Krysiu to golone to niegolone ale dopiero rozwijające się igiełki metasekwoi. Moje cyprysy ogolone jeszcze nie odbijają, na razie okropnie wyglądają. Ogoliłam je, tak mi doradził Paweł.
Aleksandro, witaj w moim wątku. Miło mi,że zaglądasz do moich wędrówek. Czasami wydaje mi się, że nikt tam nie zagląda. Mam jeszcze kilka zdjęć z Kadyn ale nie wiem kiedy wstawię bo brak mi czasu. Dzisiaj byłam na działce kosić trawę, jutro jadę kończyć koszenie. Zdjęcia muszą poczekać. Tak bardzo podoba mi się ta wieś, że nastrzelałam bardzo dużo fotek i teraz muszę wybrać te najciekawsze.
U mnie na Kociewiu musiało mocno przymrozić bo prawie wszystkie roślinynoszą ślady mrozu. Jednoroczne, oprócz bratków, którym tylko liście zbrązowiały padły. Serduszka, część orlików, funkie, bodziszki leżą. Orzech czarny, włoski, czerwony dąb, mają czarne liście, leszczyny, lipa a nawet brzoza pozwijane. Część igiełek świerków zbielała. Najbardziej mi szkoda kwitnących drzewek owocowych. W tym roku mielibyśmy czereśnie, wiśnie ale może będą jabłka bo jabłonie jeszcze nie kwitły. Zrobiłam fotki kwitnących drzew aby obejrzeć z bliska czy są uszkodzone.
Mój mały sadek widok z pierwszego piętra
Pączek malinówki
Grusza nn
Czereśnia
Porzeczkoagrest
Koksa pomarańczowa
Wiśnia
Śliwa węgierka
Śliwa nie pamiętam jak się nazywa jeszcze nie owocowała.