Gosiny ogród

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
gosia22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2009, o 09:51
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Gosiny ogród

Post »

Beatrice pisze:Gosiu gratuluje sreberka i szybciutkiego ;:77
Dziekuje Beatko, ale do złotka to chyba mi daleko ! Ale z czasem powolutku jakoś dotrne :lol: ;:101
katarzynka575
1000p
1000p
Od: 15 mar 2010, o 10:13

Post »

Gosiu to i ja się przyłączam, ode mnie również przyjmij gratulacje ;:333 zdobytego sreberka ;:196
Awatar użytkownika
gosia22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam w niedzielny poranek, u nas nawet ładna pogoda, tylko ten okropny wiatr z północy który ochładza .

Kasiu dziękuję :) za gratulacje.

Sobota była pracowita, mąż powiększył teren dla kur. Niestety tam chciałam posadzić trochę róż no ale niestety. Ale nic straconego bo posadzę róże pnące przy siatce, "american pillar" podobno nie ma kolców, będzie tez akebia pięciolistkowa, i budleja "flower power".

Ja przesadziłam hortensje "vanille fraise" bo jakoś mi źle rośnie i tylko zabiera miejsce.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Hommage a B. ciągle kwitnie

Obrazek
katarzynka575
1000p
1000p

Post »

O widzę że kurki już oswojone ,fajnie :D i wybieg mają świetny, chyba już nie uciekają? Gosiu te róże które chcesz posadzić ,lepiej je posadź troszkę oddalone od siatki bo jak mówisz że bez kolców to kurki znowu będą skubały
Awatar użytkownika
gosia22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Masz racje Kasiu z tymi różami bo kury mi skubią kwiatki klematisa :cry: . Pocieszam się ze jak trochę podrośnie to już skubać nie będą bo nie dosięgną.
A tak poza tym to musimy podciąć znowu piórka bo te czarne zaczynają na nowo latać.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
katarzynka575
1000p
1000p

Post »

A to ci dopiero latawce , powinny się nazywać lotki lub zalotki :;230
Awatar użytkownika
Bogumilka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2008, o 17:50
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Moja mama też zawsze kurkom podcinała skrzydła i miałam Jej za ten czyn bezduszny za złe :( ale w tedy byłam małą dziewczynka i nie rozumiałam o co chodzi, ale teraz to już jestem starą dziewczynką i nie chciała bym żeby moje kurki mi uciekły :;230
Nadal choruje na taki kurnik, ale M nie mam czasu-tak twierdzi ;:223
Awatar użytkownika
Beatrice
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2009, o 21:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Bogumiła pisze:Moja mama też zawsze kurkom podcinała skrzydła i miałam Jej za ten czyn bezduszny za złe :( ale w tedy byłam małą dziewczynka i nie rozumiałam o co chodzi, ale teraz to już jestem starą dziewczynką i nie chciała bym żeby moje kurki mi uciekły :;230
Nadal choruje na taki kurnik, ale M nie mam czasu-tak twierdzi ;:223
Bogusiu, walcz z eMem!!!!!!O ja , jaka to będzie przyjemność zobaczyć następne forumowe kurki :;230 :;230 ja niestety mieszkam w bloku ;:223 ;:223 ;:223
Awatar użytkownika
gosia22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kasiu, kurcze musimy podciąć bo naprawdę jak się rozpędzą to nie wiadomo gdzie wylądują, albo w czyim garnku ! :;230

Bogusiu, faktycznie taki czyn w oczach dzieci może wydać się barbarzyński hi hi ale one nie cierpią i jak sama wiesz nie są w żaden sposób okaleczone.
Moj sąsiad opowiedział ze jak był młody i niedoświadczony (chyba myślał o mnie hi hi) to uciął piórka kurom ale... z dwóch skrzydeł !!!! No i efekt był taki ze kury cały czas miały równowagę i dalej fruwały :;230 :;230 :;230
Niestety na budowę kurnika tez nie mogłam liczyć wiec kupiliśmy :wink:

Beatrice, kurki miniaturki na balkonie to by było !! Wyobrażasz sobie sąsiadów gdyby im kogut co rano śpiewał? :;230
A tak na marginesie, moja ciocia miała ptaszki jejku ile to hałasu robiło ! Spać nie można było ! A sąsiad miał zegar z kukułka...możesz sobie wyobrazić ?
A wracając do balkoniku to mnóstwo pięknych roślinek można posadzić, widziałaś balkonik Katarzynki575 ?
Awatar użytkownika
Beatrice
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2009, o 21:34

Post »

Gosiu, ja mam swój ogródek bo mieszkam na parterze, popatrz w moich wątkach:) a i tak sąsiadów zaskoczyłam bo w tym roku w skalniaczku miałam pomidorka koktajlowego, szczypior i poziomkę, która jest świetna- z niej wczoraj zebrałam 26 owocków:) a pomidorki tak się świetnie miały, że musiałam przynosić miseczkę do zbioru haha w garstkach ich nie mieściłam
Awatar użytkownika
gosia22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Beatko, no to gratuluje za zbiory ! A do Twego wątku na pewno wpadnę !
Awatar użytkownika
asia0809
1000p
1000p
Od: 27 lut 2007, o 00:34

Post »

Gosia, po krótkiej nieobecności wpadłam, żeby obejrzeć kurki i zachwyciły mnie te co wyglądają jak sowy. Co to za rasa? Są prześwietne. Widzę, że hodowla się powiększa i wybieg też klasa. Fajnie, że masz taką różnorodność.
Róża Hommage jest niesamowita. Ten falujący układ płatków jest urzekający.
Awatar użytkownika
gosia22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Asiu witam :wit . Mowiac o kurkach 'sowach' masz na myśli te dwie czarne ? To są "Marans" kury wyhodowane we Francji , polecane dla debiutantów czyli dla mnie hihi, znoszą jajka w kolorze czekoladowym, widziałam i jadłam ! ;:137 Poza tym wszędzie węszą by zjeść glisty, niestety nie ślimaki :cry: , czyszczą teren, bardzo pracowite , to mi się podoba. :tan

Co do róży , to rzeczywiście jest śliczniutka. Kwitnie bez przerwy, nie zmienia koloru nawet jak pada i wyobraź sobie ze u nie przekwita tak jak inne róże płatki u niej nie opadają, ona jakby usycha, po prostu jak chce uciąć kwiatek to cala mala gałązka odpada bez ciecia.
Nie wiem czy zrozumiałaś, zrobię kiedyś fotkę może będzie lepiej widać. Mam ja dopiero pierwszy rok ale to jest jedyna która spisuje się na 5 . zapomniałam dodać ze Edith Piaf tez jest genialna ale nie z tego gatunku.
Awatar użytkownika
asia0809
1000p
1000p
Od: 27 lut 2007, o 00:34

Post »

Obrazek
Ale ze mnie gapa. Przecież stoi jak wół, że byliście na farmie. A chodziło mi o tą "sowę".
Róży tym bardziej się chwali, że ładnie przekwita. W nadwiślańskim kraju niestety nieobecna.
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Świetne te 'sowy' :;230 Pasowałyby do Asi wacików :;230
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”