Tak daleko stąd....
Re: Tak daleko stąd....
Tak, sprawdził się. 5 litrów parafiny starczało na ok. 8-10dni. Teraz już nie mam miejsca w ogrodzie, a dla kilku siewek to mi się grzanie nie opłaca.
- pestka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 1 gru 2008, o 21:09
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj Asiula wpadam do ciebie ale nie widzę tych roślinek co mi przysłałaś tzn.[ Ratibida]
pozdrawiam
pozdrawiam

Pestka zaprasza na swoją działkę: SPIS moich wątków Działka ROD pestki -rok 2016-2022 Kupię-sprzedam
- Asiula z wyspy
- 200p
- Od: 9 mar 2010, o 23:19
Witaj Pestko, zerknij pod koniec lata strona 16 ma jedno zdjęcie 17 ma więcej i potem przewijają się na rabatach do jesieni.
Mario to faktycznie może się sprawdzić taka parafina, zwłaszcza że nie będzie tam prądu póki co. A ja będę miała co ogrzewać, przynajmniej jeszcze w tym roku
Mario to faktycznie może się sprawdzić taka parafina, zwłaszcza że nie będzie tam prądu póki co. A ja będę miała co ogrzewać, przynajmniej jeszcze w tym roku

Ogród to dzieło sztuki.... w trakcie tworzenia !
Mój kawałek podłogi
Mój kawałek podłogi
- AgaNet
- Od: 26 sie 2010, o 11:00
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Za każdym razem jak do Ciebie zaglądam, to widzę że wiosna u Ciebie znowu przegoniła tą szkocką

No i generalnie dużo już kwiatów kwitnie

A moje parapety też tak zastawione

- grazka2211
- Od: 14 paź 2008, o 11:15
Asiu ale wiosenka u Ciebie.
Dzisiaj doszłam do wniosku że u mnie chyba słonka brakuje . Dzisiaj spędziłam cały dzień na ogródku -było cieplutko,nawet na zakupy wybrałam się na krótki rękaw i japonkach i nie zmarzłam.Wiosna też nadchodzi wielkimi krokami.
Dzisiaj doszłam do wniosku że u mnie chyba słonka brakuje . Dzisiaj spędziłam cały dzień na ogródku -było cieplutko,nawet na zakupy wybrałam się na krótki rękaw i japonkach i nie zmarzłam.Wiosna też nadchodzi wielkimi krokami.
doniczkowe , prace mojej córki ZAPRASZAM.
Przepraszam za błędy w tekstach .Winą jest sprzęt z którego korzystam .
- pestka
- Od: 1 gru 2008, o 21:09
Witaj Asiula obejrzałam bardzo ciekawa roślinka ta [Ratibida] ale powiedz mi kochana
wychodzą w donicy ale bardzo maleńkie jeszcze czy przykryć je folią i można na balkon wystawić doniczkę czy zostawić w mieszkaniu nie mogę się doczekać lepszych wschodów
czy lubi mokro czy nie napisz co zrobić pozdrawiam
wychodzą w donicy ale bardzo maleńkie jeszcze czy przykryć je folią i można na balkon wystawić doniczkę czy zostawić w mieszkaniu nie mogę się doczekać lepszych wschodów
czy lubi mokro czy nie napisz co zrobić pozdrawiam

Pestka zaprasza na swoją działkę: SPIS moich wątków Działka ROD pestki -rok 2016-2022 Kupię-sprzedam
- magda2003
- 200p
- Od: 20 lis 2009, o 18:05
Asiula ta prymulka to taka ja u mnie. Z tym że ja mam tylko jedna odmianę. Czy u ciebie też są takie małe kwiatki? Tzn mniejsze niż w zwykłych prymulkach? Widziałam że posiadasz w swojej kolekcji Chocolate Cosmos, ja zamówiłam go sobie przez interet. Bardzo zainteresował mnie kolorek no ten zapach!
- pamelka
- Od: 30 gru 2009, o 00:34
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Asiu
Parapety podobne do moich i tak daleko
Pięknie już kwitną Twoje szachownice, moje tylko co wystawiły łebki
Wpadłam zobaczyć serduszkę, bo moja zaczyna kwitnąć w domowej donicy

Pięknie już kwitną Twoje szachownice, moje tylko co wystawiły łebki

Wpadłam zobaczyć serduszkę, bo moja zaczyna kwitnąć w domowej donicy

- Asiula z wyspy
- 200p
- Od: 9 mar 2010, o 23:19
Agata och jak ja bym chciała żeby nasze lato też wszystkich przegoniło... i do tego... ZOSTAŁO na więcej niż 10 dni
Serduszka już nieśmiało kwitnie, w zależności która to część ogrodu. A dzisiaj rozbiły się białe tulipany! Białe ale jeszcze zielone, a już się pootwierały. Jest coraz piękniej
Grażyna to ja cię szczerze podziwiam, japonki
. Ja się jakoś nie umiem zagrzać. Mimo że jest 18 na liczniku to w dłuższym rękawie chodzę cały czas. Chyba mi się baterie wyczerpały. Słonka u nas też jak na lekarstwo, ale na chwilę nie wieje, to jest miło. Mam nadzieję że grill się udał
Pestko ja bym nie ryzykowała z wynoszeniem takich malutkich siewek na balkon, zostaw na oknie i nie przykrywaj folią. Ja zauważyłam że moje siewki zagniwają jak mam je poprzykrywane, nawet jak zrobię dziury wentylacyjne. Pilnuj tylko żeby nie przeschły. Ona ogólnie to na rabacie była w pełnym słońcu. U mnie w ogrodzie glina i rosła ok. Nie przekopywałam nic specjalnie dla drenażu, generalnie mało się nią przejmowałam. Do gruntu poszła chyba gdzieś około maja.
Magda witaj. Tak moje prymulki też są takie mikro. Dużo mniejsze od tych innych. Ale z tego co pamiętam z poprzedniego roku to one się rozkręcą i będę trochę większe. Chocolate cosmos też jest świetny! Powinien ci się udać, on lubi ciepłe klimaty. Pewnie u ciebie będzie mógł zostać w ziemi cały rok a to wróży ci przepiękne rośliny. Ale jestem ciekawa co ci z niego wyrośnie, może krzaczek
Taki wielki czekoladowy krzaczek
Pamela myślę że niewiele jest osób na forum które ma miejsce wolne na parapecie. Jak mi się uda to w weekend będę miała szklarnię i parapety odciążę.
Szachownica jest śliczna tyle że jestem taka zła że tylko jedna michalowsky. Korona już rozbijała się dzisiaj a jutro pewnie zrobię zdjęcia. I też otwarła się kratkowana, to znaczy że wiosna już w pełni u mnie
Serduszka w donicy w domciu to też pewnie bardzo kojący widok, zwłaszcza że wiosna w tym roku w Polsce bardzo się ociąga.

