Storczyki początkującej empe...
- nina1611
- 500p
- Od: 27 mar 2011, o 13:11
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Storczyki początkującej empe...
gratulacje! nowy pęd -nowe kwiaty, nowe keiki -nowe życie:) oby zdrowo rosły:)
- justus27
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 mar 2009, o 18:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Szalejące storczyki pędzikami... ;) Pięknie, będzie multum kwiatuszków 

Dzięki dziewczynki.
U mnie dalszy ciąg dobrej passy. ;)
Pierwszy to nowośc z przeceny.
Miał nawet jednego pąka
Jest ogromnyyyyyyyyyyyyy (tzn. wysoki).

Rosnący pędzik Wąsacza:
Keiki miniatureczki:
Mój pierwszy pędzik u Dendrobium phal.
A ten storczyk chyba chce się zmienić w miniaturkę...
Nowość przecudna. Babcia mi zrobiła mały prezencik, kupiła go za 10 zł! Kwitnie trzema kwiatami, przedłuża 1 z 2 pędów, ale dziś zauważyłam że pączki mu żółkną - nie wiem czy to usychanie (oby nie...) czy już wybarwianie się... ]

Martwia mnie te plamki. Storczyk ma je w sumie od dawna. To miniaturka, która jednak przestała się mieścić w malutkiej doniczce (tak długie korzenie wypuszczała). Przesadziłam ją.. Teraz stoi w miejscu. ;(

Pierwszy to nowośc z przeceny.

Rosnący pędzik Wąsacza:

Keiki miniatureczki:

Mój pierwszy pędzik u Dendrobium phal.

A ten storczyk chyba chce się zmienić w miniaturkę...

Nowość przecudna. Babcia mi zrobiła mały prezencik, kupiła go za 10 zł! Kwitnie trzema kwiatami, przedłuża 1 z 2 pędów, ale dziś zauważyłam że pączki mu żółkną - nie wiem czy to usychanie (oby nie...) czy już wybarwianie się... ]

Martwia mnie te plamki. Storczyk ma je w sumie od dawna. To miniaturka, która jednak przestała się mieścić w malutkiej doniczce (tak długie korzenie wypuszczała). Przesadziłam ją.. Teraz stoi w miejscu. ;(

Magda
- nina1611
- 500p
- Od: 27 mar 2011, o 13:11
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
ślicznie
będzie duuużo i kolorowo 

- lucynaf
- 1000p
- Od: 30 sty 2011, o 17:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Gdzie takie piękne storczyki są w przecenie ?
U nas takich w normalnej cenie nie ma 
Śliczne
Kolorowo będzie u Ciebie, tylko o nas nie zapominaj i pokazuj swoje maleństwa
Wiesz te kropeczki na nowym listku to ja też mam i bacznie obserwuję. Wyglądają jak nakłucia. Są u mnie na storczyku, o którego walczę już prawie rok, ma dopiero malutkie korzonki i tak sobie myślałam, że może to dlatego, że tkanka nie może normalnie się tworzyć
Ty piszesz jednak, że Twój ma ładne korzenie i moja teoria legła w gruzach. Szkodników u niego nigdy nie widziałam, teraz to już nic nie rozumiem 

Śliczne

Kolorowo będzie u Ciebie, tylko o nas nie zapominaj i pokazuj swoje maleństwa

Wiesz te kropeczki na nowym listku to ja też mam i bacznie obserwuję. Wyglądają jak nakłucia. Są u mnie na storczyku, o którego walczę już prawie rok, ma dopiero malutkie korzonki i tak sobie myślałam, że może to dlatego, że tkanka nie może normalnie się tworzyć

