U Przemka w ogrodzie cz.II

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
przemekg
1000p
1000p
Od: 9 sty 2010, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: U Przemka w ogrodzie cz.II

Post »

Obrazek

Obrazek

Przypołudniki są piękne :D , szkoda tylko że dośc kłopotliwe w uprawie, oto resztki których nie zjadły ślimaki.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam
Cz. I
Cz. II
dawidbanan
---
Od: 29 cze 2009, o 13:22
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

przemekg pisze:Obrazek
Ale śliczny! :shock:
Jak się kiedyś rozrośnie, to chętnie kawałeczek kupię ;:7
Awatar użytkownika
przemekg
1000p
1000p

Post »

Dawid to trochę się zejdzie bo to tegoroczny nabytek, zaledwie jeden szczypiorek, ale udany owszem :)

Łukasz
jak są roślinki to i kwiaty się pojawią, u mnie też zaledwie po kilka listków a pojawiły się pierwsze kwiaty, w rzeczywistości wyglądaja jeszcze lepiej :D a o ile pamiętam Ty wysiewałeś je trochę później, więc czekaj cierpliwie :wink: Dziś od rana kropi, pada a teraz leje ;:47 wreszcie porządnie wszystko będzie podlane, właśnie przekroczyło 13l/m :shock: i pada dalej, wreszcie prognozy się sprawdziły :D
Pozdrawiam
Cz. I
Cz. II
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Przemku piękne liliowce , ale zazdroszczę Ci przypołudników ja już nie mam dla nich miejsca a zawsze u mnie w ogrodzie kwitły .

Genia :wit
andrzejek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sie 2010, o 11:45

Post »

Przemku zachwycałem się widoczkami ogólnymi ,a teraz można się pozachwycać pięknymi roślinami.Liliowce i przypołudniki naprawdę udane .Szkoda ,że tak daleko do ciebie to bym wpadł i na żywo się pozachwycał...coś wykopał :;230
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
sylwana85
500p
500p
Od: 21 lut 2011, o 10:00

Post »

Piękne liliowce :) Widzę Przemku że masz różnorodne roślinki :) a ten przypołudnik to coś w stylu gazanii ? podobne ? Gazanię mam ale po listkach Twoich przypołudników jakies lekko inne są:)
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Przypołudniki są piękne :D , szkoda tylko że dośc kłopotliwe w uprawie, oto resztki których nie zjadły ślimaki.
To moich na szczęście nie znalazły ślimaki. Ale jeszcze nie kwitną. Oczarowany dywanem przypołudnikowym u Geni, postanowiłem też się z nimi pobawić. Sumiennie je pikowałem i zakopywałem a one "się odkryły" jakby wolały mieć korzenie częściowo na wierzchu i chyba tak ma być, bo rosną dobrze 8-)
Awatar użytkownika
przemekg
1000p
1000p

Post »

Jacku to prawda przy południkach jest dużo zabawy, chociaż wynagradzają to ich kwiaty, są piękne i różnokolorowe :D najgorsze że łatwo ugniwają po pikowaniu i przesadzaniu.

Sylwio a ja nie mam gazanii i nie jestem pewien czy to coś podobnego :?: przypołudniki to jednoroczne bardzo niskie kwiatki, jak się okazało trochę płożące, ale wyglądają znakomicie ;:108

Andrzej dzięki, tak to jest, że jak trafimy gdzieś do forumowego ogrodu to z czymś wrócimy do domu :wink:

Geniu a u mnie przypołudniki pojawiły się pierwszy raz :D mają śliczne małe kwiaty, tylko z jednorocznych jeszcze na tak kapryśne rosliny nie trafiłem.

Łukasz tak to jest niestety z tymi kannami kupowanymi w necie, u mnie też żadna z nowych odmian się nie zgadza wszystkie o małych niepozornych kwiatach :? . Za to wszystkie zakupione od Janusza z forum zgadzają się jak nalezy :D a do tego sadzonki były dorodne.
Pozdrawiam
Cz. I
Cz. II
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Przemku ja nie miałam z nimi kłopoty , tylko one kwitną w słoneczne i ciepłe dni .

Genia
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Przemku siałes przypołudniki, wprost do gruntu, czy flancowaleś?
Bardzo podobają mi się te kwiatuchy, ale jakoś nie mam cierpliwości do pikowania setek malutkich siewek :oops:
Awatar użytkownika
sylwana85
500p
500p

Post »

Już się Przemku przypatrzyłam listkom, kwiaty podobne do gazani, gazanie posiałam w tym roku i już kwitną - zdjęcia dodam do mojego wątku, ale leje na zewnątrz także nie ruszam się z domu :( a przypomniałam sobie że siałam przypołudniki - i faktycznie mam niezidentyfikowane płożące się roślinki podobne do Twoich przypołudników ale nic nie kwitnie jescze i się płoży, lekko czerwonawe łodyżki, ale listki ciutkę bardziej zaokrąglone niż Twoje, więc nie wiem co to jest :/
Awatar użytkownika
przemekg
1000p
1000p

Post »

Sylwio przypołudniki maja mięsiste drobne listki i czerwone łodyżki, kwiatki sa piękne tylko siewki łatwo zagniwają, kwiaty mają chyba mniejsze od gazanii, u mnie też dość obficie popadało ale roślinom ten deszcz był bardzo potrzebny :wink:

Jolu ja siałem do doniczki i pikowałem :roll: a co gorsza siewki łatwo zagniwają więc nie łatwo było się ich dochować a może i lepiej byłoby je wysiać wprost do gruntu, część mi zjadły ślimaki ale trochę zakwitło :wink:

Geniu a Ty przypołudniki siałaś do gruntu czy w domu w skrzynkę :?:

Łukaszu jak widzę to ten sezon u Ciebie bardziej udany jak poprzedni :wink:

Dziś cały dzień co chwila popaduje mały deszczyk więc trudno o nowe fotki, to będą hosty, nawet nie sądziłem że już ich tyle uzbierałem :)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam
Cz. I
Cz. II
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Przemku siałam do ziemi okrywałam folią aż wzejdą a potem jak podrosły pikowałam na stałe miejsca .

Genia
andrzejek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sie 2010, o 11:45

Post »

Przemku kolekcyjka host spora
Awatar użytkownika
sylwana85
500p
500p

Post »

Cudne hosty !!! i najpiękniej wyglądają oddzielone i na tej ściółce sosnowych igiełek supcio :) chyba pojdę do lasu po igiełki i szyszki, szyszki już ściółkuję i w iglakach ładnie wyglądają nawet
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”