Ankowo cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Asiula z wyspy
200p
200p
Od: 9 mar 2010, o 23:19
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ankowo cz.2

Post »

Kurczak pierwsza klasa, taki zadziornie słodki :D

Splish splash ci zakwitł ;:138 Może mój też jeszcze zakwitnie. Wygląda tak jak na zdjęciu, super!

A ta gailardia to coś z rodziny helenium? Śliczne, pasowało by jak ulał do mojego ogródka... Masz z nasion czy kupowałaś sadzonkę?
Ogród to dzieło sztuki.... w trakcie tworzenia !
Mój kawałek podłogi
Awatar użytkownika
maryla-56_56
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 kwie 2009, o 19:18

Post »

Aniu już gailardia kwitnie - cudnie. Wszystko u ciebie szybciej ;:196
Kurczaczek śliczny, chyba wyszczotkowany :D
Awatar użytkownika
majka300
1000p
1000p
Od: 21 sty 2010, o 21:15

Post »

Obrazek

Urocze ;:138 ;:138
"Żeby ujrzeć piękno i umieć się nim wzruszyć, Pięć zmysłów to za mało, do tego trzeba duszy..."
Mój mały świat :) cz.1, cz. 2
Zapraszam :)
Awatar użytkownika
Zielona_Ania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 mar 2010, o 17:40

Post »

Witam miłych gości :wit

Igorze,dzięki :D . Muszę tylko pomyśleć o jakichś podpórkach do tych mieczyków.

Adamie , przywrotnik już dość długo kwitnie, szkoda że Twój zastrajkował, ale że przemarza to nie wiedziałam.

Bożenko, dorosła będzie jeszcze ładniejsza :D Piórka się nie zmienią, tylko sylwetka.

Martuś, ze względu na czubek nie widać na razie czy jest grzebień- bo jak będzie to znaczy kogutek. Ja bym się bała zostawiać kurkę w pudle. A jak będzie padało, to rozmoknie. Kurniczek jakiś by się przydał zamykany, najlepiej konstrukcja podniesiona nad poziom gruntu- nie musi być duża, takie małe wielkości psiej budy widziałam, byle zamykana. Niestety widziałam już króliki i kozy zagryzione przez psy, nie życzę nikomu takich przeżyć z kurką.

Marzanko, jeśli tylko masz miejsce, to zachęcam, bo to duża przyjemność. Dzieci przychodzą oglądać :) A jajka smaczne. Dodatkowo jajka kurki jedwabistej u Azjatów uchodzą za bardzo dobre dla Panów ;:224 , to taki argument dla M. :;230
Awatar użytkownika
Zielona_Ania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Izuś, biegałabyś ze ścierką? :;230 Kurki są najszczęśliwsze na wybiegu, jak skubią trawę i grzebią za mięskiem :D Chociaż nie powiem, wczoraj jeden Leghorn głaskany na kolanach, nie bardzo chciał zejść potem :)

Asiu, galiardia jest spokrewniona z helenium, to ta sama rodzina. Moje były kupione jako sadzonki, ale widzę że tu i ówdzie się wysiały i rosną nowe. Więc jak będą nasiona to Ci zbiorę. Bodziszek wygląda na żywo niezwykle delikatnie.

Marylko, a ja miałam wrażenie że wszystko później :D Kurczak sam dba o wygląd, na szczęście ;:108

Dzięki Majeczko :D
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
lucy09
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 sie 2008, o 15:02

Post »

Aneczko, ale cudny kurczaczek. Czy to dla ozdoby czy do wątku kulinarnego? :wink: Czy ty hodujesz kury? Widziałam u ciebie też inne? A takiego orszoła to bym się przeraziła, takie coś nieznane w ogrodzie budzi we mnie przerażenie. Wiele lat temu jak zobaczyłam żabkę rzekotkę na krzaku, to o mało nie umarłam ze strachu, że co to? Żaby nie chodzą po drzewach! Zresztą ona nie wyglądała jak żaba. Zrobiłam taki rwetes, że potem śmiali się ze mnie wiele lat. :;230
Awatar użytkownika
Zielona_Ania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Lucynko, kury mam od maja. Taki miałam cel w tym roku, żeby mieć własne jajka. A przy okazji, pomyślałam że i coś do ozdoby się przyda, stąd kurka jedwabista. Co do żywych stworzeń, to ja lubię odkrywać je w ogrodzie. Zawsze wypatruję czy nie pojawił się jakiś nowy okaz :D
Awatar użytkownika
Asiula z wyspy
200p
200p
Od: 9 mar 2010, o 23:19