Dziękuję za pochwały, storczysie się zawstydziły prawie ;)
Lucynko, ten storczyk ma niby ładne, ale jakies takie słabe te korzonki. Siedzial długo w malutkiej doniczce i zdążył puścic kilka długich korzonkow. Przy przesadzaniu wsadziłam je w podłoże. W sumie nie wiem czy to ma znaczenie. On chyba w ogóle od początku nei był zupełnie jędrny i gładki... Póki co nie dojrzałam niczego dodatkowo niepokojącego. Stoi w miejscu.
A przeceny to jedna z kwiaciarni (babcia wynalazła
sama babcię storczykozą zaraziłam, to mi się odplaca) a drugi z castoramy.
Oba po 10 zł byly. 
Lucynko, ten storczyk ma niby ładne, ale jakies takie słabe te korzonki. Siedzial długo w malutkiej doniczce i zdążył puścic kilka długich korzonkow. Przy przesadzaniu wsadziłam je w podłoże. W sumie nie wiem czy to ma znaczenie. On chyba w ogóle od początku nei był zupełnie jędrny i gładki... Póki co nie dojrzałam niczego dodatkowo niepokojącego. Stoi w miejscu.
A przeceny to jedna z kwiaciarni (babcia wynalazła

Magda
- lucynaf
- 1000p
Nie zauważyłam żeby to było zaraźliwe na szczęście.
Te listki starsze to wyglądają na odwodnione, tak jakby korzonki nie były w porzadku, mają rosnące końcówki ?
Postaram się wstawić pojutrze zdjęcie swojego to sobie porównasz, może wspólnie do jakiś wniosków dojdziemy
Ty zaraziłaś babcię, a ja też mam parę osób z rodziny na sumieniu
Te listki starsze to wyglądają na odwodnione, tak jakby korzonki nie były w porzadku, mają rosnące końcówki ?
Postaram się wstawić pojutrze zdjęcie swojego to sobie porównasz, może wspólnie do jakiś wniosków dojdziemy

Ty zaraziłaś babcię, a ja też mam parę osób z rodziny na sumieniu

Lucynko, nie widze niestety ich końcowek. Chyba go jutro wyciągnę z kory i dokładniej obejrzę, bo tak to zgadywanie.
Magda
- lucynaf
- 1000p
Magda, a możesz wstawić szybciutko zdjęcie korzonków, bo jutro mnie nie będzie, a nie chciałabym żebyś przesadzała niepotrzebnie, bo może Cię w błąd wprowadziłam 

Ale mnie i tak już denerwuje że on tak stoi uparcie. Chyba mu nie zaszkodzi, a i ja się uspokoję. Jak będziesz to wtedy zapraszam i może do jakiegoś wniosku dojdziemy. 

Magda
No i zajrzalam... Do niczego. nie ma korzonków pod powierzchnią
Muszę zamówić spagnum i je odreanimować.
Tyle domysłów na ten temat chyba, Lucynko. 

Magda
Gratuluję pędzików, nowość z przeceny ładnie wybarwiona 

- lucynaf
- 1000p
Czyli przypadek bardzo podobny do mojego 

Kasiu, dziękuję
Phalek pójdzie siedzieć w spaghnum. Musze przy okazji wrzucić fotki mojego reanimka zdaje się, że już odratowanego. Od jakiegoś czasu siedzi w korze. Nie miał korzonków wcale czy też 1 kiepskiego, a teraz już kilka całkiem ładnych, zrzucił stare liście i teraz jest jakby mlodą roslinką z trzema małymi listkami.

Phalek pójdzie siedzieć w spaghnum. Musze przy okazji wrzucić fotki mojego reanimka zdaje się, że już odratowanego. Od jakiegoś czasu siedzi w korze. Nie miał korzonków wcale czy też 1 kiepskiego, a teraz już kilka całkiem ładnych, zrzucił stare liście i teraz jest jakby mlodą roslinką z trzema małymi listkami.

Magda
ile u ciebie pędzików
i śliczne nowości z przeceny...
Zyczę aby miniaturka szybko doszła do siebie po przesadzeniu do spaghnum

Zyczę aby miniaturka szybko doszła do siebie po przesadzeniu do spaghnum

Mój zielony kącik - http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 36&t=48108" onclick="window.open(this.href);return false;,
Wymiana/sprzedaż - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=11&t=47934" onclick="window.open(this.href);return false;
- Joanna
Wymiana/sprzedaż - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=11&t=47934" onclick="window.open(this.href);return false;
- Joanna