Nie wiem ale wydaje mi się że nasiona owsa powinny jeść.Erazm pisze:Spróbuję. Ale czy będą korzystać z tej karmy też sikorki?

Sikorki nie skuszą się na nasiona owsa. Jest za mało tłusty dla nich. Wiem o tym doskonale z ubiegłorocznego doświadczenia. Słonecznik to jest to co sikorki lubią najbardziej. U mnie to podstawowa karma. Ptaszki nie narzekają. co dzień mam ich przynajmniej setkę. Ostatnie liczenie, które przeprowadziłem z czystej ciekawości. Troszkę niedokładne (bo te same ptaki przylatują w celu pobrania karmy) ale przedstawiające liczbę odwiedzin karmników w ciągu jednej godziny: 212 sikorki bogatki, 156 dzwońców, 36 modraszki, 13 szarytki, 3 sójki, 1 dzięcioł, 1 zięba, 1 krogulec. Czy nie są to imponujące liczby? Tak mam codziennie. Co mnie oczywiście cieszy.Przemo pisze:Nie wiem ale wydaje mi się że nasiona owsa powinny jeść.Erazm pisze:Spróbuję. Ale czy będą korzystać z tej karmy też sikorki?
Erazm pisze:A u mnie wróbli brak. Zastanawiam się jaką karmą je ściągnąć?
Lilu to proste. Przygotowałem sobie kartkę z tabelką z oznaczonymi gatunkami, które do mnie przylatują i tak wstawiałem sobie kreski co ile wpada do karmników. Trochę to niedokładne jest ale jakiś obraz daje. Wiadomo, ze te same ptaszki cyklicznie powracają do karmnika. Coby jednak nie mówić tłoczno i gwarno na mojej działeczce.lila31 pisze:Jarku jak Ty liczyłeś te ptaszki ? Przecież one nie stoją w miejscu, chyba że nauczyłeś je "kolejno odlicz".
Dużo tego towarzystwa przylatuje do Twojej stołówki. U mnie pulpet dla sikorek roztopi wiosenne słońce, a żadna się nie skusi. :P