Post »

Aniu bardzo chętnie przygarnę nasionka jeśli tylko się już wytworzą. A na zamianę też się coś znajdzie. Czy ty też chciałaś nasionka tego czekoladowego orlika? bo już prawie gotowe to bym odłożyła porcję....
Ogród to dzieło sztuki.... w trakcie tworzenia !
Mój kawałek podłogi
Awatar użytkownika
dominikams
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2008, o 10:48

Post »

A kiedy te kurki będą dorosłe? Czy będą, mimo różnic w rodowodach, żyć w zgodzie, razem
Swoją drogą, taka jedwabista witająca gości - to byłby czad odjazd :lol:

Ogródek fajnie zarósł, w pozytywnym sensie ;:108
GrazynaW
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 14 sty 2009, o 18:33
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aniu chyba nie nadążysz odpowiadać na pytania o kurkach a szczególnie ich pokazywać.Są tak urocze,,ze pokazuj codziennie.Takie mieszczuchy jak ja,mają blade pojęcie o ich wymaganiach,zwyczajach.Skupiamy się raczej na konsumpcji :oops: :oops: :oops:
W ogrodzie uroczo.Artystyczny nieład.
Awatar użytkownika
Zielona_Ania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Asiu, bardzo chętnie przygarnę nasiona orlika, jeśli masz nadmiar :D

Dominiko, kurki za kilka miesięcy będą już niosły jajka, spodziewam się pierwszych białych skorupek jesienią. A i kogut wtedy będzie w całej krasie. Kury ustalają między sobą hierarchię w stadzie, na początku jest trochę dziobania, ale to się normuje. Kurczaki z dwóch źródeł a już się ładnie ze sobą trzymają :)

Grażynko, ten uroczy jedwabisty kurczak zrobił dzisiaj dołek w ziemi, wlazł po szyję i zagrzebał się w piachu, wyszedł totalnie brudny, o bieli można zapomnieć :;230 Już się cieszę co będzie robił dalej, to chyba krzyżówka kury z borsukiem, kto to widział nory kopać.
Ładnie określiłaś mój bałagan ;:196

Szybki przegląd (nie wyrabiam, ani pisać, ani odwiedzać ogrodów, porażka)

Kurczaki zajęte szukaniem przysmaków w trawie
Obrazek

Nie zaglądałam kilka dni do pieczarek :shock:
Obrazek

800g zebrałam
Obrazek

Spod folii wszystko wyłazi, ale pomidorów zawiązanych jak na lekarstwo (nie ma co pokazać)
Obrazek

Nagietek
Obrazek

Przetacznik kłosowy
Obrazek

Krwawnik wiązówkowaty
Obrazek
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Anuś, piękne te białe kurki, pieczarki wyglądają apetycznie, zwłaszcza ta bycza... ;:137 i piękne zdjęcie przetacznika pokazałaś ;:196
Awatar użytkownika
stasia109
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lip 2008, o 10:44

Post »

Proszę, nie zjadaj tych kurek. Są cudowne. Masz dużo sielskich roślin, ja też staram sie takie sadzić. Uwielbiam "wiejskie" ogrody. Mają w sobie duszę natury, prawda?
Pozdrawiam, pa ;:196 ;:63
Adresy do moich wątków
Zwierzęta też odczuwają głód, pragnienie, ból, strach... i to już powód by nie zadawać im cierpienia i krzywdy.
Awatar użytkownika
Zielona_Ania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dzięki Aniu :D Pieczarki przesmażone, zamrażam na zaś- potem w sam raz do pizzy.

Stasiu, ja mam kurki dla przyjemności, a nie na rosół. Wiejskie ogródki są spontaniczne i za to je lubię najbardziej.
Awatar użytkownika
stasia109
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lip 2008, o 10:44

Post »

Aniu, no to mnie w sprawie kurki uspokoiłaś. Teraz mogę spać spokojnie. Czy takie kurki znoszą jajka?
Pozdrawiam, pa ;:196
Adresy do moich wątków
Zwierzęta też odczuwają głód, pragnienie, ból, strach... i to już powód by nie zadawać im cierpienia i krzywdy.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”