Moje ukwiecone parapety
- nyskadu
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 kwie 2008, o 09:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Moje ukwiecone parapety
Ale piękności u Ciebie, co za kwiaty, mogę tylko pozazdrościć 

- dorotakol
- Od: 30 maja 2009, o 20:03
to ja nie będę oryginalna prześliczny woskowiaczek

Pozdrawiam Dorota!
cz.2 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=45150" onclick="window.open(this.href);return false;
cz.2 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=45150" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- 1000p
- Od: 17 maja 2010, o 09:55
Kasiu Twój woskowy ulubieniec jest podobny do mojego woskowego Phal ;) Kolorki mają chyba te same, ale kształt płatków nieco inny.. No i Twoje fotki są lepsze od moich 

- kinga_232
- 200p
- Od: 11 paź 2010, o 16:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kasiu nie czekaj tylko pochwal się nowościami z OG 

Pozdrawiam Kinga.
Moje storczyki
Moje storczyki
- dorotakol
- Od: 30 maja 2009, o 20:03
o nowości
pokaż nam i napisz jak przetrwały transport 

Pozdrawiam Dorota!
-
- Od: 1 cze 2010, o 23:15
Paskowany z ogromnymi liściami, niestety nie mieści się na parapecie więc rośnie w kwietniku.

Uploaded with ImageShack.us

Porównanie tetraspisa z pulchrą to zdjęcie obiecałam Monice/Żabka_Monis

Parę zdjęć tetraspisa który ciągle kwitnie

Odwiedzającym mój wątek bardzo dziękuję, szczegółowo odpiszę trochę później, na razie wstawiam zdjęcia bo tylko z rana chodzi mi internet, a za chwilę zmykam do pracy.

Porównanie tetraspisa z pulchrą to zdjęcie obiecałam Monice/Żabka_Monis

Parę zdjęć tetraspisa który ciągle kwitnie

Odwiedzającym mój wątek bardzo dziękuję, szczegółowo odpiszę trochę później, na razie wstawiam zdjęcia bo tylko z rana chodzi mi internet, a za chwilę zmykam do pracy.
- agata06
- 1000p
- Od: 17 wrz 2010, o 11:44
Paskowany jest uroczy
a tetraspis już od dawna na liście chciejstw 

Rośliny są jak ludzie, potrzebują miłości by żyć, pokonywać choroby i umierać w spokoju.
ZAPRASZAM
ZAPRASZAM
Fotka porównawcza robi wrażenie;
tetraspis powiadasz.. ma nieodparty urok
tetraspis powiadasz.. ma nieodparty urok

wszystko moje jest tu:
zapraszam
zapraszam
-
- 1000p
- Od: 17 maja 2010, o 09:55
Kasiu dziękuję za fotkę porównawczą
Faktycznie jest spora różnica. Na mój parapet wszedł by jedynie Phal. pulchra po wydaniu jakiejś hybrydy... W sumie to dwa storczyki na wiosnę wydaję koleżance z forum ,więc....
Idę "pozwiedzać" OG 

Dzień dobry 
I tutaj pięknie, wiosennie - nic tylko podziwiać
Woskowy jest przepiękny! Miniaturka faktycznie mini i ładnie pasuje do kieliszka bądz kieliszek do niej
A tetraspis chyba dopiszę sobie do listy storczykowych marzeń, cudo
Ps. Obrazek na tablicy również zasługuje na pochwałę
Miłego dnia w pracy

I tutaj pięknie, wiosennie - nic tylko podziwiać

Woskowy jest przepiękny! Miniaturka faktycznie mini i ładnie pasuje do kieliszka bądz kieliszek do niej

A tetraspis chyba dopiszę sobie do listy storczykowych marzeń, cudo

Ps. Obrazek na tablicy również zasługuje na pochwałę

Miłego dnia w pracy

Kasiu jestem pod wielkim wrażeniem twojego C1 ale z przyczyn nie ode mnie zależnych dziś go zobaczyłam
pięknie tez wygląda tetraspis i ma bardzo dużo kwiatków
[/url
[url=http://img405.imageshack.us/i/tetraspisc12.jpg/]

pięknie tez wygląda tetraspis i ma bardzo dużo kwiatków

[url=http://img405.imageshack.us/i/tetraspisc12.jpg/]

