Ankowo

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
stasia109
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lip 2008, o 10:44
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ankowo

Post »

Wpadłam do Ciebie Aniu ;:167 , i nie chce mi się wyjść. Piękne zdjęcia, świetnie i z humorem opisane i do tego zdjęcie moich ukochanych trzmieli. Muszę wrócić i pomalutku sobie poczytać i po oglądać. A jest co.
Na razie pozdrawiam, pa ;:196
Adresy do moich wątków
Zwierzęta też odczuwają głód, pragnienie, ból, strach... i to już powód by nie zadawać im cierpienia i krzywdy.
Awatar użytkownika
Zielona_Ania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 mar 2010, o 17:40
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witam Cię Stasiu serdecznie :wit Będzie mi bardzo miło gościć Cię częściej! Trzmiele ja też uwielbiam, staram się żeby miały u mnie trochę roślin do odwiedzenia :D

A tu przyłapałam jednego na kwitnącej rukoli:

Obrazek
Awatar użytkownika
Zielona_Ania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Igorze, to Ty wybrałeś sobie nadzwyczaj niebezpieczne hobby i zawód zarazem :roll: Na szczęście trzmiele są bardzo łagodne, trzeba by się nieźle postarać żeby któryś zaatakował. Ja w dzieciństwie przez przypadek zamknęłam dłoń na trzmielu- spuchła jak bania.
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aniu - rukola to roślina uprawna, czy dzika? :)
Ma bardzo ładne kwiatki. :wink:
Awatar użytkownika
Zielona_Ania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Rukola to roślina uprawna. Wykorzystuje się liście (najlepsze młode) o intensywnym aromacie i smaku- lekko pikantne, o orzechowym posmaku (zresztą skojarzenia są różne :D ). Lubię ją jako dodatek do sałatek letnich.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
AAleksandra
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2009, o 10:19

Post »

Ale dziewczyny macie silną wolę. Nie kupować kwiatuchów, kiedy teraz najbardziej kuszą.. :shock: Ja przez ostatni tydzień nie kupiłam "nic" kolorowego, bo nie miałam czasu zboczyć do ogrodniczego, ale sobie to nadgonię jak uporam się z posadzeniem zgromadzonych zapasów.
Aniu jak ty uchwyciłaś trzmiela. Prbowałam zapolować z aparatem na pszczołę, ale nie chciała mi pozować :evil: Ruchliwe toto. Trzmiel to cięższy kaliber i może trochę lepszy z niego model.
No to narobiłaś mi smaka na rukolę.Jutro kupię listki na próbną sałatkę. Chyba można ją jeszcze wysiać ?
Pozdrawiam serdecznie,
moje wątki
Awatar użytkownika
Zielona_Ania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Oleńko- trzmiele pozują aż miło :D
Rukolę spokojnie można siać- nawet lepiej co jakiś czas, do lata wysiewać po odrobince i mieć cały czas młode listeczki. Poczytaj sobie wątek o rukoli w naszym forum :D Zobaczysz że nie każdy jest jej fanem, ale jak nie spróbujesz to się nie przekonasz :D Ja bardzo ją polubiłam i przekonałam do niej kilka osób :)
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=42&t=23461
Awatar użytkownika
Asiula z wyspy
200p
200p
Od: 9 mar 2010, o 23:19

Post »

Ania ale ty sprytnie z tymi kotami wykombinowałaś, jeden kolor i nikt się nie połapie ile ich jest. Muszę sprzedać to mojej siostrze to może uda jej się przemycić jeszcze kilka sztuk w prążki do domu rodziców :;230

Ja wracam do kamieni ;:167 ;:167 ;:167 i nie trzeba podlewać ;:224

Na wydatki też nie mam sposobu. Od dzisiaj założyłam sobie że 10 euro tygodniowo, może pomoże ;:224 Przynajmniej na wiosnę bo w lecie to już jest luz ;:170
Ogród to dzieło sztuki.... w trakcie tworzenia !
Mój kawałek podłogi
aleb-azi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 gru 2009, o 18:18
Kontakt:

Post »

Trzmiel na kwitnącej rukoli. Cuda zdarzać się mogą co dnia ;:3
Aśka68
500p
500p
Od: 24 mar 2009, o 18:14

Post »

