Dorotko vandy piękne i kolory nasycone i mocne lubisz ,przy takich obiektach efekt wizualny jest kosmiczny .
Zostałam niedawno fanką vand ,stało się to zaraz po namacalnym kontakcie z tymi pięknymi storczykami .
PRZEPIĘKNE!!! Te Vandy i te Phal... Ciekawe, czy i u mnie będzie tak cudnie po wystawie. Podoba mi się ten łaciaty Phal. bo takiego nie mam, ale może sobie kupię, jak spotkam. I drugie Liodoro też, bo mi się bardzo podoba ta odmiana. Vanda i Ascocenda pięknie razem wyglądają.
Dorotko śliczne storczyki, wandy boskie, ale i scrabble uroczy
ogródeczek storczyki
"Czasem człowiek sądzi, że ujrzał już dno ludzkiej głupoty, ale spotyka kogoś, dzięki komu dowiaduje się, że ta studnia jednak nie ma dna. "
Bardzo mi miło, ze do mnie zaglądacie
Teraz vandziunia już dorosła i wybarwiła się. Pęd kwiatowy ma tak wielki, że muszę go podpierać
dwa dni temu zobaczyłam, że i to maleństwo będzie kwitło, koloru nie znam kupiłam jako wandę miniaturkę
a tak rozkwitł cc, dwa pozostałe pędy są już dość duże
a to Equestris który jest dla mnie wyjątkowy Smile Jak do mnie przyszedł to byłam załamana miał dwa pędy i jeden korzeń Confused Ciachnęłam mu pędy w nadziei, że wypuści korzenie. Stał tak pół roku i wypuścił ten właśnie pęd, a w zeszłym tygodniu ukazał się baaaardzo wyczekiwany DRUGI korzonek Shocked
Wszystkie są piękne!!! Ascocenda ma super kolor, a equestris... I ten miniaturek z 69 kwiatów. Cornu-cervi też zachwycający. Co do equestrisa, mój też przyszedł ze słabymi korzeniami, ale niedawno puścił parę nowych, a także pędzik kwiatowy, ma już pąki.
Dorotko ale u Ciebie pięknie - Vandzia , cornu-cervi i miniaturka hybrydka no no oczy można nacieszyć takim widoczkiem. Mogę prosić o zbliżenie na kwiatek, bo tego pięknisia też mam ale kwiatek chyba nieco inny.