Mały ogródek basowej cz.3
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
A ja zerkając ukradkiem teraz mam pytanie.
Czy też obrywasz wierzchołki swoim chryzantemom ?
Czy też obrywasz wierzchołki swoim chryzantemom ?
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
Grażynko , ja w tym roku podeszłam ambitnie do uszczykiwania chryzantem , jak nigdy dotąd.Swoje stare , wysokie odmiany chlastałam 3 razy i .....jak były wysokie w latach poprzednich ( gdy nic z nimi nie robiłam) tak są wysokie i w tym
Uszczykiwanie nie dało więc oczekiwanych rezultatów.
Odmiany , które kupiłam lub dostałam w tym roku zimą i wiosną - zostawiłam samym sobie ,żeby się przekonać jakie będą.O dziwo jak na razie zachowują kulisty pokrój , choć są wyższe , niż w momencie zakupu.

To oczywiście nie wszystkie , ale teraz sadzę lilie , więc zdjęcia zrobię później.
Madzik chryzantema od Ciebie przebarwia się na .....pomarańczowo! :P
Olu , nie badałam pH ziemi , więc nie wiem , jaką mam , ale skrzyp rośnie u mnie....

Odmiany , które kupiłam lub dostałam w tym roku zimą i wiosną - zostawiłam samym sobie ,żeby się przekonać jakie będą.O dziwo jak na razie zachowują kulisty pokrój , choć są wyższe , niż w momencie zakupu.

To oczywiście nie wszystkie , ale teraz sadzę lilie , więc zdjęcia zrobię później.
Madzik chryzantema od Ciebie przebarwia się na .....pomarańczowo! :P
Olu , nie badałam pH ziemi , więc nie wiem , jaką mam , ale skrzyp rośnie u mnie....

Pozdrawiam,Małgorzata
- kogra
- Przyjaciel Forum
No to mnie całkiem zbiłaś z tropu.
A już myślałam, że coś z nimi zropbię i ciut się zmniejszą i szybciej zakwitną.
No ale jak to nic nie daje, to chyba zostawię tak było dotąd - trudno.
A już myślałam, że coś z nimi zropbię i ciut się zmniejszą i szybciej zakwitną.
No ale jak to nic nie daje, to chyba zostawię tak było dotąd - trudno.

Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- kogra
- Przyjaciel Forum
Comciu a wyobrażasz sobie mnie latającą ze szmatami codziennie po ogrodzie, żeby zacienić chryzantemy ?
Bo ja nie.
Za leniwa jestem.

Bo ja nie.

Za leniwa jestem.

Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
No to Olu utwierdziłaś mnie tylko w przekonaniu , że uszczykiwanie nie ma sensu.....Miałam nadzieję ,że będą trochę niższe.
Madzik , oczywiście ,że dobrze , że się tak przebarwia , jest piękna!Teraz widzę ,że bardziej jest żółta , niż pomarańczowa

Fajnie to wygląda - połowa jest różowo - żółta , a druga połowa żółto różowa....
Zapomniałam o liliach , Madzik.
Część posadziłam do doniczek i jak nie znajdę dla nich miejsca - pójdą do garażu na zimę , a część do ziemi , ale jeszcze nie na miejsce docelowe....
Madzik , oczywiście ,że dobrze , że się tak przebarwia , jest piękna!Teraz widzę ,że bardziej jest żółta , niż pomarańczowa

Fajnie to wygląda - połowa jest różowo - żółta , a druga połowa żółto różowa....

Zapomniałam o liliach , Madzik.
Część posadziłam do doniczek i jak nie znajdę dla nich miejsca - pójdą do garażu na zimę , a część do ziemi , ale jeszcze nie na miejsce docelowe....

Pozdrawiam,Małgorzata