Działka z widokiem i co dalej?

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
EdytaB
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2009, o 12:19
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Działka z widokiem i co dalej?

Post »

a co to za siatką rośni bo(bo nie doczytałam) :?:
berberys Admiration jest piękny, ja szukam dla niego miejsca i kupię.
A taki iglaczek o jasnych igłach toCis pospolity 'David' :?: W środę miałam go w koszyku.....i nie kupiłam ;:14 potem byłam zła na siebie.
A kalikarpa moze mieć czerwone korale? ja myślałam, że są tylko w pięknym fiolecie?? :shock:
Ogródek EdytyB

zapraszam
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Dziewczynki, dziękuję w imieniu psiaka za wszelkie pochwały. Jak pisałam wcześniej blokowe psisko uczy się dosyć szybko, co znaczą rabaty, a co alejki ;:224

Romku i kto to mówi ;:113 Twój piękny ogród dojrzewał kilka lat i jak tak patrzę na jego historię ..... to co ja tam przy Tobie :roll: No i jakie zaplecze w okolicy :uszy Jakbym mieszkała w okolicach to cześciej spotykalibyśmy się na zakupowych wyskokach ;:109
Leżenie bykiem to chyba nie dla mnie, zawsze coś tam sie znajdzie do roboty. A tak prawdę mówiąc to i opalanie najlepiej w ruchu wychodzi, czyli przy plewieniu ;:224 :;230
Edytko, a co tam za siatką nie rośnie :;230 masa chwaściorów wszelkiej maści z perzem na czele ;:223
Berberysik przy okazji nabyty a cis to Taxus baccata 'Fastigiata Aurea'. Rośnie już u mnie drugi rok, pomalutku, wcale się nie spieszy i dobrze. Ma też to cudny kolor cieniowanych igiełek i będzie kolumnowy, niezbyt rozłożysty (0,5 m :roll: ) więc przed dom jak najbardziej.
Kalikarpa ma tylko fioletowe korale, ale jak pisałam posta, to tak mi się jakoś przypomniały "Czerwone korale" Brathanków :;230
Awatar użytkownika
artam
1000p
1000p
Od: 26 paź 2008, o 00:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Jolu, jakieś dziwne rzeczy się dzieją, u Ciebie zakwitł wiosenny ciemiernik, u mnie zaczynają kwitnąć floksy... Pętla czasu? :;230
A nie uważasz też za dziwne to, że te liliowce ode mnie które miały w tym roku nie zakwitnąć :) kwitną, a moje jeszcze nie? Czy Ty będziesz hostomaniaczką? Bo się tak jakoś zapowiadasz :;230
A w oczach Rufusa widzę tęsknotę za mną :D , powiedz, że ciocia niedługo przyjedzie :)
vita
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 sie 2009, o 20:08

Post »

artam pisze: Czy Ty będziesz hostomaniaczką? Bo się tak jakoś zapowiadasz :;230
:;230 :;230 :;230 Jakoś też to zauważyłam...
Pozdrawiam, Wiktoria

Tak to się plecie...
lawenda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 mar 2007, o 19:33

Post »

Widok masz piękny, zastanawiam się z której strony miasta? no i jeszcze myślę że sklep musisz mieć blisko :) Zakupy bardzo udane, czekam na kwitnienie babianki i iksii, nie wiem jak wyglądają. Pięknotkę musisz okryć na zimę, moja zmarzła w tym roku.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Adam S.
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 15:24

Post »

Witaj Jolu już dawno Cię nie odwiedzałem , ale po cichu tak ;:108
Dużo dzieje sie w Twoim ogrodzie , widze wciąż nowe zakupy - zresztą piękne .
I piesia masz fajnego , ja jeszcze nie mam , ale dzieci ostatnio mocno naciskają na zakup .
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marta, ten rok jakiś dziwny ;:224 zakwitł kolejny liliowiec od Ciebie, tylko jeden ostał się jeszcze bez kwiatków
Obrazek

