Baryczkowe kaktusiki

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
katrina26
1000p
1000p
Od: 14 sie 2008, o 12:44
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Baryczkowe kaktusiki

Post »

Ależ mi się u Ciebie podoba :D Piękne kwitnienia, wspólne wiadereczko sukulentów b. fajnie się prezentuje, opuncje zresztą też :D Ja sama chodzę koło takiego echinopsisa w jednym sklepie, i chyba się zdecyduję :D A i podobają mi się Twoje doniczki misy ceramiczne, nie mogę nigdzie takich wypatrzyć a jak już są to bez otworów odpływowych i mój ;:167 mnie straszy że pękną jak zechcę wiercić.
Awatar użytkownika
Delete
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 maja 2009, o 09:24
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Nie ma sprawy. ;) Lepiej późno niż wcale. Wiaderko rzeczywiście niezłe. I Mammillaria jakie duże kwiaty ma. :D
Pozdrawiam, Bartek.
Kaktusy... / Doniczkowce
Awatar użytkownika
Spy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lip 2009, o 15:47

Post »

A Ty Kasiu wywierć i mu pokaż, że się da. ;:333
Pozdrawiam. Krzysztof.
/Pustynni Strażnicy/
Awatar użytkownika
katrina26
1000p
1000p
Od: 14 sie 2008, o 12:44

Post »

Gorzej jak będzie miał racje ;) Na szczęście szykuje dla mnie drugie długie korytko więc mu czarnowidztwo wybaczam :D
Awatar użytkownika
Baryczka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 wrz 2008, o 12:25

Post »

Kochani, od razu Wam powiem, że obie donice-kaktusiarki nie mają dziurek odpływowych. Sama nie miałam czasu ich zrobić(tak mnie piekliło, by od razu je wykorzytać), a reszta jest tak zapracowana, że nie mam sumienia czegokolwiek od nich wymagać. Co do braku odpływu to myślę, że to nie problem, po prostu muszę chować kaktusy przed deszczem, na szczęście znalazłam dla nich takie miejsce, że są osłonięte od deszczu, a słońca maja pod dostatkiem :) Podlewam je mało, ale dość często, bo mocno przesychają.

Kasiu, doniczki pochodzą z pchlego targu, ale podobne można kupić w marketach, czasem b. tanio, warto co jakiś czas przejrzeć sklepowe półki :wink:
* Moje miejsca na forum *
Pozdrawiam! Kamila
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Joane
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 paź 2009, o 23:10

Post »

Kamilko, przestudiowałam dzisiaj cały twój wątek kaktusowy. Piękna kolekcja kwitnących. Dużo się nauczyłam, bo mam niektóre takie jak ty i nawet nie wiedziałam ani nazwy (teraz je spisałam) ani nawet tego, że kwitną. Gratuluję kolekcji. ;:138 ;:138 ;:138
Grzdyl

Post »

Baryczka pisze: Jakiś Chamacereus (?)
Obrazek
To Cleistocactus. Prawdopodobnie C. winteri lub vulpis - cauda. Bardzo ładnie się prezentuje. Szkoda tylko, że jak każdy Cleisocactus kwiaty ma mało atrakcyjne.
Awatar użytkownika
Baryczka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Asiu, dziękuję za poświęcony mojemu wątkowi czas :) Miło się czyta takie słowa :) Skoro masz jakieś kaktusy to zapraszamy do nas- dołącz do kaktusomaniaków i załóż swój wątek- chętnie zobaczę Twoje kakt., jeśli są tak piękne jak Twoje storczyki to szczerze powiem- już nie mogę się doczekać :)

Władku
, jesteś jak zawsze, by pomóc w potrzebie :) Dzięki wielkie ;:196

U moich "kłujoków" niewiele się dzieje, większość już przekwitła, jedna tylko mamm. Jaroslaw Suba pokazuje co dzień kilka nowych kwiatków, ogólnie to szykujemy się powoli do powrotu do domu, już się tego boję :) Dobrze, że poszerzyliśmy parapet na oknie w piwnicy, gdzie będą zimowały kaktusy, bo by się nie pomieściły.

