pięknie masz...szczególnie podoba mi sie ten wysoki ceglasty murek i te wielkie drzewo......
Zapraszam do ogródka Daisy, cz. 2
-
Bogusia2
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 26 maja 2008, o 20:00
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Mnie się też bardzo u Ciebie podoba Ewo. Czy te hortensje spod muru z powojnikami Ci się przebarwiły? A właśnie. Chyba należy już ściąć te przebarwione kwiatostany hortensji? Czy zostawia się je na zimę na krzakach?
Pozdrawiam i zapraszam do mojego ogrodu.
Bogusia
Bogusia
Oj Hanuś, co mogę powiedzieć
Twoje widoczki jesienne też piękne, u mnie pewnie też niedługo tak będzie.
Witaj Tess
To wielkie drzewo to szczepiona katalpa, mam 2 przed domem, drugiej kawałek widać na drugim zdjęciu.
Jak będzie dłużej ciepło to pewnie Abraham zakwitnie, ja też mam pąki na moim i też nadzieję na kwiaty.
Witaj Bogusiu, hortensje przed murem się już przebarwiły. Ja kwiaty ścinam wiosną dopiero, ładnie wyglądają w zimie na krzewach
Wiciokrzew też jeszcze kwitnie i pachnie wieczorem.

Witaj Tess
Jak będzie dłużej ciepło to pewnie Abraham zakwitnie, ja też mam pąki na moim i też nadzieję na kwiaty.
Witaj Bogusiu, hortensje przed murem się już przebarwiły. Ja kwiaty ścinam wiosną dopiero, ładnie wyglądają w zimie na krzewach
Wiciokrzew też jeszcze kwitnie i pachnie wieczorem.

- kogra
- Przyjaciel Forum

- Od: 30 maja 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ja też wolę jamnika od lwa.
Nawet dzwonek mi niepotrzebny i na dodatek słychać go aż do ogrodu.
Przytul do serca jamnicze mordki od cioci kogry.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
chatte pisze:O, Ewuniu, a co to za wiciokrzew? Myslałam, ze tylko pomorski pachnie. A jak się ten nbazywa?
Też ma ładne kwiaty![]()
Mieszkasz w zasadzie nie tak daleko ode mnie, a u mnie już jednak jesień...
Izuniu nie wiem jak się nazywa, ale pięknie pachnie, waniliowo i kwitnie od czerwca aż do późnej jesieni.
Ja też wolę jamnika od lwa.
Grażynko, ja też wolę jamniki
Jamnicze mordki przytulone od cioci Grażynki, pozdrawiają Twoją jamniczkę
- Iwcia&Patyrek
- 500p

- Od: 5 sie 2007, o 20:39
Dawno mnie tu nie było, ale już nadrabaiam zaległości. Twój ogród jest przepiękny. Wszystko idealnie się komponuje ze sobą. Piękne róże w pięknych kompozycjach. Żwir, bruk, kostaka, wszystko pieknie współgra ze sobą. Naprawdę jestem pod duzym wrażeniem. Przed chwilą jeszcze mojego M wzywałam żeby popatrzył sobie... (chciałam mu przy okazji da też coś do zrozumienia
)
Przepieknie, cudnie..
Pozdrawiam Iwona
Przepieknie, cudnie..
Pozdrawiam Iwona
do szczęscia dużo nie potrzeba
Iwcia&Patyrek zapraszają
Iwcia&Patyrek zapraszają
- Karo
- -Administrator Forum-.

- Od: 16 sie 2006, o 14:39
- Kontakt:
Ewo,dziewczyny
mój młodziutki Abraham ma znowu paki i to aż 3,tylko czy zdążą się jeszcze rozwinąć?
Ale i tak będę tutaj przybiegać popatrzeć na różane piekności...
Już szukam Pirouette u moich szkółkarzy nie ma
jeszcze nie ma...a ja nie umiem czekać.
Mam za to już Nostalgie,Chopina,Warwick Castle i ...zapomniałam co a to będzie numer... czekanie na kwiaty ???
Jamniki cudne...przypomniał mi się mój Alfik ...szkoda,że go nie mam bo reda to przytulanka ale ogromna przytulanka
Ale i tak będę tutaj przybiegać popatrzeć na różane piekności...
Już szukam Pirouette u moich szkółkarzy nie ma
Mam za to już Nostalgie,Chopina,Warwick Castle i ...zapomniałam co a to będzie numer... czekanie na kwiaty ???
Jamniki cudne...przypomniał mi się mój Alfik ...szkoda,że go nie mam bo reda to przytulanka ale ogromna przytulanka
-
Bogusia2
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 26 maja 2008, o 20:00
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ja też już mam Nostalgię, Warwick Castle i Chopina. Z Ewinych róż nie udało mi się zdobyć niestety Acropolis. Ale może na wiosnę się uda
. Marzę o oleandrach koniecznie pachnących, agapantach i daturze. Widziałyście dzisiejsze zdjęcie Jadzi datury przed domem obrośniętym czerwonym winem? Jadzia wkleiła cudne zdjęcia. Przyjemnie pogadać u Ewy w ogródku? 
Pozdrawiam i zapraszam do mojego ogrodu.
Bogusia
Bogusia
Witajcie kochane Babeczki:)
Fajnie, że plotkujecie sobie w moim ogródku, zapraszam częściej
Dzisiaj zamierzam oddać się pracy ogródkowej, nareszcie mam czas, a i pogoda cudowna, zachęca do pracy!
Isiu,
Jamniczki przysiadły na chwilę, bo kochają wygrzewać się na słoneczku. Pozdrowienia dla Dżekusia:)
Witaj Iwciu, miło mi, że zaglądnęłaś
Ja też ciągnę mojego M do oglądania ogrodów Forumek i Forumków
Krysiu
Mam nadzieję, że Abraham jeszcze zdąży zakwitnąć. Gratuluję nabytków różanych
Poczochraj dużą przytulankę ode mnie
Ja też
Bogusiu, ja też zaglądam za Acropollis, ale nie ma róż Meillanda w OBI. Wiosną myślę, że będą, sama kupię chętnie jeszcze jeden krzew.
Melduję, że w OBI są róże po 5,99, angielki, wielkokwiatowe i pnące. Kupiłam Sympathie i Parade:)
Fajnie, że plotkujecie sobie w moim ogródku, zapraszam częściej
Dzisiaj zamierzam oddać się pracy ogródkowej, nareszcie mam czas, a i pogoda cudowna, zachęca do pracy!
Isiu,
Jamniczki przysiadły na chwilę, bo kochają wygrzewać się na słoneczku. Pozdrowienia dla Dżekusia:)
Witaj Iwciu, miło mi, że zaglądnęłaś
Krysiu
Bogusiu, ja też zaglądam za Acropollis, ale nie ma róż Meillanda w OBI. Wiosną myślę, że będą, sama kupię chętnie jeszcze jeden krzew.
Melduję, że w OBI są róże po 5,99, angielki, wielkokwiatowe i pnące. Kupiłam Sympathie i Parade:)
- chatte
- Przyjaciel Forum

- Od: 19 paź 2006, o 08:52
Ewuś, Twój ogród nalezy chyba do tych najbardziej różanych
Tak sobie oglądam te cudne róże, czytam jakie dokupiłyscie i serce mi się ściska z zalu, bo ...musiałam sobie odmówic kupna jakichkolwiek w tym roku
Wybacz Ewulku, ze u Ciebie sobie ponarzekałam, ale musiałam o różach pomarudzić własnie wśród róż ;) Padło akurat na Twije