Kasiu - pokażę zdjęcia z szerszym ujęciem za parę dni, ok? Czekam na buka czerwonego Purple Fountain i kończę parawan do osłonięcia fragmentu betonowego płotu. Jak już będzie gotowe, obiecuję pokazać. Na betonowy płot posadziłam winobluszcze, ale na razie nic nie zasłaniają, stąd pomysł na tymczasowy parawan. Myślę, że po dwóch latach winobluszcz wejdzie na przęsła i zasłoni je.
Zastanawiałam się nad rdestem, ale ostatecznie zostałam przy winobluszczu, mimo, że rośnie wolniej.
A teraz napiszę co słychać w temacie nowych arów: działka została całkowicie ogrodzona, cały czas walczymy z chwastami i kretami. Już dwa razy pryskałam całość randapem, potem zostało wszystko przeorane, ale trzeba jeszcze powalczyć. Teren wstępnie wyrównany, wczoraj przyszło kilka wywrotek ziemi, więc były prace ziemne
Powolutku obsadzam

- wczoraj już prawie po ciemku posadziliśmy i zapalikowaliśmy z M. 5 brzózek (nawet sporych 160-180) w grupie 3 i 2, obok dereń elegantissima. Chcę tam stworzyć leśny zakątek.
Na samym początku nowej działki wsadziłam bez z odzysku (znajomi chcieli wyrzucić), tuję Brabant, pęchęrznicę Diabolo, czeka jeszcze klon jesionolistny i berberys (atropurpurea). Wybieram na razie krzewy, które rosną spore i zasłonią siatkę.
Na razie tyle

-reszta chyba na wiosnę, no chyba, że trafię okazyjnie na tanie krzewy lub drzewka. Rośliny są dość drogie

a portfel chudnie
Przyszły też cebulki od Królika, mam zajęcie na następne dni:
2 x ZAWILCE - ZAWILEC PEŁNY LORD LIEUTENANT
2 x SZACHOWNICE - SZACHOWNICA KOSTKOWATA 5 SZT.
2 x SZACHOWNICE - SZACHWNICA MICHAJŁOWSKIEGO 5 SZT
2 x PUSTYNNIK HIMALAJSKI BUNGEI 1 SZT.
2 x PIWONIE - PIWONIA BOWL OF BEAUTY 1 SZT.
2 x LILIE - LILIA PEŁNA MAGIC STAR 1 SZT.
2 x LILIE - LILIA ORIENTALNA YELLOWEEN 1 SZT.
3 x LILIE - LILIA AZJATYCKA LANDINI 1 SZT.
3 x ARUM - OBRAZKI WŁOSKIE 3 SZT.
2 x SCILLA - CEBULICA SYBERYJSKA 5 SZT.
Gratis dostałam narcyzy 5 szt. i krokusy 10 szt.
wczoraj: