Cztery pory roku w moim ogrodzie cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
beatann
500p
500p
Od: 18 wrz 2010, o 09:32
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Re: Cztery pory roku w moim ogrodzie cz.2

Post »

Januszku nie masz za co dziękować to ja jestem Wam bardzo wdzięczna że dane mi było oglądać Wasz piękny ogród i jeszcze do tego dostałam kilka pięknych roślinek. ;:180 ;:180 ;:180
lawenda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 mar 2007, o 19:33

Post »

porównując zdjęcia z okresem naszej wizyty widać jak wszystko bardzo urosło, we własnym ogrodzie tej różnicy tak się nie zauważa. Róże i żywopłot z przejściem iście pałacowe
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Janusz zobacz co z moimi czosnkami i z żółtymi koronami się stało u mnie w wątku

dobrze że te od Ciebie wykopałam wcześniej .
Genia
Awatar użytkownika
drozd
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lut 2009, o 21:12

Post »

Gosiu. Ta odmiana i Kronenbourg bardzo często mają kwiaty jak z innej odmiany nie wiem czemu to przypisać ale oby takich było jak najwięcej - ciekawie to wygląda.
Geniu. Róże piękne na zdjęciu, bo uchwycone w takim najładniejszym momencie. W samo południe żal na nie patrzeć wszystkie zwieszone zwiędnięte choć rano podlewane. Mszyce też zaczynają się pokazywać ale to nie żaden problem.
Następny dzień upalny powoli mija a deszczu nie ma. Gdzieś na horyzoncie coś huczy i pewnie na tym się skończy.
Beatko. Pomimo pewnych niedociągnięć jeszcze wtedy było co oglądać. Dzisiaj to widok żałosny. 30 lat temu po godzinnym gradobiciu podobnie wyglądało.
Urszulko. Obraz nędzy i rozpaczy. Już zaczynam się poddawać. To walka z wiatrakami. Potrwa taka sytuacja jeszcze kilka dni to daremny był trud od wczesnej wiosny.
Geniu. Byłem, widziałem i też nie chce się wierzyć Co to się dzieje w tym roku. Początkowo zaskoczenie wielkie- przepadła mszyca,przepadła stonka z którą tyle lat walczyliśmy( jeszcze w tym roku nie spotkałem a ziemniaki zakryły już ziemię) Populacja ślimaków zmniejszyła się bardzo. Co nas jeszcze zaskoczy w tym roku?
Pozdrawiamy. Krystyna i Janusz
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Nie wiem u Ciebie za sucho, u mnie za mokro i to bardzo za mokro , nawet piwnicę troszkę zalało bo taka była ulewa wczoraj i dziś .Tydzień temu cieszyłam się ulewą , ale dziś już się nie cieszę.

Genia :wit
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
drozd
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Słyszałem, o następnym froncie przemieszczającym się przez centralną Polskę oby Cię ominęła następna zlewa. U mnie trawnik już prawie cały można spalić. Nawet w cieniu pożółkł.
Beata0410
200p
200p
Od: 5 wrz 2008, o 23:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Januszu szkoda mi Ciebie i pracy, którą włożyłeś w swoje piękne królestwo. Jakbym mogła to deszcz, który padał dziś u mnie przeniosła na skrzydłach do Ciebie.
"Kwiaty są pięknymi słowami natury, którymi daje nam ona poznać, jak bardzo nas kocha"
Każdy dzień jest piękny !
Pozdrawiam Beata.
Awatar użytkownika
lemka77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 cze 2009, o 14:52

Post »

Susza u nas straszna. Niby spadł deszczyk, ale stanowczo za mało, zaraz wszystko wsiąkło i wyparowało. :? Moje kwiatki takie omdlałe :cry:
Pozdrawiam Ida
Awatar użytkownika
Kalmia
1000p
1000p
Od: 15 maja 2007, o 14:19
Kontakt:

Post »

Witaj Januszu! Jestem pod wielkim wrażeniem! Wspaniały ogród! Po prostu brak mi słów!
Pozdrawiam serdecznie :D
Awatar użytkownika
drozd
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Beatko. Jesteś bardzo miła. Jak tu nieśC deszczyk jak skrzydełka zmokną a tu droga daleka :(
:wit
Ido. Myślałem,że to tylko u mnie tak sucho,bo dookoła chmury i grzmoty. Lubin w deszczu Świdnik też i już nawet w Krasnymstawie popadało czas, by do mnie zawitał.
Kalmio. Witam Cię serdecznie w moim ogrodzie. Miło mi gościć nowego miłośnika ogrodów i dziękuję za ten"Wspaniały ogród" ;:180
Awatar użytkownika
markonix
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2009, o 16:38

Post »

Janusz spróbuję tego noratu tym bardziej że oni sprzedają go w Bochni - sądziłem że podjadacze dadzą sobie spokój w lecie , ale kiedy zobaczyłem jak zniknęła mi w kępka śniedków to po prostu rozbój w biały dzień ... ;:223

ps .......pięknie zakwitła mi rutewka od Ciebie , szkoda że już oblatują kwiaty ;:108
Awatar użytkownika
drozd
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mareczku. Nie zastanawiaj się to dobry środek. U nas ostatnio go nie było powiedzieli,że wycofali z handlu ale znów się pojawił i już kupiłem na zapas. U Ciebie też susza? Wygladam jak zmiłowania deszczu a tu nic.Dziś rano też huczało zbierały się chmury i wreszcie wszystko się rozeszło. Zapowiada się kolejny upalny dzień. Kwiaty u mnie tez krótko żyją- dwa trzy dni i po kwiatach i to przeważnie w dzień zwiędnięte. Wiążemy nadzieję z tym frontem co przesuwa się na wschód oby nie okazał się zgubny w skutkach, bo po takich upałach wszystko może być.
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

W Was upalnie a u mnie zimno weszłam po coś cieplejszego do domu , do tego cały czas co chwilkę pada a ziemia i tak bardzo namoczona , idę przegnać chmury w wasza stronę :;230
Awatar użytkownika
drozd
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Geniu. Tylko określ dokładny azymut bo znowu przejdzie 'bokiem' Po drodze niech zajmie działkę Andrzeja ,bo jak u niego już dziki bez więdnie to już gorzej być nie może :;230
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Janusz mam nadzieję że nie przejdzie bokiem i w końcu u Was popada porządnie .
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”