Mój kochany ogród...
Kasiu!Zajrzałam do Ciebie.Piwonie REWELACJA.Na moich piaskach jest to nieosiągalne, co za zbiory! u mnie tylko śliwki Ulena ,bo kojarzą sie z moim dzieciństwem
Zapraszam Ogród irysowy Ewy F
- martinez_82
- 500p
- Od: 1 wrz 2008, o 10:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- iwa27
- 1000p
- Od: 19 maja 2009, o 07:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kasiu ty też Ślązaczka - możebyśmy zorganizowli śląskie spotkanie - szczegóły u mnie
Życie jest jak bajka, nie ważne żeby było długie, ale ważne żeby było ciekawe
Mój kawałek świata.
część 3
Mój kawałek świata.
część 3
- Katarynka
- 500p
- Od: 1 kwie 2009, o 14:57

Gosiu - studnia bez dna, bo ciągle mało i mało...a chciałoby się wszystko!
Sylwku - nie mówię, że CUD tylko SKARB

Ewo - zaglądaj, dziękuję za pochwały...piwonie bardzo lubię, planuję zakup innych odmian

Marcinie - pracy sporo, ale ja przy takiej pracy wypoczywam, więc nie jest tak źle (ruch to zdrowie

Halinko - witaj, witaj - cieszę się, że znalazłaś chwilkę aby do mnie zajrzeć!
Iwa - fajnie by było, wprawdzie nie wiem czy znajdę czas, ale zobaczymy

Katarzyna, zapraszam
- iwa27
- 1000p
- Od: 19 maja 2009, o 07:59
Postaraj się Kasiu
U mnie omawiamy szczególy i zbieramy ekipę

Życie jest jak bajka, nie ważne żeby było długie, ale ważne żeby było ciekawe
Mój kawałek świata.
część 3
Mój kawałek świata.
część 3
- Katarynka
- 500p
- Od: 1 kwie 2009, o 14:57

Sylwku! Jakoś ciągle wydaje mi się, ze już pokazywałam te co mam, ale spróbuję coś nowego popstrykać.
Tymczasem czas zajmuje mi układanie deseczek, w nowej drewutni, która zrobił nam mój Tata! I jak widać jest co robić:

Próba formowania wierzby:

Różyczka ponownie kwitnie:

A po pracy zasiadamy do ogniska - tu na zdjęciu dopiero co rozpalone

Katarzyna, zapraszam
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 17 sty 2009, o 17:26
Kasiu może pobieżnie, ale obejrzałam Twój ogród. Widzę, że masz "zacięcie" a to już połowa sukcesu.
To prawda, że chcąc obsadzić rabaty sadzonkami trzeba sporo wydać. Ale ogrodnik musi być cierpliwy.
Spróbuj namnożyć sama potrzebne Ci rośliny, nie zawsze to wychodzi, ale jak się uda to później tyle radości.
Będziesz miała na nasadzenia, albo na wymianę. Ja pakuję do ziemi patyki z cięcia roślin wiosną, latem odrosty,
Zawsze coś mi urośnie, czasem coś dokupię, czy dostanę i roślin przybywa. Wiele moich bylin mam z nasion.
Dobrą ziemię do sadzenia w ogrodzie mam z kompostownika, kory na razie nie mam,
choć rozważam wypad do tartaku (taniej).
Masz już wiele pracy za sobą, a przed Tobą, jak każdym z nas kolejne wyzwania, bo jeśli nawet nie ma potrzeb,
to sami je wynajdziemy
Tak to jest, jak się człowiek na zielono "zakręci".
Zapas drewna na wiele ognisk wystarczy, tak fajnie jest posiedzieć w ciepły letni wieczór przy ognisku. :P
To prawda, że chcąc obsadzić rabaty sadzonkami trzeba sporo wydać. Ale ogrodnik musi być cierpliwy.

Spróbuj namnożyć sama potrzebne Ci rośliny, nie zawsze to wychodzi, ale jak się uda to później tyle radości.
Będziesz miała na nasadzenia, albo na wymianę. Ja pakuję do ziemi patyki z cięcia roślin wiosną, latem odrosty,
Zawsze coś mi urośnie, czasem coś dokupię, czy dostanę i roślin przybywa. Wiele moich bylin mam z nasion.
Dobrą ziemię do sadzenia w ogrodzie mam z kompostownika, kory na razie nie mam,
choć rozważam wypad do tartaku (taniej).
Masz już wiele pracy za sobą, a przed Tobą, jak każdym z nas kolejne wyzwania, bo jeśli nawet nie ma potrzeb,
to sami je wynajdziemy

Zapas drewna na wiele ognisk wystarczy, tak fajnie jest posiedzieć w ciepły letni wieczór przy ognisku. :P
Pozdrawiam. Elżbieta
Ogród Elżbiety
Ogród Elżbiety
fajnie posiedzieć przy ognisku, u nas nie wolno palić ognisk.. całkowity zakaz i to przez cały rok.. a ja nawet mam miejsce na ognisko:)...
pozdrawiam
pozdrawiam
"Żadna noc nie może być aż tak czarna, żeby nigdzie nie można było odszukać choć jednej gwiazdy. Pustynia też nie może być aż tak beznadziejna, żeby nie można było odkryć oazy. Zawsze gdzieś czeka jakaś mała radość. Istnieją kwiaty, które kwitną nawet w zimie."