Wandy ogródek pod dębami
- aleksanderk
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 lip 2009, o 19:24
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Wandy ogródek pod dębami
Niestety Twoje życzenia nie spełniły się .Dobrze ze chociaż nie pada .
- HalinaK
- Od: 12 paź 2008, o 11:27
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Wandziu
storczyk - POEZJA !!!

- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Wandziu storczyk przepiękny, to moja ogromna miłosć
W domu wszystkie parapetowce musiały pójść w dobre ręce, żeby zrobić miejsce storczykom. Moje storczyki miały ekstremalne warunki latem i dzięki temu teraz idą jak burza
prawie wszystkie maja pędy kwiatowe, większość po 2 -3. Już niektóre zaczynają zakwitać i ten widok przepięknych kolorowych kwiatów częściowo złagodzi tęsknotę za wiosną 

- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Babopielko, ze wszystkich storczyków to właśnie cymbidium i chyba catleye są najtrudniejsze w uprawie i latami można czekać na ich kwitnienie. Ja po pewnym czasie ograniczyłam swoje zbiory storczykowe do falenopsisów. One są niezawodne i niektóre potrafią kwitnąć nawet kilka razy w roku.
Andrzeju, jak tam wrażenia z Kazimierza? Niestety dzisiaj już nie było takiej pogody jak w zeszłym tygodniu.
Wiesiu, Camellio, Halinko - ten strorczyk to mój ulubiony. Dałam mu imię Sony, bo wygląda jak słoneczko.
Aleksandrze, niestety u nas również pada, ale to dobrze, bo niektózy posadzili roślinki i trzeba je trochę podlać. Przyroda wie, co robi.
Aga, u mnie też wysyp nowych pędzików storczykowych! A już się niepokoiłam, bo niedawno był u nich jakiś zastój. Niektóre spędziły lato na dworzu i chyba to im się dobrze przysłużyło. Będziemy miały w domku wiosennie.
PĘCHERZNICA KALINOLISTNA w tym roku wybarwiła się wyjątkowo pięknie. Nigdy nie była u mnie tak złota jak teraz.

Andrzeju, jak tam wrażenia z Kazimierza? Niestety dzisiaj już nie było takiej pogody jak w zeszłym tygodniu.
Wiesiu, Camellio, Halinko - ten strorczyk to mój ulubiony. Dałam mu imię Sony, bo wygląda jak słoneczko.
Aleksandrze, niestety u nas również pada, ale to dobrze, bo niektózy posadzili roślinki i trzeba je trochę podlać. Przyroda wie, co robi.
Aga, u mnie też wysyp nowych pędzików storczykowych! A już się niepokoiłam, bo niedawno był u nich jakiś zastój. Niektóre spędziły lato na dworzu i chyba to im się dobrze przysłużyło. Będziemy miały w domku wiosennie.
PĘCHERZNICA KALINOLISTNA w tym roku wybarwiła się wyjątkowo pięknie. Nigdy nie była u mnie tak złota jak teraz.

-
- Od: 2 cze 2010, o 11:02
Wandziu pęcherznica "bije" kolorem po oczach
moja ma taki kolor na początku sezonu, teraz po liściach zostało tylko wspomnienie 

- camellia
- Od: 21 mar 2010, o 16:00
Znasz może odmianę tej pęchęrznicy? Ja również chciałam posadzić jakieś u siebie ale tak długo się namyślałam, że teraz nie mam żadnej 

- Wanda7
- -Moderator Forum-.
Asiu, nie pamiętam odmiany. Były tylko dwie: jedna ma na wiosnę zielone liście, a druga bordowe. Mam obie. Polecam, bo są bardzo malownicze.
Iwonko, a w jakich stronach ty mieszkasz, że masz już golutką pęcherznicę?
Iwonko, a w jakich stronach ty mieszkasz, że masz już golutką pęcherznicę?
- camellia
- Od: 21 mar 2010, o 16:00
Czyżby to była 'Luteus'? 

- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Wandziu pęcherznica faktycznie bajecznie się przebarwiła, liście jak płynne złoto
Bardzo podobają mi się pęcherznice, ale niestety nie mam miejsca w ogrodzie, zeby posadzić jej 3 odmiany kolorystyczne, udało mi się wcisnąć tylko bordową Diabolo, bo jej nie potrafiłam się oprzeć

- Wanda7
- -Moderator Forum-.
Asiu, tak to właśnie "Luteus". Przypomniałam sobie. DZięki, że mi podrzuciłaś tę nazwę. Warto mieć obie odmiany. Niekłopotliwe, a piękne.
Aga, ta pęcherznica "Diabolo" to istny diabeł, te ciemne liście robią naprawdę wrażenie, prawda? Super wygląda i ładnie kwitnie.
Aga, ta pęcherznica "Diabolo" to istny diabeł, te ciemne liście robią naprawdę wrażenie, prawda? Super wygląda i ładnie kwitnie.
-
- Od: 2 cze 2010, o 11:02
Kochana na południu, ale niestety Polskiwanda7 pisze:Iwonko, a w jakich stronach ty mieszkasz, że masz już golutką pęcherznicę?

- gosia07
- Od: 1 gru 2009, o 20:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Wandziu
.Ja u Ciebie już byłam tylko po cichy nie zostawiłam śladu.Razem gościmy u Moniki i Andrzeja (lubelski) 

- Wanda7
- -Moderator Forum-.
Witaj Gosiu! I już od tej pory nie odwiedzaj po cichu, tylko coś skrobnij, dobrze?
-
- Od: 24 lis 2009, o 14:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Wandziu.
Storczyk Phalaenopsis jest bardzo dzielną roślinką. Mam storczyka i wszystko robiłam źle. Dzięki forum uratowałam go i jak na razie odpukać ma się dobrze.
Pęcherznica u mnie też jest goła. Są to ładne krzewy , wczesną wiosną pokazują się drobniutkie zielonożółte listeczki na blado pomarańczowych gałązkach. Podświetlona promieniami słonecznymi wygląda niesamowicie.
Pozdrawiam Elżbieta
wyroby szydełkowe super
Storczyk Phalaenopsis jest bardzo dzielną roślinką. Mam storczyka i wszystko robiłam źle. Dzięki forum uratowałam go i jak na razie odpukać ma się dobrze.
Pęcherznica u mnie też jest goła. Są to ładne krzewy , wczesną wiosną pokazują się drobniutkie zielonożółte listeczki na blado pomarańczowych gałązkach. Podświetlona promieniami słonecznymi wygląda niesamowicie.
Pozdrawiam Elżbieta
wyroby szydełkowe super