Działka Gigusi- cz.3
- k-c
- Przyjaciel Forum
- Od: 3 wrz 2007, o 15:53
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Gosiu - młode pędy wyrastające na pniu poniżej szczepienia lepiej jest energicznym ruchem wyrwać (z góry na dół ciągnąc) rana szybko się zabliźni a wokół wyrośniętego pędu nie będą wyrastać kolejne - jak często się dzieje w przypadku wycięcia - bo wyrywając wyrywa się od razu pobliskie pąki uśpione...
pozdrawiam, Karol
moje wątki
moje wątki
- giga45
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 28 lut 2008, o 12:55
Witajcie kochani.
Bardzo dziękuje Wam za odwiedziny i porady oraz ciepłe słowa.
Karolku dziękuję tak własnie zrobię.
Dziewczyny nie wiem jak sie ten kwiat nazywa-pewno jakaś odmiana chabra, fakt jest piękny, ma taki ostry kolor i kto chętny to prosze pisać-wyślę, bo sie bardzo rozrasta od korzeni.
Monisiu, Ago-Riv, Lamio podajcie na pw adresy to irysy zaraz jak przekwitną idą do Was :P
Co do warzywnika to może nie jest on idealny ale taki mój, staram sie koło niego często chodzić i chwasty wyrywam, przerywam co za gęsto posiane i tak sobie wszystko rośnie.Zawsze rzodkiewka, czy sałatka jest pod ręką do przegryzienia.
Dzbanek wywalała sąsiadka-to go biegiem przechwyciłam aby do kontenera nie trafił
, kosz to z choinką stał na podwórku po świetach, więc też sobie wzięłam, korzeń sąsiad z działki wyłowił z pobliskiej rzeczki i chciał go porąbać-wybiłam mu to z głowy
Kompozycje może i się udały ale teraz myslę co do tych nabytków powsadzać. Muszę iść na rynek jutro do znajomej pani :P :P
To tyle na razie odpowiedzi.
Pozdrawiam wszystkich cieplutko i miłego dnia życzę.
Bardzo dziękuje Wam za odwiedziny i porady oraz ciepłe słowa.
Karolku dziękuję tak własnie zrobię.
Dziewczyny nie wiem jak sie ten kwiat nazywa-pewno jakaś odmiana chabra, fakt jest piękny, ma taki ostry kolor i kto chętny to prosze pisać-wyślę, bo sie bardzo rozrasta od korzeni.
Monisiu, Ago-Riv, Lamio podajcie na pw adresy to irysy zaraz jak przekwitną idą do Was :P
Co do warzywnika to może nie jest on idealny ale taki mój, staram sie koło niego często chodzić i chwasty wyrywam, przerywam co za gęsto posiane i tak sobie wszystko rośnie.Zawsze rzodkiewka, czy sałatka jest pod ręką do przegryzienia.
Dzbanek wywalała sąsiadka-to go biegiem przechwyciłam aby do kontenera nie trafił

Kompozycje może i się udały ale teraz myslę co do tych nabytków powsadzać. Muszę iść na rynek jutro do znajomej pani :P :P
To tyle na razie odpowiedzi.
Pozdrawiam wszystkich cieplutko i miłego dnia życzę.
- Lamia
- 500p
- Od: 27 maja 2008, o 14:22
Gosieńko właśnie o te iryski mi chodziło 
Same pięknoty pokazujesz.Ja nie mogę dojść na działkę bo u nas wciąż leje i to takie są ulewy że dziś o 14.00 to miałam w domu tak ciemno jakby jakieś zaćmienie słońca było! Szok normalnie! I tak już od poniedziałku.Aż się boję iść i zobaczyć te wszystkie podeszczowe chwaściory

Same pięknoty pokazujesz.Ja nie mogę dojść na działkę bo u nas wciąż leje i to takie są ulewy że dziś o 14.00 to miałam w domu tak ciemno jakby jakieś zaćmienie słońca było! Szok normalnie! I tak już od poniedziałku.Aż się boję iść i zobaczyć te wszystkie podeszczowe chwaściory

- ada.kj
- Od: 2 gru 2008, o 12:03
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Giguś. Pięknie wykorzystałaś garnki. Muszę również coś podobnego zrobić gdyż kilka po teściowej stoi w piwnicy i tylko miejsce zajmuje.
A działeczka coraz piękniejsza.

Co my wiemy to tylko kropelka. Czego nie wiemy to cały ocean.
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
- giga45
- Od: 28 lut 2008, o 12:55
Witajcie kochani.
dziekuje Wam za tak pochlebne słowa- ale mnie one buduja. Cieszę się, że mogę się z Wami podzielic tym co mam i pokazać, co u mnie rośnie.
Jutro na rynku zakupie kwiaciory i posadze to potem Wam pokażę.
Gieniu, Izuniu, Aguś, Aguś-Riv,Lamio,Iduś, Alusiu,Karolku, Jollu, Monisiu i wszyscy moi Goście -dziekuje Wam.
Oczywiście że nie ma problemu irysy i te różowe "chabry" do podziału i napradę piszcie na pw adresy kto chce.
Dzisiaj ulewa od 11godz. do 15.Oberwanie chmury. Jutro pójdę zobacze co i jak bo dzisaj miałam bierzmowanie synusia
:P
Aniu -juz je masz, jak tylko przekwitną :P
dziekuje Wam za tak pochlebne słowa- ale mnie one buduja. Cieszę się, że mogę się z Wami podzielic tym co mam i pokazać, co u mnie rośnie.
Jutro na rynku zakupie kwiaciory i posadze to potem Wam pokażę.
Gieniu, Izuniu, Aguś, Aguś-Riv,Lamio,Iduś, Alusiu,Karolku, Jollu, Monisiu i wszyscy moi Goście -dziekuje Wam.
Oczywiście że nie ma problemu irysy i te różowe "chabry" do podziału i napradę piszcie na pw adresy kto chce.
Dzisiaj ulewa od 11godz. do 15.Oberwanie chmury. Jutro pójdę zobacze co i jak bo dzisaj miałam bierzmowanie synusia
:P
Aniu -juz je masz, jak tylko przekwitną :P
- Tulipan998
- Od: 31 paź 2008, o 09:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Lokalizacja: Podkarpackie - Sokołów Małopolski ok. 25 km. od Rzeszowa , Strefa klimatyczna 6a
- Kontakt:
Witaj Giguś
, całe wielki.. , mam urwanie głowy.. , nie będę setny raz tego samego pisał.. , jeszcze tydzień...
. Piękności masz na działeczce cudowne
. Ja niedługo będe miał 9 arowa pusta działkę do popisu...
. Z przyjemnością oglądnołem zdjecia pięknych roślin , lece nadrabiać i coac sie bardziej do tyłu...
.
Pozdrawiam serdecznie

Pozdrawiam serdecznie

|| Mój spis linków || Zagłosuj na nasze forum || Pozdrawiam , Artur ||
|| Prawdziwe piękno jest odblaskiem duszy. ~ Michel Quoist ||
|| Prawdziwe piękno jest odblaskiem duszy. ~ Michel Quoist ||