magdogród:-)

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Siberia
---
Od: 5 lut 2010, o 10:01
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: magdogród:-)

Post »

Widoczki bardzo gustowne, więc zaczynam wątpić w to, co przed chwilą u siebie pisałam :;230

Kawał życia działeczkę starą uprawiałaś, to smutno będzie ją zostawiać, ale owoce pracy w większości zabierzesz, więc to pół biedy tylko :-) Będzie dobrze :-)
magdala

Post »

Siberio :D -
większość bohaterów z moich zdjęć zostało już przesadzonych do nowego ogrodu,
a więc to zdjęcia wysoce archiwalne :wink: -nawet nieswojo mi ,kiedy pomyślę ,że wiosną
wiele miejsc na starej działce będzie pustych.... :?
Ale ja jeszcze nigdy w życiu nie przeprowadzałam się ,więc może dlatego mam takie dziwne
nastroje..

Obrazek
Awatar użytkownika
gorzata76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2009, o 14:41

Post »

Będzie dobrze! Mówię Ci, bo ja przeprowadzałam się z ogrodem - raz, w dorosłym, samodzielnym życiu to nasze trzecie mieszkanie... i jeszcze raz z rodzicami...
Po prostu w pewnym momencie nadejdzie pora zamknąć za sobą nieodwracalnie te stare drzwi... i furtkę ogrodu. Przed Tobą piękne perspektywy! :)

Ale fotki rzeczywiście urocze... i jestem pewna, że jeszcze rok, dwa, a takie widoczki będziesz miała wokół domu! :D
magdala

Post »

Cześć Gorzatko :wit

Pewnie tak będzie jak mówisz :D
Na pewno nasza stara działka będzie oazą dla nowej rodzinki ,szukającej odpoczynku
od miejskiego szumu-tak jak była dla nas.

Spędzaliśmy tam mnóstwo czasu- moje dzieci -spakowane "po szyję" z lalkami ,wózkami dla tych lalek, namiotami ,
piłkami ,potem lekcjami do odrobienia itp. Fajne lata :D (albo i "Cudowne lata" ,jak w filmie :wink: )
aleb-azi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 gru 2009, o 18:18
Kontakt:

Post »

Mój ogródek trzy razy przeprowadzany... Z sentymentem patrzę na rośliny, które mam "od zawsze". Teraz otworzysz Magduś ważną furtkę, bo do własnego ogrodu....który już kochasz ;:196 I będą kolejne cudowne lata...
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
magdala

Post »

Trzy razy ogród przenosić ?? No ,no ...

Dla Was motylek :D

Obrazek
magdala

Post »

:wit :wit

Rok się kończy ,a dzisiejszy dzień był jednym z tych najlepiej spędzonych przeze mnie :D
Takie piękne podsumowanie na koniec grudnia.
Otóż dzisiaj udało się nam " rozpłaszczyć " całą czarną ziemię :D
Najpierw koparka z pobliskiej budowy porozpychała ziemię po działce,a potem my -
łopatą i grabiami -co się dało poukładaliśmy.
Jeszcze sporo pracy przed nami ,bolą mnie "gnaty" ,ale jestem uszczęśliwiona :heja

Najdziwniejsze jest to ,że 27 grudnia ,tuż po Bożym Narodzeniu można wykonywać takie prace :shock: No ,ale skoro było 11 stopni..?

Działka wygląda teraz zupełnie inaczej - aż prosi się o nowe nasadzenia!
Co prawda -korzeni i śmiecia chwastowego bardzo dużo -ale stopniowo da się wybrać :D
Awatar użytkownika
gorzata76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2009, o 14:41

Post »

Rewelacyjne wieści! :D Teraz tylko patrzeć, jak ogród będzie nabierał kształtów... czy ja już mówiłam, jak Ci zazdroszczę? :oops: :wink:
magdala

Post »

A ja Gosiu coś czuję ,że i Ty kiedyś poszerzysz swoje cztero i wielo-kąty :wink: .
Ja jestem zdaje się o 10 lat do przodu :wink: (i to niekoniecznie w rozwoju...)

Ogród nie będzie zupełnie płaski
- jest lekki spadek ,ale wykorzystamy to do utworzenia
"tajemniczych zakątków" :wink:
-----------------------------------------------------------------------------------

A teraz foto-zagadka :co to jest ??

Obrazek
Awatar użytkownika
klarysa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 mar 2011, o 17:29
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Madziu, ogród powstaje, nabiera kształtów. Pięknie.
Pewnie, ze z rozrzewnieniem zostawia się jakiś etap za sobą, tym trudniej, ze "cudowne lata".
Każde następne w swoim domu, też będą takie.
Część tamtego świata będziesz miała przed oknami.
Taki element łączący.

Przeprowadzałam się kilka razy (4) i ta ostania przeprowadzka to było spełnienie marzeń, wydawałoby się nieosiągalnych.

Odpowiedź na zagadkę-jakieś wypieki :?:
Mam też pytanie, pod zdjęciem z serduszką co towarzyszy szafirkom?
magdala

Post »

Justynko :wit
Obok szafirków kwitnie Cebulica : Scilla liliohyacinthus Linnaeus Pyreneyan Squill.
To roślinka ,którą dostałam od sąsiadów na działce - właściciel był marynarzem i wydaje mi się ,że mógł
ją sobie przywieźć z jakiejś kolejnej podróży. Ta cebulica rośnie na pograniczu Francji i Hiszpanii.

Na spotkaniu u Izy w ogrodzie miałam kilka cebulek....Jeśli będziesz ją chciała to przypomnij mi
latem :D

Tu jest fajna strona na temat cebulic:

http://www.hillkeep.ca/bulbs%20scilla.htm

Przeanalizowałam dokładnie każdy etap kwitnienia , budowę kwiatów i to na pewno jest ta
cebulica.
Znalazłam też zdjęcie z bliska:
Obrazek

-----------------------------------------------------------------------------------------

Odpowiedź na zagadkę całkowicie niepoprawna :wink:
-----------------------------------------------------------------------------------------

Co do marzeń o domu i samym domu- właśnie to ,co napisałaś jest chyba istotne w moim przypadku.
"Wydawałoby się : nieosiągalne marzenie"...Ja w zasadzie chyba jeszcze nie wierzę ,że to się spełni.. Dla nas było to tak dalece nieosiągalne ,że aż strach głośno o tym mówić (żeby nie spłoszyć :) )
Awatar użytkownika
Sure
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lip 2010, o 21:03

Post »

O, nie przypuszczałam, że cebulice są takie ładne. Widziałam cebulki w markecie, ale zdjęcia na opakowaniu mnie średnio zachwyciły, nie kupiłam.
Magdo, zdjęcie z motylkiem super! ;:108
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
Siberia
---
Od: 5 lut 2010, o 10:01

Post »

Są różne cebulice, a ja jestem największą fanką tej, która u mnie zakwita przed wszystkimi innymi wiosennymi.
To cebulica Tubergena, taka podobna do puszkinii, ale ładniejsza ;-)
izaziem
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2008, o 16:08

Post »

Magdo. skoro na zdjęciu to nie wypiek to może jakieś korzonki wrośnięte w coś...
A ta pogoda to specjalnie dla Ciebie 8-) Mnie już trochę niepokoi. Aż boję się iść na obchód ogrodu żeby nie zobaczyć jakiś wystających kiełków których jeszcze nie powinno być.
Awatar użytkownika
Sure
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lip 2010, o 21:03

Post »

Mnie to tajemnicze coś wygląda jak jakaś pianka izolacyjna... z korzonkami? ;)
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”