Ogródek Gosi cz. 3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek Gosi cz. 3

Post »

Nelu, nie wiem czy zdołam sie oprzeć. Na razie sie trzymam. :D
Największym hamulcowym jest m. A jak wiesz mam jeszcze tego trawnika do likwidacji.

Jacku, wiem, że tak naprawdę na wiosnę bedzie widac jakikolwiek efekt tej rabaty. Dlatego nie chce przesadzić.
Dlaczego mam uważać na bukszpany? Przecież one strasznie dłigo rosną.

Rybkoo, na pewno taki teren jak masz trudno zagopspodarować w krótkim czasie. Możesz zrobic na razie zarysy rabat, a potem je powiększać. Ja zaczęłam od zagospodarowania tyłu domu, bo chciałam mieć gdzie wyjść i odpocząć. Nie obchodziło mnie, że jak wchodzę nic nie ma. Masz rację, że później to może byc juz tylko dosadzeanie, przesadzanie i opieka nad mieszkającymi juz u Ciebie roslinkami. To tez jest przyjemne i o wiele mniej męczące :D

Aniu, będe kładła, żeby łatwiej było oddzielić kore od żwirku. U Ciebie pytałam czy ty jeszcze czymś oddzielasz?

Fabi, mnie bez przerwy dopada jakaś choroba. muszę wziąć jakieś środki uodparniające :;230
Ja nie wiem w jakim tempie rosnie, ale widziałam juz takie rozrośnięte egzemplarze. Jest spora. Może za jakiś czas będe musiała zostawić jedną tylko. Druga pójdzie na tył. :D
Ja swoją kupiłam u Szmita w Ciechanowie.

Kasiu, Edena wsadziłam tam gdzie jest kratka. Tak mniej więcej po środku rabaty. Już nie mogę się doczekać jak zacznie kwitnąc.

Jolu, własnie dla wiosennych widoków kupiłam Pusha. Mogłam jakiegos świerka, ale wybrałam jego.
Zamierzam rozłożyc korę, ale muszę ją najpierw kupić.
Cały czas coś mi wypada.
Cebulki juz rosną.
Awatar użytkownika
Rybkaa
200p
200p
Od: 15 lip 2010, o 15:05
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

i tak właśnie postanowiłam-od 3 dni walcze i tworzę 2 rabatki z różami+ścieżka potem jeszcze jedna na trawki a reszta to trawa,potem poszerzanie rabatek i może ze 2 nowe,bo faktycznie im dłuzej robie to koncepcje sie zmieniają a tak cos ruszę do przodu-tymbardziej,ze zamówiłam 19 róż z jednego miejsca i mam zamiar 12 domówić z innego-chyba oszalałam :D
Awatar użytkownika
Agatra
500p
500p
Od: 23 lis 2009, o 17:03

Post »

Super, ja swoją Edenkę też już wsadziłam. Czekam na inne :P . A trawki mnie intrygują. Ciekawam jestem jakie będą na wiosnę.
:wit Kasia
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Rybko, tyle róż :roll: To będzie co podziwiać. ;:138
Ja jak widzisz miałam szkielet rabaty, a potem dochodzi reszta. Nie przejmuj się. Na początku szaleństwa ogrodowego podoba Ci sie wszystko co w łapki wpadnie. Potem zaczniesz stopować, albo i nie :;230
Ty masz duże pole do popisu. Możesz sadzić i sadzić.

Kasiu, ja też jestem ciekawa jak w ciągi roku te trawki sie rozrosną.
A oto obiecane zdjęcia gotowych schodków.

Obrazek

Obrazek

Teraz czeka mnie wykopanie trawy na dużej powierzchni, podsypanie ziemi i ułożenie ponownie trawy. Trochę roboty jest. Może w weekend się uda?