Serduszka już nieśmiało kwitnie, w zależności która to część ogrodu. A dzisiaj rozbiły się białe tulipany! Białe ale jeszcze zielone, a już się pootwierały. Jest coraz piękniej

Grażyna to ja cię szczerze podziwiam, japonki

Pestko ja bym nie ryzykowała z wynoszeniem takich malutkich siewek na balkon, zostaw na oknie i nie przykrywaj folią. Ja zauważyłam że moje siewki zagniwają jak mam je poprzykrywane, nawet jak zrobię dziury wentylacyjne. Pilnuj tylko żeby nie przeschły. Ona ogólnie to na rabacie była w pełnym słońcu. U mnie w ogrodzie glina i rosła ok. Nie przekopywałam nic specjalnie dla drenażu, generalnie mało się nią przejmowałam. Do gruntu poszła chyba gdzieś około maja.
Magda witaj. Tak moje prymulki też są takie mikro. Dużo mniejsze od tych innych. Ale z tego co pamiętam z poprzedniego roku to one się rozkręcą i będę trochę większe. Chocolate cosmos też jest świetny! Powinien ci się udać, on lubi ciepłe klimaty. Pewnie u ciebie będzie mógł zostać w ziemi cały rok a to wróży ci przepiękne rośliny. Ale jestem ciekawa co ci z niego wyrośnie, może krzaczek

Pamela myślę że niewiele jest osób na forum które ma miejsce wolne na parapecie. Jak mi się uda to w weekend będę miała szklarnię i parapety odciążę.
Szachownica jest śliczna tyle że jestem taka zła że tylko jedna michalowsky. Korona już rozbijała się dzisiaj a jutro pewnie zrobię zdjęcia. I też otwarła się kratkowana, to znaczy że wiosna już w pełni u mnie

Ogród to dzieło sztuki.... w trakcie tworzenia !
Mój kawałek podłogi
Mój kawałek podłogi
- majar
- 1000p
- Od: 26 sty 2011, o 14:21
Asiu, jestem dopiero na czwartej stronce. Tak się zaczytałam, a to już po 23
Zostawiam uśmiech, aby jutro Cię odnaleźć.
Moja synowa też Asik. Asie, to fajne dziewczyny.
Dobra... już 

Moja synowa też Asik. Asie, to fajne dziewczyny.

-
- Od: 24 sty 2011, o 16:47
Witam Cię Asiu!
Zaciekawił mnie ogródek z Dublina ponieważ mieszka tam mój wnuczek z małżonką od kilku lat.Jednego nie wiem czy ma ogródek ale chyba nie.Ostatnio rozmawialiśmy przez SKYPA to pochwaliłem się,że mam na forum nasz leśny ogród,który zresztą dobrze zna.
Powodzenia na obczyżnie Edward.
Zaciekawił mnie ogródek z Dublina ponieważ mieszka tam mój wnuczek z małżonką od kilku lat.Jednego nie wiem czy ma ogródek ale chyba nie.Ostatnio rozmawialiśmy przez SKYPA to pochwaliłem się,że mam na forum nasz leśny ogród,który zresztą dobrze zna.
Powodzenia na obczyżnie Edward.

- majar
- 1000p
- Od: 26 sty 2011, o 14:21
Asiu, z tego skrawka ziemi przeuroczy ogród zrobiłaś! Te warkocze donic, ten stół i cała reszta świetna.
Urzekły mnie Twoje zdjęcie, a maczki szczególnie! Powodzenia z całego serducha Ci życzę.

- grazka2211
- Od: 14 paź 2008, o 11:15
Asiu było na tyle ciepło się rozebrałam.Przy okazji odpoczęły i dotleniły się stopy-mam dość już wiecznego chodzenia w skarpetkach i butów.Uwielbiam chodzić po prawie każdej powierzchni na boso a teraz albo nie ma pogody ,albo czasu.Pamiętam jak biegałam tak nie dawno po ściernisku...A ciepełko raczej lubię.
Grill się udał dziękuje.Najfajniejsze było to że nie musiałam gotować obiadu...
Grill się udał dziękuje.Najfajniejsze było to że nie musiałam gotować obiadu...

doniczkowe , prace mojej córki ZAPRASZAM.
- pamelka
- Od: 30 gru 2009, o 00:34

- magda2003
- 200p
- Od: 20 lis 2009, o 18:05
Asiu u ciebie też bardzo wiosennie. Podoba mi się twój wilczomlecz , przydała by mię taka 'lampka' w ogrodzie. Widzę że twoja skimmia też już kwitnie. Fajne ptasiory, do mnie przylatują wróbelki i wcinają moje nasiona trawy a mój pies śpi