Albo inne żaby będą miały "po drodze" i zasiedlą je na wiosnę, tak jak te, które widziałaś w tym roku.
 Albo inne żaby będą miały "po drodze" i zasiedlą je na wiosnę, tak jak te, które widziałaś w tym roku.Z płazami to jest tak, że one generalnie dłużej żyją dzięki temu, że przez pół życia śpią.
 Dlatego później dojrzewają, a nie już w następnym roku. Gdyby nie czynniki naturalne (drapieżniki, pasożyty, choroby) albo nienaturalne (głównie samochody...
  Dlatego później dojrzewają, a nie już w następnym roku. Gdyby nie czynniki naturalne (drapieżniki, pasożyty, choroby) albo nienaturalne (głównie samochody...    ) to organizm żaby może żyć nawet kilkanaście lat! Tyle co niektóre psy albo koty! A wydają się takie niepozorne, prawda?
  ) to organizm żaby może żyć nawet kilkanaście lat! Tyle co niektóre psy albo koty! A wydają się takie niepozorne, prawda? Życzę głośnych żabich koncertów na wiosnę!

Skarmiasz kurczakami, czy chemią traktujesz?
 Skarmiasz kurczakami, czy chemią traktujesz?
 A może ktoś wie jak nazywa się ten wielki jaszczur na pierwszej fotce bo parę sztuk zwykle na słoneczku wygrzewa się.
 A może ktoś wie jak nazywa się ten wielki jaszczur na pierwszej fotce bo parę sztuk zwykle na słoneczku wygrzewa się.

, którą pokazywałam zaledwie parę postów wyżej. Mam nadzieję, że teraz widać cechy diagnostyczne i wprawne oko rozpozna co to za gatunek?
 , którą pokazywałam zaledwie parę postów wyżej. Mam nadzieję, że teraz widać cechy diagnostyczne i wprawne oko rozpozna co to za gatunek?