nie wyrosło :( natomiast pięknie mi rosną te kupione w ogrodniczym już kwitnące.
Pozdrawiam Ala
Zapraszam do siebie
Awatar użytkownika
RomciaW
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 gru 2008, o 20:58
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Wandziu :wit
Śliczny ten Twój sąsiad ;:108 Piękne fotki -jak zwykle, umiesz wykorzystać światło ;:63 Niesamowita historia z burzą ,nigdy nic nie wyłączam ponieważ się nie boję ...........ale teraz :wink: Bardzo ładna kompozycja bodziszka z przywrotnikiem , bodziszka już mam ;:138
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Oj, jak fajnie, ile gości :D :D A JUŻ DZISIAJ MIAŁAM DOŁA, ŻE PRAWIE NIKT MNIE NIE ODWIEDZA.
Odpowiadam więc czym prędzej, bo natychmiast nabrałam nowej energii :D

Romka, fajnie że znowu jesteś :wit . U nas wczoraj trzy razy była burza i ja trzy razy biegłam wyłączyć komputer z gniazdka. Teraz już może przesadzam, ale boję się znów stracić te ustrojstwa komputerowe. Dziękuję ci za miłe słowa odnośnie fotografii. Robię dużo zdjęć i czasem uda mi się wybrać te najładniejsze, ale sporo jest po prostu takich sobie. Inni robią o wiele lepsze. Ale ciągle się uczę :D

Agnieszko123. Właśnie za te diamenciki tak bardzo lubię przywrotnika. Wcale nie musi kwitnąć, bo i tak jest ładny, szczególnie po deszczu :D

AgaNet, begonie, jak czytam, u wszystkich w tym roku marniutkie. No ale nic to, inne rośliny za to ładniejsze niż w zeszłych latach. ;:108

Ewelino, komary u mnie biorą się chyba stąd, że mam dużo cienistych zakątków. Wiadomo, pod drzewami liściastymi. U ciebie są sosny, a więc może twoje środowisko komarom z jakiegoś względu nie pasuje. Te moje atakują od samego rana do wieczora.

Teresko, masz aż szesnaście begonii? To rzeczywiście spora plantacja. Wiesz, ja nie mam do nich pretensji, że nie kwitną, bo jeszcze mają na to czas. Ale one w ogóle są kiepskie. Takie pojedyncze badylki, mimo że niektóre uszczykiwałam. W zeszłym roku pięknie się krzewiły, a tutaj jakoś nic :(

Tu.ja, a więc i twoje begonie kiepskie? Ciekawe, co im w tym roku nie pasuje, że u wielu osób tak się marnie spisują. Szkoda, bo właśnie zaplanowałm obsadzić nimi całe moje frontowe wejście, gdyż akurat w zeszłym roku były przepiękne. Mój bodziszek kupiłam w tutejszym centrum ogrodniczym. Mają czasem ciekawe niespotykane roslinki. Gdybyś chciałą kawałek tego bodziszka, to chętnie służę :D

Małgosiu, twój ognik i tak by zakwitnął bez przesadzania. One jakoś późno startują, kiedy już wydaje nam się, że nadają się tylko na opał :;230

Tajeczko, przywrotnik zaczął się u mnie rozsiewać po paru latach. Gdy go kupiłam, rosnął sobie grzecznie i układnie w wyznaczonym miejscu. Aż tu patrzę pewnej wiosny, a on i tu jest i ówdzie. I tak go zostawiam tam, gdzie sobie sam znajduje miejsce.

Stasiu, małpuj sobie dowoli. :lol: To zestawienie bodziszka z przywrotnikiem zrobiło się właściwie samo z siebie. Rosły na początku w pewnej odległości, a potem oba tak się rozrosły, że znalazły się blisko siebie.

Alinko, z twojego postu wywnioskowałam, że byłaś podczas kwitnienia irysów w Powsinie. No i dlaczego mnie nie zawiadomiłaś. Oj ty niedobra. Chyba muszę cię potraktować młoteczkiem ;:14 Gdybyś mnie odwiedziła, dostałabyś mojego bodziszka i od tej pory byś go sobie miała. Co do begonii to już jesteś którąś osobą z kolei, która potwierdza ich tegoroczną marność. Te gotowe kwitnące ze sklepu to wiadomo, że są piękne, gdyż producenci mają na nie swoje, nieznane nam sposoby.
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Obrazek

"Naparstnicy kolonia, pokryta purpurą,
Piękne grona kielichów, których tu tak wiele,
Odwiedzają gromadnie przyjaciele - trzmiele".