Werandowane ładnie się rozrosły, widać, że to im służy, teraz żałuje, że epiph. (oprócz czerwonego) zostawiłam w domu, ale bałam się o nie.

Aaa i dziś zauważyłam maleńkie pączki na orbei var., ale na razie ciii...żeby nie zapeszyć :)
Pozdrawiam! Kamila
Joane
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 paź 2009, o 23:10

Post »

Baryczka pisze:Skoro masz jakieś kaktusy to zapraszamy do nas- dołącz do kaktusomaniaków i załóż swój wątek- chętnie zobaczę Twoje kakt.,
Kamilko, mam ok. 15 kaktusów, które pozostały u mnie. Reszta powędrowała w świat robiąc miejsce dla storczyków. Więc nie wiem czy się opłaca dla tych paru osobny wątek. :D
Awatar użytkownika
skorpion811-51
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lis 2009, o 17:58
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Kamilo masz rękę do kaktusów bo kwitną Ci pięknie ;:196
Rzekła pszczółka do motyla nikt nie widzi więc zapylaj.
MOJE LINKI , Pusta miska -kliknij
SERDECZNIE ZAPRASZAM STASIA
Awatar użytkownika
nyskadu
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 kwie 2008, o 09:56

Post »

uf ale cudeńka, 28 stron nadrobione , ale aż dostałam oczopląsu :shock: piękności
Awatar użytkownika
Baryczka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ktoś mi przypomniał, że dawno nie pokazywałam moich sucholubów :oops: Przepraszam- już się poprawiam, mimo że w sumie niewiele się zmieniło.

Nadal kwitnie Mamm.Jaroslav Suba, czasem tylko brakuje jej słoneczka:
Obrazek

I G. baldianum:
Obrazek

Obrazek

Dla Artura- tak dziś wyglądają moje epifila- ze zdrewniałą łodygą- żółte, za nim i po prawej- białe (bez zmian chyba od lipca). Całe lato stały n zach. oknie, teraz musiałam je wynieść ze względu na remont (co pewnie widać "za" oknem)
Obrazek

Poza tym powoli myślę, gdzie moje sucholubki upchać na zimę. Część po wykończeniu pokoju, trafi na wewnętrzny parapet tego samego okna, reszta (tzn. kaktusy) do chłodniej piwnicy- niestety do dyspozycji mam tylko zachodnie okno. Mam jednak nadzieję, że tegoroczne zimowanie nie przyniesie strat.

Dziewczyny- dziękuję serdecznie ;:196 ;:196
Pozdrawiam!
Pozdrawiam! Kamila
Awatar użytkownika
nolina
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2010, o 21:37

Post »

Witam Kamilko nigdy chyba do Ciebie nie zaglądałam ,no może w przelocie .Dziś jednak przejrzałam sobie Twoje sucholuby i stwierdzam ,że są śliczne :D A Gymnolek ma pięknego kwiatucha :D
Awatar użytkownika
nyskadu
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 kwie 2008, o 09:56

Post »

:wit Ślicznosci, pokazuj częsciej swoje cuda ;:63
Awatar użytkownika
grazka2211
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 paź 2008, o 11:15

Post »

Kamilo witaj.Nadrobiłam trochę Twój kaktusowy wątek (w storczykowym jestem raczej na bieżąco mimo że nie zostawiam śladu) i życzę Tobie jak i innym mniej pozimowych strat.
Kwitnienia super a i misy extra zapełnione. ;:138 Osobiście coś boję się robić miksów.
doniczkowe , prace mojej córki ZAPRASZAM.
Przepraszam za błędy w tekstach .Winą jest sprzęt z którego korzystam .
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje kaktusy i inne sukulenty !”