Pozdrawiam Julita
Moje Storczyki
Moje Storczyki
- mis20
- 1000p
- Od: 6 lis 2010, o 22:10
Kasiu cudowne kwitnienie tetrapisa, chyba też muszę sobie go sprawić. Super pomysł ze storczykiem wiszącym w kwietniku, mi chodzi po głowie kupić kwietnik rozporowy od podłogi do parapetu i powstawiać same storczyki i nie podpinać pędzików na podpórki.
- Storczykowa
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
Tetraspisik cudowny! bardzo obficie zakwitł. Mój mial mieć 20 kwiatów, ale niestety połowę zrzucił :/. A paskowany ma fantastyczne liście, uwielbiam takie duże rośliny.
-
- Od: 1 cze 2010, o 23:15
Witam
wszystkich odwiedzających mój wątek
Mała_Mi/Justyno
. Piegowaty storczyk jak i większość, które mam u siebie zakupiłam w Castoramie.
maribat/Marto, darek p/Darku, Storczykowa/Dusiu, nyskadu/Agnieszko, dorotakol/Doroto
Żabko_Monis/Moniko zdjęcia może lepsze od Twoich, ale to nie moja zasługa , tylko mojego męża. Woskowiec może faktycznie podobny do Twojego. U mnie też mieszczą się już tylko mniejsze storczyki i zastanawiam się nad wydaniem kilku hybryd aby zmieścić coś bardziej oryginalnego. Jak dotychczas to z parapetów znikła większość zielonych wykopana przez storczyki
Jak widzisz pulchra to dość mały storczyk i można go wcisnąć pomiędzy doniczki i liście większych hybryd tym bardziej, że kwiat też rośnie na krótkim pędzie i nie trzeba go podpinać na patyczku do góry.
kinga_232/Kingo nowości będą, tylko muszę zrobić zdjęcia w świetle dziennym a przez ostatnie dni mam tyle pracy, że jak mam chwilę oddechu to jest już ciemno.
dorotakol/Doroto nowości będą niedługo, transport przeżyły dobrze lecz niestety jeden ze storczyków przyszedł strasznie wymemłany, napisałam nawet mail-a do właścicielki OG, bo dotychczas rośliny zamawiane u nich były ładne a ta wygląda jakby psu z mordy wyjęta.
Leszek01/Leszku, nie każdy musi przepadać za łaciatymi ja akurat je lubię, jeśli chodzi o osłonkę typu kieliszek to dotychczas stały nieużywane a teraz do czegoś się przydały, tak samo wiaderko szklane do lodu, które w spadku otrzymał biały półminiaturowy storczyk
Agata06/Agato
tetraspis naprawdę super storczyk więc jak nadarzy się okazja to kupuj.
mis20/Asiu kwietnik rozporowy to ja stosuję do zwykłych doniczkowców , ale taki kwietnik ze storczykami to widziałam chyba u Henryka tam możesz zobaczyć jak to wygląda jeśli chodzi o zastosowanie praktyczne to Henryk na pewno przekaże Ci swoje spostrzeżenia.
maribat/Marto tez tak uważam, tetraspis naprawdę jest piękny, warto go mieć w swojej kolekcji.
Maziuke/Kasiu
u mnie. Zapraszam częściej. Obrazek to dzieło mojego 8 letniego synka. Kieliszki stały nie wykorzystane więc zaadoptowałam je dla storczyków, pasują według mnie idealnie.
Venus9/Julito dzięki za pochwały C1 i tetraspisa.

Mała_Mi/Justyno

maribat/Marto, darek p/Darku, Storczykowa/Dusiu, nyskadu/Agnieszko, dorotakol/Doroto

Żabko_Monis/Moniko zdjęcia może lepsze od Twoich, ale to nie moja zasługa , tylko mojego męża. Woskowiec może faktycznie podobny do Twojego. U mnie też mieszczą się już tylko mniejsze storczyki i zastanawiam się nad wydaniem kilku hybryd aby zmieścić coś bardziej oryginalnego. Jak dotychczas to z parapetów znikła większość zielonych wykopana przez storczyki

Jak widzisz pulchra to dość mały storczyk i można go wcisnąć pomiędzy doniczki i liście większych hybryd tym bardziej, że kwiat też rośnie na krótkim pędzie i nie trzeba go podpinać na patyczku do góry.
kinga_232/Kingo nowości będą, tylko muszę zrobić zdjęcia w świetle dziennym a przez ostatnie dni mam tyle pracy, że jak mam chwilę oddechu to jest już ciemno.
dorotakol/Doroto nowości będą niedługo, transport przeżyły dobrze lecz niestety jeden ze storczyków przyszedł strasznie wymemłany, napisałam nawet mail-a do właścicielki OG, bo dotychczas rośliny zamawiane u nich były ładne a ta wygląda jakby psu z mordy wyjęta.

Leszek01/Leszku, nie każdy musi przepadać za łaciatymi ja akurat je lubię, jeśli chodzi o osłonkę typu kieliszek to dotychczas stały nieużywane a teraz do czegoś się przydały, tak samo wiaderko szklane do lodu, które w spadku otrzymał biały półminiaturowy storczyk
Agata06/Agato

mis20/Asiu kwietnik rozporowy to ja stosuję do zwykłych doniczkowców , ale taki kwietnik ze storczykami to widziałam chyba u Henryka tam możesz zobaczyć jak to wygląda jeśli chodzi o zastosowanie praktyczne to Henryk na pewno przekaże Ci swoje spostrzeżenia.
maribat/Marto tez tak uważam, tetraspis naprawdę jest piękny, warto go mieć w swojej kolekcji.
Maziuke/Kasiu

Venus9/Julito dzięki za pochwały C1 i tetraspisa.
- syljed
- 200p
- Od: 17 lis 2010, o 18:12
No to bęc!Kasiu twoje tetraspis powalił mnie z nóg