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02

Post »

Wandziu rozbawiła mnie Twoja wypowiedz na temat ilości odwiedzin w twoim ogródku :;230 Zostawiam to bez komentarza, ale co się uśmiałam to moje :lol: Widzę, że już "rozdzwoniły" się u Ciebie naparstnice...to naprawdę urocze kwiaty.
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
Awatar użytkownika
Beata T
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 18 sie 2007, o 18:40

Post »

Ja Cię podziwiam bo mieć dęby ;:224 .... dla mnie koszmar jak rośnie u sąsiadów a co dopiero na działce brrr...
No tak ale ja tu sobie przyszłam popodziwiać i pozachwycałam się iryskami ale masz kolorków i niebieściutki piękny i ten herbaciany uroczy :D I naparstnica z bodziszkiem w cudnym różowym kolorku :P
iga23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 paź 2008, o 20:26
Kontakt:

Post »

Wandziu, odwiedzają stadami, tylko czasem biegiem i się nie wpisują. :wit
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Przywrotnik w kroplach deszczu to wspaniały widok.
U mnie już wręcz zimno się zrobiło a nocą poniżej 10 stopni.
Zaczynam tęsknić za ciepłem i słonkiem.
Więc będę dmuchać w chmury, żeby u Ciebie lepiej popadało.
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
Steasi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2010, o 20:47

Post »

Super wyglądają złocienie w tej donicy. Bodziszek nawet z przywrotnikiem (gdzie by mi to jakoś nie pasowało w wyobraźni róż z zielono-żółtym) wygląda niesamowicie ;:108 Jak tak wszyscy pokazują naparstnice to mnie naszła na nie ochota. I myślę żeby pasowały do zakątka nad którym prace. Czy one rosną kępami jak ostróżki czy jak?
Awatar użytkownika
aleksanderk
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2009, o 19:24

Post »

Naparstnice robią wrażenie .Przywrotnik z bodziszkiem też dobrane świetnie .Piszesz że wysiewają się same ,Mój przywrotnik mimo że kwitnie chyba "samiec " nigdy nic nie wzeszło obok .
Awatar użytkownika
MalinaG
1000p
1000p
Od: 30 sie 2008, o 09:51
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Wandziu Bardzo romantycznie z tymi naparstnicami i złocieniami..... ;:63
Jak się sprawują liliowce? mają pączki? bo na moich kilku są :heja
W odpowiedzi na reprymendę..... ;:196 faktycznie byłam w ostatni weekend w Piasecznie ale przyjechałam PKS-em ( M musiał zostać w domu ),więc nie miałabym możliwości by cię odwiedzić.
Bodziszka chętnie przygarnę...może przy następnych odwiedzinach :D
Powsin jest od nich o rzut beretem,to nie mogłam sobie odmówić tej przyjemności.
Pozdrawiam Ala
Zapraszam do siebie
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Wanda napisała:
te trzykrotki to moje prawdziwe utrapienie, choć popatrzeć na nie jest miło :wink:
Wandziu nie tylko popatrzeć ale i podzielić się z innymi jest miło a mnie jest miło że mam część Twojego ogrodu. Sadzoneczki sobie ładnie rosną, na razie w doniczkach i wcale nie będę narzekać jak zaczną się wszędzie wysiewać bo będą miały duży teren do zasiedlenia. :heja
Śliczne masz irysy i tyle kolorów :shock: i spytam się jakiego koloru jest ta sadzonka którą dostałam bo nie wiem z czym ją posadzić. :?
Las naparstnic jest imponujący, to są wdzięczne kwiaty. ;:108
Awatar użytkownika
klarysa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 mar 2011, o 17:29

Post »

Wando, wierz mi, że odwiedzam z radością. Jestem czasami cichym gościem. Przysiądę, odetchnę, nacieszę oczy i serducho. Nie chcę fatygować Gospodyni ;:196 .
Bodziszkowy drobiazg-klejnocik.
Awatar użytkownika
maniusika
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 20:50

Post »

Naparstnice i u mnie ładnie kwitną a ile jeszcze jest sadzonek , będzie kolorowo aż do jesieni .. . ja zbieram nasionka i rzucam po całym ogrodzie gdzie wzejdą tam kwitną , tak samo robię z goździkiem brodatym ..
zapraszam do mego ogrodu..Janka
Moje -marzenia-maniusika -IV
Mój album
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”