Hostomaniaczką nie bedę z pewnością, ot kilka ładnych funkii okrasi moje rabatki ;:224
Vituś, ani hosto ;:14 , ani clematiso nie będę :;230 u mnie raczej taki ogród ze wszystkim, co mi się podoba. Zapraszam sprawdzić naocznie ;:108
Lawendo, cieszę się, że zawitałaś do mnie :wit Widoczek, jak widać na zachód. A sklepy ..... to bardzo różne, czasem odległe, jak Kurów, Młynki, Florekspol i jeszcze kilka, ale częściej nasze miejskie szkółki.
Wyskoczyłam cyknać dla Ciebie fotki, ale pogoda pochmurna i wiele kwiatków zamkniętych.
Babianka wcześniej
Obrazek

i dzisiaj
Obrazek

Ixia śpi sobie
Obrazek

Adasiu, jesteś ;:196 mam nadzieję, ze już masz trochę więcej czasu :roll: a nie tak po cichu :;230
Dobra,dobra, ja też często wpadam po cichu do ogródków :tan Ale się tajniaczymy :;230
Zakup psiaka to bardzo poważna decyzja życiowa, akurat mój jest bardzo łagodny, pzrynajmniej dla nas :lol: ale przy małych dzieciach polecam łagodne, rodzinne rasy. Kiedyś miałam owczarka niemieckiego, ależ on kochał dzieci ;:215
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

I tak jakoś wyszło, że dzisiaj kilka kwitnących z mojego ogródka :tan chociaż słońca brak totalny ;:223
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
artam
1000p
1000p
Od: 26 paź 2008, o 00:10

Post »

Ładne masz te anemonki :) Może Ty będziesz się w cebulowych "specjalozować"? Tyle tego masz... A mój Westerland jeszcze nie kwitnie...
aleb-azi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 gru 2009, o 18:18
Kontakt:

Post »

Nadrabiałam Joluś zaległości. To porównanie widoku skarpy z wiosny i aktualnego każe chylić czoło. Zwłaszcza pamiętając jak wygląda u Ciebie "kopanie dołów". Ależ masz bogactwo roślin. Liczenie gatunków zajęło by wieki :;230 Jak się ta młódź rozbucha, co nastąpi niebawem, to będzie istny busz... maczetę szykuj... Motyczka nie wystarczy
Awatar użytkownika
Cebulla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2009, o 22:43

Post »

Tego u mnie właśnie brakuje- lilii! Muszę nadrobic!
Awatar użytkownika
Zielona_Ania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 mar 2010, o 17:40

Post »

Zawilce rewelacja :D Ixie pooglądam u Ciebie bo u mnie ani jedna nie wzeszła.
Jak na brak słońca zdjęcia wyjątkowo optymistyczne, kolory świeże i radosne ;:196
Awatar użytkownika
Kasia_Tomek
500p
500p
Od: 23 mar 2010, o 08:32

Post »

Jolu powiedz kiedy wsadzałaś zawilce wiosną czy może jesienią?
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marta, a wiesz niewykluczone, cebulowe i jednoroczne :roll: I myślę i czytam o oczku, ale ... koszty :? Byśmy na rybki miały gdzie jeździć :;230
To drugie zdjęcie to Westerland od Ciebie ;:180
Izka, maczetę mówisz :roll: Qcze trawniczek się zaanektuje :;230 M przychylny póki co ;:108
Roślinki u mnie przeróżne, bo wszystkie mi się podobają, no może prawie :lol:
Część siałam, część kłącza, cebule, trochę prezentowych i nabytych drogą kupna :;230 (ale formułka :lol: )
Dagus, lilijki kupiła moja córcia jesienią na allegro, sama wybrała, zamówiła i wkopała, mi zostało tylko zapłacić i plewić :uszy
Choróbsko mnie dopadło jesienią, a dziecię tak się sprawiło :tan Teraz ma kwitnącą rabatę pod oknem. Dosadziłam jej budleję, bo lubi motyle i dosiałam maciejkę, dla zapachu, no i jescze trochę .... innych :uszy
Aniu dziękuję ;:196 Ixie podpędzone w doniczkach, bo pierwszej działkowej wiosny już nie mogłam się doczekać :lol: Prawda, że cudne kolorki zawilców.
Jutro ma być słoneczko to może coś się ruszy w królestwie roślin, póki co jakiś taki marazm, choć trafiają się cudeńka.
Kasiu, zawilce wsadzane wczesną wiosną, kolejne w połowie maja, też już pokazują listeczki ;:108
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Igorku, bulwki dalii powędrowały gdzieś w marcu do skrzynek, jak się rozrosły przesadziłam na skarpę, ale jednej jakoś tak się mszyce uczepiły, że już ze trzy razy pryskana :roll: może już spokój będzie,
Pokażę jeszcze zdjątko mojej przezimowanej katalpy :uszy
Obrazek

I koleusików z wysiewu :roll:
Obrazek

wprawne oko wypatrzy tunbergię ;:224 także sianą :uszy

hebe w kompozycji z powojnikiem
Obrazek

i jeszcze fasolka, tak czekam i czekam, a ona zwleka :;230
Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”