Moja działka - ... a mnie jest szkoda lata - Irena37 cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Irenko i ja nie mogę napatrzec się na kompozycję różano-aksamitkową- wygląda wspaniale :D Cudowne kępiska floksów :shock: :D
Awatar użytkownika
Irena37
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2008, o 18:27

Post »

Haniu, Isiu, Maryniu i Agusiu ale podbudowałyście mnie, urosłam pod sufit. Taki prosty pomysł a może tak ładnie wyglądać. Zastanawiałam się nad tą rabatą jak będzie wyglądać gdy róże przekwitną, co posadzić aby kwitło do zimy, więc posadziłam aksamitki niskie, niestety kilka krzaczków zjadły mi ślimaki, na zdjęciu te braki można zauważyć. Kwiaty aksamitek są okazałe a kolor mają bardzo ostry, ładnie wyglądają na tle zieleni.
Dziękuję za odwiedziny i miłe słowa.
Awatar użytkownika
andowan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lip 2007, o 07:49

Post »

Skorzystałam z zaproszenia i jestem. Ireno-przepięknie jest na Twojej działce. Takie śliczne kompozycje kolorystyczne i nawet jednego chwaścika...A ja nie mogę opanować ciągłego wzrostu chwastów ;:110 Pozdrawiam serdecznie. Ania

A tojady wprost bajeczne :shock: :shock: :shock:
Awatar użytkownika
Irena37
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu miło mi, że ponownie mnie odwiedziłaś, dziękuję i zapraszam, zawsze będziesz miłym gościem. Wspominasz o chwastach rosną, rosną ale staram się je usuwać bo na takiej małej działce nie bardzo dobrze wyglądałoby. U ciebie nie widziałam żadnych chwastów tylko podziwiałam najpiękniejsze kwiaty, jakich często się nie spotyka i można o nich tylko pomarzyć.

Dzisiaj u nas była nieciekawa pogoda, co chwilę padało, w ogóle było buro i ponuro ale zrobiłam kilka zdjęć.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Irenko pięknie, widoczek bajeczny, trawniczek cudny jak dywan- mięciutki i gładki :D Wspaniałe portrety kwiatów- róża cudo :D
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
andowan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lip 2007, o 07:49

Post »

Popieram, popieram swoją przedmówczynię ;:112 ;:112 ;:112 Ania
Awatar użytkownika
Hanka 1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 20:03
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Cudną różę Irenko pokazałaś a i cała działeczka jak zawsze zadbana.Zieleń soczysta,trawniczek jak marzenie.U mnie parę dni bez deszczu i już trawnik przysycha.Taka ziemia nie trzyma wilgoci.
kochajmy ludzi, tak szybko odchodzą...
oaza spokoju Hanki
ciasta domowe Hanki
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Irenko, przepiękne kolory w zbliżeniu. Zdjęcie z mieczykiem i liliowcem - rewelacyjne :!:
Lobelia niebieska jest tej samej wysokości, co czerwona. Przetacznik długolistny zresztą też - może ciut wyższy i bardziej się rozrasta na boki. Jeśli nie masz tych roślin, to chętnie się podzielę, ale lobelią dopiero w przyszłym roku, bo już ją dzieliłem. Wkrótce zakwitnie a póki co cieszę się kwiatami czerwonej lobelii.
Awatar użytkownika
Irena37
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witajcie miłe dziewczyny Agusiu, Aniu i Haniu, tyle od was serdecznych słów, że nie wiem jak dziękować, po prostu piękne ukłony przesyłam. U mnie też nie tylko trawnik wymaga podlewania ale i wszystkie rabaty, jest z tym sporo pracy.

Witaj Jacku, jesteś niezwykle szczery, serce na doni. Będę się starała te roślinki kupić, muszę porozmaiać ze znajomą ze sklepu ogrodniczego, ma duże możliwości. Gdy u niej nie dostanę zwrócę się do ciebie, a teraz proszę, gdy zakwitną niebieskie lobelie zrób zdjęcie i prześlij do mojego wątku. Chciałabym widzieć jak wygląda. Dziękuję za odwiedziny i bardzo miłe słowa.

Dzisiaj miałam wiele pracy, musiałam uporządkować rabaty z wrzosami, zresztą na innych pracy też nie brakowało. Po deszczu wszystko zbite. Część pracy utrwaliłam na zdjęciach.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
grazynarosa22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2009, o 12:18

Post »

Jest na czym oko zawiesić....śliczne wrzosy :wink: :D
a co jeszcze masz na tej rabacie z wrzosami :?: (pytam bo zakładam i chcę nie tylko wrzosy tam mieć :wink: )
Pozdrowionka...Grażyna
Moje wątki. aktualny
Moje rękodzieło
Adam S.
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 15:24
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Irenko :D jestem , jestem nie zginąłem nie było mnie jakiś czas dlatego nie pisałem postów .
Irenko na ostatnim zdjęciu , czyżby to była szałwia która mi się tak podobała?
Awatar użytkownika
Lorrie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 maja 2009, o 13:45
Kontakt:

Post »

Grażynko! Doszła dziś do mnie Kocimiętka! Taka śliczna i zdrowa! Moje koty zwariowały. Czytałam gdzieś o tym , że się ją przycina - czy mogłabyś mi o tym coś napisać? Mam u siebie w ogrodzie, ale już jest jakas taka byle jaka. A tak lubię tę roślinkę ... podobno jak się ją przytnie to wypuszcza nowe pędy ...? Jak się mogę odwdzięczyć za tak miły prezent? Pozdrawiam serdecznie i DZIĘKUJĘ !!!
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

No i następne śliczności u Ireny będą - wrzosowisko , cudne!
Maryna. :roll:
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
Isia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 maja 2007, o 17:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Irenko napracowałaś się i efekty widać :D , rabaty śliczne, eleganckie między wrzosami to laurowisnia ?? Wrzosy piękne zdrowe, na pewno ślicznie będą wygladały jak zakwitną :D
Awatar użytkownika
Irena37
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Grażko zrobiłam rabaty z wrzosami, żeby było mniej pracy niż z kwiatmi. Na rabatach posadziłam laurowiśnie, świerki karłowe bardzo niskie (nazwy nie pamiętam) i wrzosy o różnych kolorach.

Adamie miło, że znowu jesteś. Tak to jest ta szałwia kupiona wiosną, ładnie się rozrosła i cały czas kwitnie.

Lorrie choć ta korespondencja nie jest dla mnie ale mogę ci podpowiedzieć, przycina się ją na wysokości 10 - 15 cm nad ziemią, wówczas wypuszcza nowe odrosty i odmładza się.

Maryniu śliczności coraz mniej a wrzosowisko, to dopiero zobaczymy czy będzie ładne.

Isiu było pracy, nasadzenia robiłam wiosną a teraz oczyszczanie, podsypywanie korą i zrębkami. Między wrzosami są laurowiśnie i niziutkie świerki no i różnokolorowe wrzosy.

Serdecznie dziękuję miłym gościom za odwiedziny i ciepłe słowa.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”