Działka Gigusi- cz.3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
k-c
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 3 wrz 2007, o 15:53
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Gosiu - młode pędy wyrastające na pniu poniżej szczepienia lepiej jest energicznym ruchem wyrwać (z góry na dół ciągnąc) rana szybko się zabliźni a wokół wyrośniętego pędu nie będą wyrastać kolejne - jak często się dzieje w przypadku wycięcia - bo wyrywając wyrywa się od razu pobliskie pąki uśpione...
pozdrawiam, Karol
moje wątki
Awatar użytkownika
giga45
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lut 2008, o 12:55

Post »

Witajcie kochani.
Bardzo dziękuje Wam za odwiedziny i porady oraz ciepłe słowa.

Karolku dziękuję tak własnie zrobię.

Dziewczyny nie wiem jak sie ten kwiat nazywa-pewno jakaś odmiana chabra, fakt jest piękny, ma taki ostry kolor i kto chętny to prosze pisać-wyślę, bo sie bardzo rozrasta od korzeni.

Monisiu, Ago-Riv, Lamio podajcie na pw adresy to irysy zaraz jak przekwitną idą do Was :P

Co do warzywnika to może nie jest on idealny ale taki mój, staram sie koło niego często chodzić i chwasty wyrywam, przerywam co za gęsto posiane i tak sobie wszystko rośnie.Zawsze rzodkiewka, czy sałatka jest pod ręką do przegryzienia.

Dzbanek wywalała sąsiadka-to go biegiem przechwyciłam aby do kontenera nie trafił :lol: , kosz to z choinką stał na podwórku po świetach, więc też sobie wzięłam, korzeń sąsiad z działki wyłowił z pobliskiej rzeczki i chciał go porąbać-wybiłam mu to z głowy :lol:

Kompozycje może i się udały ale teraz myslę co do tych nabytków powsadzać. Muszę iść na rynek jutro do znajomej pani :P :P

To tyle na razie odpowiedzi.

Pozdrawiam wszystkich cieplutko i miłego dnia życzę.
Moje Gigulinki
Pozdrawiam wszystkich cieplutko - GIGA
ida74
---
Od: 10 kwie 2008, o 17:03
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Gigo ja już zawiesiłam oko na tym chabrze :wink: jak coś możemy zrobić podmiankę ja mam fioletowego.
Pietruszka jaka duża :shock: A sam warzywniak wielgaśny :D Przyjemnie się chodzi po Twoim ogródku Gigo.Pniaczek świetny.
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Witaj Gigo cudne te rożne naczynia na kwiaty ,mnie najbardziej spodobał się ten dzban .
Ale to super wygląda widzę że brązowy irysek Co kwitnie u mnie też i jeszcze kilka innych .
Genia
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Gosiu, gdybyś nie usuwała odrostów na wierzbie, w krótkim czasie forma pienna zamieniłabyu się w krzak. Te kwiatki to chyba nie chabry, ale są sliczne :D A dzbanek jest naprawdę piękny!
Dlaczego uważasz że warzywnik jest byle jaki? :shock: Pięknie na nim rosną warzywa, więc jest super :D
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Lamia
500p
500p
Od: 27 maja 2008, o 14:22

Post »

Gosieńko właśnie o te iryski mi chodziło :)

Same pięknoty pokazujesz.Ja nie mogę dojść na działkę bo u nas wciąż leje i to takie są ulewy że dziś o 14.00 to miałam w domu tak ciemno jakby jakieś zaćmienie słońca było! Szok normalnie! I tak już od poniedziałku.Aż się boję iść i zobaczyć te wszystkie podeszczowe chwaściory :(
Awatar użytkownika
ada.kj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 gru 2008, o 12:03

Post »

Giguś. Pięknie wykorzystałaś garnki. Muszę również coś podobnego zrobić gdyż kilka po teściowej stoi w piwnicy i tylko miejsce zajmuje. :lol: A działeczka coraz piękniejsza.
Co my wiemy to tylko kropelka. Czego nie wiemy to cały ocean.
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
Awatar użytkownika
giga45
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witajcie kochani.
dziekuje Wam za tak pochlebne słowa- ale mnie one buduja. Cieszę się, że mogę się z Wami podzielic tym co mam i pokazać, co u mnie rośnie.

Jutro na rynku zakupie kwiaciory i posadze to potem Wam pokażę.
Gieniu, Izuniu, Aguś, Aguś-Riv,Lamio,Iduś, Alusiu,Karolku, Jollu, Monisiu i wszyscy moi Goście -dziekuje Wam.
Oczywiście że nie ma problemu irysy i te różowe "chabry" do podziału i napradę piszcie na pw adresy kto chce.
Dzisiaj ulewa od 11godz. do 15.Oberwanie chmury. Jutro pójdę zobacze co i jak bo dzisaj miałam bierzmowanie synusia
:P
Aniu -juz je masz, jak tylko przekwitną :P
Moje Gigulinki
Awatar użytkownika
Jadzia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 cze 2008, o 17:39

Post »

Joluś co Ty piszesz ,że warzywnik byle jaki :twisted: ja swojego nie pokazuję bo jeszcze nic na nim nie ma :? Groch dopiero zaczyna wschodzić a u Ciebie już jaki duży :roll: i bub ogromniasty.Oj Gosiu marudzisz kochana , masz piękny i zadbany ogród . Pozdrawiam Was wszystkich bardzo serdecznie :lol:
Awatar użytkownika
Tulipan998
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2008, o 09:08
Lokalizacja: Podkarpackie - Sokołów Małopolski ok. 25 km. od Rzeszowa , Strefa klimatyczna 6a
Kontakt:

Post »

Witaj Giguś ;:1 , całe wielki.. , mam urwanie głowy.. , nie będę setny raz tego samego pisał.. , jeszcze tydzień... :roll: . Piękności masz na działeczce cudowne :D . Ja niedługo będe miał 9 arowa pusta działkę do popisu... :roll: :lol: . Z przyjemnością oglądnołem zdjecia pięknych roślin , lece nadrabiać i coac sie bardziej do tyłu... :wink: .

Pozdrawiam serdecznie :D ;:168
|| Mój spis linków || Zagłosuj na nasze forum || Pozdrawiam , Artur ||
|| Prawdziwe piękno jest odblaskiem duszy. ~ Michel Quoist ||
Awatar użytkownika
giga45
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

LAMIO, JADZIU, KRYSIU - dziękuje Wam i cieszę się że jakiegos pomysla moge podać. Pozdrawiam :P
Moje Gigulinki
Olga00
500p
500p
Od: 4 maja 2008, o 19:02

Post »

Gosieńko śliczny masz warzywniak,i tak będziesz miała wcześniej niż ja marchewkę i pietruszkę :lol: życzę udanych zakupów jutro.

Pozdrawiam i zapraszam Olga.
Awatar użytkownika
ktoś
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 lis 2008, o 10:15

Post »

Witaj Giguś , podtrzymuję zaproszenie . Czekam na Ciebie po 1 czerwca :lol: :lol: .
iga23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 paź 2008, o 20:26
Kontakt:

Post »

Czy ja się załapie na kawałek iryska?
Awatar użytkownika
ktoś
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold