Majeczko , zaraz bym Ci napisała ,czekam, pewnie poczta przed Świętami przeciążona
Alinko wybieram się na pierwszego maja Może jednak pogoda pokrzyżować plany Na razie jest pięknie, szkoda siedzieć w domu Byłam dziś na działce u znajomych i mam fotki roślinek z ich działki .........
Witaj Romciu
Tyle się u Ciebie w ogrodzie dzieje... a mnie twój wątek zginął.... ale go odnalazłam i wpisuję się , żeby znowu nie zginął
Z okazji zbliżających się Świąt życzę zdrowych, pogodnych Świąt Wielkanocnych, pełnych wiary, nadziei i miłości. Radosnego, wiosennego nastroju, serdecznych spotkań w gronie rodziny i wśród przyjaciół oraz wesołego Alleluja.
Dzień dobry Romko
Pytałaś o pomysł zrobienia żywopłotu z pęcherznicy i iinnych liściastych, na przykład tawuł. Myślę, że byłoby ładnie, ale ja do kompletu dodałabym jeszcze pęcherznicę "diabolo" o bordowych liściach. Wtedy byłoby bardziej kontrastowo.
W poradnikach piszą także, aby przeplatać przy żywopłotach liściaste z iglakami, żeby zimą również coś tam zasłąniało nas od sąsiadów. I ja właśnie tak się staram robić.
I jeszcze pytanko. Czy na ostanim zdjęciu masz pierwiosnek ząbkowany (taki niebieski okrągły kwiatostan)?
KOCHANI ,życzę wszystkim- Radosnych Świąt Wielkiej Nocy w gronie najbliższych, wiosny za oknem i wiosny w sercu,Wesołego Alleluja
Lucynko to nie koperkowa to jest czosnek Monisiu ,dziękuję za życzenia Jagusiu ,w tym tłumie nietrudno się zgubić ,ważne że się znalazłyśmy Wandziu ,dobry pomysł z tą czerwoną pecherznicą i tawułą o iglakach nie myślę ponieważ latem tylko tam przebywamy i sąsiedzi też Mam trzy krzewy diabolo, będę ukorzenić patyczki Majeczko, Janeczko ,Aniu ,Olu, Aleksandrze, bardzo dziękuję za życzenia
Słońca, szczęścia, pomyślności,
w pierwsze święto dużo gości,
w drugie święto dużo wody-
to dla zdrowia i urody!
Mnóstwo jajek kolorowych,
Świąt wesołych oraz zdrowych!
Wielu radosnych i niepowtarzalnych chwil na Święta Wielkanocne,
serdecznych spotkań rodzinnych przy świątecznym, suto zastawionym stole,
przyjaznych rozmów, miłych gestów
i wszelkiej pomyślności życzę
Romciu ogród sąsiadów ładnie się prezentuje, ten szpaler szafirków robi wrażenie, nie dziwię się, że lubisz tam przebywać. Pozdrawiam i życzę przyjemngo świętowania .
Kochani Dziękuję jeszcze raz za wszystkie życzenia Świąteczne Pierwszy dzień po świętach miałam miłą niespodziankę ,przyszła do mnie wielka paczka z roślinkami Przysłana przez Majkę Oto fotka .... Majeczko dziękuję
Staszku ,Danusiu ,Irenko dziękuję Irenko byliśmy u przyjaciół na działce w pierwszy dzień Świąt, na kawce po obiedzie i zrobiłam jeszcze kilka fotek ...........
Ale cudowne te sasaneczki. Co roku na nowo zachwycają mnie swoją urodą. Tak trochę przypominają ledwo opierzone pisklaczki. Słyszałąm, że są raczej krótkowieczne. Czy to prawda?