ja chce oby dwa

Tak Lucynko regularnielucynaf pisze:Sylwia, Ty to regularnie jakiś bank okradasz, a parapety to masz chyba rozkładane albo piętrowe
Znów tyle nowościTempo masz jakby Cię ktoś gonił Cieszę się, że jesteś na forum i mogę oglądać takie cuda
Dwie kwitnące perełki przecudne
Dziękuję i witam u mnie.Amator97 pisze:Piękna kolekcja Gratuluję
hmmm... trzeba na to jakoś zaradzićgosiiiaczek pisze:
ja chce oby dwa
A tak jakoś wyszłojustus27 pisze:Wow...to już setka przekroczona Tyle, cudnych masdevallii...
Piękne nowości
Arletko lepiej nie krakać,bo tak się stanie.arlet3 pisze:No a mnie nie chce zabrać z sobą.lucynaf pisze:Sylwia, Ty to regularnie jakiś bank okradasz
W takim tempie to zaraz będziesz miała dwie setki.
Przepiękne i bardzo ciekawe nowości. Kwitnienia też prześliczne.
kasia74 pisze:Sylwio tyle nowości, tylko pozazdrościć ale porównanie dwóch kwiatków.... po prostu cudne oba
Dziękujęakwarybka pisze:Cudne porównanie
dziękuję i witam u mnieDzikaOrchidea85 pisze:Piękne są te Twoje Skarby... Stroczyki mają w sobie coś uzależniającego
Ale się uparliście na tą 200-setkę chociaż kto wie właśnie jestem w trakcie przerabiania orchidarium a co za tym idzie oczywiście więcej miejsca będziemarwes pisze:Sylwio w tym tempie to już nie długo będziemy obchodzili 200 - setkę.![]()
![]()
Ciekawe porównanie oby phalaenopsisów, piękne jaskrawe barwy.
No i oczywiście ładna gromadka nowości
Nie ma sprawy ja też powzdychamarlet3 pisze:piękny ten busz.
![]()
I nic nie szkodzi, że dla Justynki, ja też do niego powzdychałam.
Poczekamy,zobaczmy ...justus27 pisze:cudny busz masdevalliowy ;) Dziękuję za fotkę
![]()
Ciekawe, jak będzie wyglądać za miesiąc lub dwa
Lucynko ja ich nie wyciągam siedzą sobie na parapecie w tym akwarium i mają zasłonięte dwie szyby aby słonce nie paliło ich.lucynaf pisze:Sylwia, jak Ty odplątujesz te roślinki, wyjmując do podlewania ?Przydałyby się dwie dodatkowe ręce
Pięknie to wygląda
Kasiu też nie mogę się doczekać aż zakwitnie Angraecum,połowa lata więc dobrze żeby zakwitło cośkasia74 pisze:Sylwio ale się u Ciebie dzieje, tyle nowych przyrostów i gratuluje pędzików. Szczególnie będę czekać na kwiatki na Angraecum calceolus
Lucynko,może tak wszystkich nazw to nie pamiętam,ale pamiętam gdzie jaka roślinka zastała zakupionalucynaf pisze:Sylwia, tak się zastanowiłam, gdybyś powyciągała te karteczki z doniczek, to byłabyś w stanie powiedzieć jak się który storczyk nazywa ? Dla mnie są te nazwy nie do opanowania
![]()
Niech Ci dalej wszystko pięknie rośnie
Dziękuję,orchidarium wciąż ulepszam,a domek im odpowiada bo listki i korzonki rosną,teraz tylko czekam na pąki.renatas pisze:wow ależ tu pięknie u Ciebieorchidarium świetne,widać,że dobrze opiekujesz się swoimi ulubieńcami a one pięknie Ci się odwdzięczają
arlet3 pisze:Sylwio wielkie brawa dla Twojej kolekcji![]()
![]()
I Tobie Asia marzenia spełniłato chwal się kochana nimi.
justus27 pisze:Hoho...lato w pełni...Storczyki szaleją z przyrostami i pędzikami.
Brawa dla Modesty i dendr. floribondum![]()
I oczywiście jestem ciekawa paczuszki od Asi