Zielone mroofki
Re: Zielone mroofki
Wiktorio Dzięki serdeczne za dobre słowo. W kąciku salonowym do wczoraj jeszcze stała ogromna, dwukolorowa dracena, ale zaczęła mi chorować, wiec ją skazałam na korytarzową banicję. Może tam przemyśli swoje zachowanie i zacznie rosnąć poprawnie, to wtedy wróci do łask. A co do balkonu, to cieszył moje oko jeszcze do niedawna, ale teraz roślinki, które tam rosną, już chyba poczuły jesień, bo z dnia na dzień staja się coraz brzydsze - szczególnie celozje. Jeszcze kilka tygodni i trzeba je będzie wyrzucić 

-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 1 cze 2010, o 23:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Masz ładny salonowy kącik i fajny balkonik, nie ma się co smucić za rok pewnie powstanie u Ciebie równie piękna kompozycja balkonowa 

Te roślinki mają piękne kolorki:)
Filigranowa27 Bo ja uwielbiam wszystkie rośliny, które mają liście inne niż zielone 

Na szczęście sporo jest takich roślin, a pomyśl ile jeszcze moze się znaleść w twej kolekcji

Teraz zaprezentuję peperomkę, która początkowo miała wszystkie listki wybarwione na biało-zielono. Teraz jej coś odbiło i wypuszcza kępki całkiem ciemnozielonych liści i kepki jasnozielonych. Zwariowana jakaś.

Następnie parapet, który nazywam "zielonym parapetem", ale bynajmniej nie ze względu na zielone rośliny, bo u mnie mało która jest całkiem zielona, a ze względu na zielone osłonki.

Następnie parapet, który zupełnie mi się nie podoba i mam zamiar wszystko na nim pozmieniać. Podoba mi się tylko begonia z prawej - ma ładnie wybarwione liście. Zastanawiam się, co zrobić z tymi dwiema dracenami, które są w podłużnej doniczce - strasznie się powyciągały. Czy mogę coś zrobić, żeby były ładniejsze? Dać im jeszcze szansę?

I na koniec kompozycja fitonii.

Następnie parapet, który nazywam "zielonym parapetem", ale bynajmniej nie ze względu na zielone rośliny, bo u mnie mało która jest całkiem zielona, a ze względu na zielone osłonki.

Następnie parapet, który zupełnie mi się nie podoba i mam zamiar wszystko na nim pozmieniać. Podoba mi się tylko begonia z prawej - ma ładnie wybarwione liście. Zastanawiam się, co zrobić z tymi dwiema dracenami, które są w podłużnej doniczce - strasznie się powyciągały. Czy mogę coś zrobić, żeby były ładniejsze? Dać im jeszcze szansę?

I na koniec kompozycja fitonii.

- Wiktoria_W
- Od: 21 sty 2011, o 03:14
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Bardzo spodobały mi się Twoje fitonie - są gęste i rozrośnięte
.
Na zielonym parapecie roślinki mają dużo miejsca
, nie to co u mnie (muszą walczyć o światło).
Peperomka świetna - taka "trzy w jednym"; bardzo fajnie wygląda
.
Na koniec brawa dla maleńkich sadzoneczek
- bardzo urosły przez pół roku
.

Na zielonym parapecie roślinki mają dużo miejsca

Peperomka świetna - taka "trzy w jednym"; bardzo fajnie wygląda

Na koniec brawa dla maleńkich sadzoneczek

Wiktorio Dziękuję bardzo
Owszem - sporo mam jeszcze miejsca na parapetach. Nie chce ich sobie zanadto zastawiać, ale nie wiem, czy mi się ten plan powiedzie, bo jak sobie tak buszuje po forum, to nachodzi mnie ogrom chciejstw, które się za nic nie chcą odczepić.

-
- Od: 2 cze 2010, o 11:02
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kasiu a to niespodziankę zrobiła Ci peperomia.
Teraz masz trzy rośliny w jednej donicy, czyli gotową kompozycję
Specjalistką od dracen jest Ela i na pewno Ci pomoże, jak tylko zajrzy do Ciebie
Teraz masz trzy rośliny w jednej donicy, czyli gotową kompozycję

Specjalistką od dracen jest Ela i na pewno Ci pomoże, jak tylko zajrzy do Ciebie

-
- 1000p
- Od: 23 sie 2011, o 13:47
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kasiu ten zielony parapet cudowny ten drugi też a fittonie w tej kompozycji wyglądają bosko !
Pozdrawiam Lidka Mój mały zielony raj część 1 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=47114" onclick="window.open(this.href);return false;
część 2 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=48489" onclick="window.open(this.href);return false;
część 3 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=49364" onclick="window.open(this.href);return false;
część 2 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=48489" onclick="window.open(this.href);return false;
część 3 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=49364" onclick="window.open(this.href);return false;
Kasiu jak nazywa się ten kwiatek pod setkreazeą? Piękności nam pokazałaś 

- Stokrotkania
- Od: 3 maja 2011, o 12:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Bardzo mi się u Ciebie podoba, masz piękne zielone parapety i nie tylko parapety.
Z przyjemnością się do Ciebie wpada. ;)
Z przyjemnością się do Ciebie wpada. ;)
Pięknie tu u Ciebie! wszystko godne podziwu ,kompozycja z fitoni też mi się taka marzy 

Super kwaituchy. Peperomki szaleją, a fitonki mają super kolorkowe listki i za to je lubię:)