Aniu wsadziłam eucomis do donicy jakiś czas temu, ładnie wypuścił. Ma już dwie ok.15 cm łodyżki i zastanawiam się czy mogę już donicę wynieść do szklarni czy jeszcze za szybko?? Nie sadzę eucomisy bezpośrednio do gruntu, bo dwie próby mi się nie powiodły. Nie wiem czemu , za wcześnie wsadziłam, za głęboko?? W tym roku spróbowałam do donicy i udało się :D
Aśka
Zapraszam
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Aniu przyszłam z rewizytą i padłam z wrażenia. Masz fantastyczny ogród naturalistyczny. Mojej mamie bardzo by się podobał, bo jest tu mnóstwo kwiatów. Mnie też bardzo się podoba. U mnie moja mama narzeka, że nie co do wazonu ściąć. Ja muszę ograniczać takie nasadzenia, ze względu na m. Ale mi też marzyłaby się rabatka z taka ilością kwiecia.
Awatar użytkownika
Zielona_Ania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Asiu z wyspy - to matka natura z tymi kotami wykombinowała, z 2 matek były prawie same czarne :roll: i nikt ich nie chciał. Oddaliśmy tylko jednego łaciatego w dobre ręce. Do kamieni zachęcam, byle się nie skończyło jak z roślinkami zbieractwem, bo kolejne limity będziesz sobie wyznaczać :;230

Izuniu - niedługo doczekamy się takich widoczków w naturze :D

Asiu- nigdy nie uprawiałam eukomisów w gruncie. Jednak w pojemniku mam większą kontrolę nad nimi. Termin sadzenia do gruntu to koniec kwietnia-początek maja, duże przymrozki mogłyby uszkadzać cebule, ale takich mrozów chyba nie było, żeby Twoje gruntowe próby zniweczyć. Co do przenosin do szklarenki- wydaje mi się że dałby radę. Temperatura nie powinna tam spaść zbyt drastycznie- na pewno czujesz że szklarenka trzyma ciepło. U mnie cebulki eukomisów zaczynają dopiero dawać pierwsze oznaki życia po zimowaniu. Zanim podrosną jak u Ciebie to będzie maj.

Gosiu - dziękuję Ci za te miłe słowa :D Ja właśnie ze względu na moją mamę staram się sadzić i siać różne nowe kwiaty, bo wiem że je bardzo lubi, a nie ma czasu się zajmować ogródkiem tak jak dawniej. Może uda Ci się przekonać M, że nie tylko trawnik warto pielęgnować :wink:

Igorze- to masz wielkie szczęście że Cię żądła omijają! Ja już nie zliczę ile pszczółek mnie pożądliło, kilka os (najgorsza jedna dziabnęła mnie w język ;:223 ). Odpukać od kilku lat nic się nie przydarzyło więcej.
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Nasza Izulka (Chatte) też ma sporo kotów, 11 chyba :D
Anuś, pokaż je wszystkie ;:180
U Izy widziałam ich większosć razem na jednej fotce, fantasycznie ;:138

Uwielbiam koty, ale mąż niebardzo.
Jeszcze... ;:224 ;:170
Basia43
200p
200p
Od: 4 lut 2010, o 17:56
Kontakt:

Post »

Aniu ja wsadziłam eucomisa tego z Biedronki do donicy już prawie trzy tygodnie temu i na razie nic nie widać. :( Czy to nie za długo ? Już się obawiam czy w ogóle wzejdzie :evil:
Aśka68
500p
500p
Od: 24 mar 2009, o 18:14

Post »

Aniu ja chcę go przenieść do szklarni bo nie chce by się nadmiernie wyciągnął. Może niższa temperatura powstrzyma wzrost i zmężnieję, boję się tylko jak sobie poradzi w nocy :?: Chyba go najpierw zahartuje trochę w dzień na tarasie :wink:
Basia43 pisze:Aniu ja wsadziłam eucomisa tego z Biedronki do donicy już prawie trzy tygodnie temu i na razie nic nie widać. :( Czy to nie za długo ? Już się obawiam czy w ogóle wzejdzie :evil:

Mój to właśnie biedronkowy zakup, tylko dokładnie nie pamiętam kiedy wsadziłam 3 czy 4 tygodnie temu :)
Aśka
Zapraszam
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”