Izo-Chatte, dzięki za objaśnienia. Pewnie masz rację, co do melisy. Sprawdzę tylko jeszcze jej zapach, bo melisy pięknie pachną. Zresztą zapach kocimiętki też lubię
No to będę miał okazję, żeby Cię znowu odwiedzić po piołun, jak go wcześniej nie zdobędę. Widzę, że bylice są bezproblemowe i przyjmują się na 99%. Mam teraz sporo ukorzenionych bożych drzewek.
Cieszę się, że poprzyjmowały Ci się rośliny
A z ogórecznikiem to nie wiem, bo też traktowałem go jako roślinę jednoroczną. Może bardzo szybko rozpoczął wegetację i dlatego już kwitnie
Przetacznik płożący też zakwitł
Niebieska lobelia siphilitica rośnie dość łatwo ale lubi wilgoć. W zasadzie jest to roślina bagienna, i u mojej znajomej jest bardzo duża i rozsiewa się wszędzie. Nie mam jej tutaj. Muszę przywieźć.
To pompa głębinowa. Wrzuca się ją do studni, podłącza do węża i do prądu, i podlewa albo napełnia zbiorniki. Super sprawa
Cillo, a czy masz białego ostrogowca? Mam na niego chętkę

Fajna roślina, bo nie potrzebuje za dużo wody.
Bodziszek wielkopłatkowy ucierpiał sporo podczas dzielenia i przesadzania więc nie wiem, czy zakwitnie zbyt pięknie ale dziś zobaczyłem, że ma pąki więc jest dobrze

Ukorzeniam jeszcze dwie gałązki więc jeśli byś chciała....
Witaj
Janku 
Sam jestem ciekaw tej szałwii, i w ogóle muszę pogrzebać w necie, bo nie wiem, co to za gatunek

Pani w ogrodniczym powiedziała, że nasiona sprowadziła z Holandii i że to nowość. Machnąłem ręką, bo to mi nic nie wyjaśniło i kupiłem. Warszawiakom polecam ten sklep ogrodniczy na Bagatela, bo jest spory wybór, rośliny opisane jak sadzić i jak rosną, i niskie ceny

Chyba nawet były kiścienie ale pod inną nazwą i nie byłem pewny.