No chciałam powiedzieć, że panowie zrobili mi mini kaskadkę. Na pierwszym zdjęciu ja widać. Gdy będę padał deszcz będę miała strumyk. ;:138
To dzięki Jackowi.
Awatar użytkownika
mag
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2008, o 09:41
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Małgoś, schodki REWELACJA ;:138 ;:138 ;:138 Szkoda, że nie mam gdzie takich zrobić... przepiękne :!:
Pozdrawiam cieplutko. Magda
Spis treści.Wizytówka.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Magda, schodki skończone, ale powinni zrobić dalej poziom zero, ale już im materiału zbrakło. Muszę coś wymyślić.
aleb-azi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 gru 2009, o 18:18
Kontakt:

Post »

Kaskado - schody ekstra :D Szkoda, że materiału zabrakło. Moim zdaniem ten kamień jest tak cudny, że mógłby się wić i płynąć przez ogród w nieskończoność :uszy
Awatar użytkownika
asia0809
1000p
1000p
Od: 27 lut 2007, o 00:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

No, super to wyszło! ;:63 . Rewelacja.
Awatar użytkownika
artam
1000p
1000p
Od: 26 paź 2008, o 00:10

Post »

Gosia, przy porządnym deszczu to całe schodki będą niezłą kaskadą :) Fajnie to wygląda. Nawet bez tego poziomu zero ( o co chodzi?) A jak już przy tych schodkach trawa ma być i tak zerwana...to po co ją z powrotem tam kłaść... :D
mamba9991
1000p
1000p
Od: 13 paź 2008, o 19:00

Post »

Bardzo rasowe schodki :D Szkoda, że pewnie z czasem je nieco przykryjesz różami, bo Ci miejsca będzie mało :D :D :D Pozdrawiam serdecznie.
Nigdy nie można powiedzieć o ogrodzie - uff, gotowe. I to mnie właśnie zachwyca!!!!!!!!!!
Esteci i łakomczuchy
Esteci i łakomczuchy cz.2- aktualna
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Izuś, jak zawsze masz rację :D
Też by mi się to podobało. Tylko nie mam tyle kasy :;230

Asiu, dzięki, zobaczymy jak w praniu będą się sprawowały.

Martuś, trawa ma być tylko tymczasowo zerwana, żeby wyrównać poziom, żeby było łatwiej kosić. Tam nie zamierzam sadzić nic innego oprócz trawy :D
Tutaj chcę mieć wolną przestrzeń. Muszę podsypać ziemi i z powrotem położyć zerwana trawę.
A z poziomem zero chodzi o to, że jak na zdjęciu może zauważyłaś u stóp ostatniego schodka została goła ziemia. Trzeba koniecznie uzupełnić ją kamieniami. Przecież nie trawą. :roll:

Mamba, nic ich nie przykryje
Przynajmniej w najbliższej przyszłości :D
Awatar użytkownika
Agatra
500p
500p
Od: 23 lis 2009, o 17:03

Post »

Schody super! ;:138 Gratuluję.
:wit Kasia
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Schody fajne, co ja mówię - super :!: Wyróżniają się i tworzą całość z platformą.
Bukszpan będzie czerpał z troskliwej pielęgnacji róż. Wierzę, że będziesz go mocno ciąć, bo inaczej przesłoni róże. Wbrew opiniom wcale tak wolno nie rośnie. Będzie dobrze ;:108
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kasiu cieszę sie, że po tak długim czasie w końcu udało sie. ;:138 Zobaczymy jak po nich będzie sie chodziło, bo jeszcze nie próbowałam.

Jacku, dziękuję. ;:196
Ja słyszałam o bukszpanach, że nie lubi nawożenia. Dlatego miałam zamiar sypać nawóz tylko pod róże. Będe je cięła, Chcę, żeby były z nich stożki.
Awatar użytkownika
Fabi 12
1000p
1000p
Od: 18 sty 2010, o 21:20

Post »

A już myślałam , że się sama rozbrykałaś i schodki położyłaś .

Fajny materiał na schodki wybraliście- to i wszystko wspaniale wyszło. :uszy

Z trawką mam rozumieć , najpierw zwiniecie, podsypiecie ziemi i rozwiniecie - prawie jak dywan.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”