Nie ma róży bez kolców... w ogrodzie u Ewy.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
maria5
1000p
1000p
Od: 18 wrz 2008, o 17:06
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Piękny ten lilakObrazek
Awatar użytkownika
ada.kj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 gru 2008, o 12:03
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Jak zwykle pięknie u Ciebie Ewuniu. Śliczne bzy. Ja mam dwa krzaki a właściwie drzewka bzu zastane już na działce i walczę z odnogami, które one wypuszczają. Coraz więcej ich, coraz bardziej odchodzących naokoło. Czy nie masz Ewuniu tego problemu i jak z nim ewentualnie walczysz.
Co my wiemy to tylko kropelka. Czego nie wiemy to cały ocean.
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
Awatar użytkownika
giza
1000p
1000p
Od: 1 paź 2007, o 00:40

Post »

Czosnek niedzwiedzi :shock: :shock: :shock: , ;:180
Pozdrawiam, giza vel Gabryśka:)

Rewolta – 05.2007r. C.d. 2009
gloriadei
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 sty 2009, o 17:22
Kontakt:

Post »

Krysiu, mam ten problem, jak wszyscy. Ten z bialym brzegiem i żółty to nowe nabytki, więc jeszcze nie zaraztają, ale mam też stary fioletowy, sadzony przez mojego tatę ok. 20 lat temu, ten odbija od korzenia jak chwast! Wyrywam te odrosty co roku. na szczescie rośnie w miejscu gdzie nie jest to uciążliwe. Ale jest też dobra strona odrostów korzeniowych ;) Pod płotem przerósł do mnie od sąsiadki biały pełny bez. Ten muszę regularnie pilnować i podcinać aby nie wszedł na kwiaty obok , a więc walczę z nim ;:134
gloriadei
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

giza pisze:Czosnek niedzwiedzi :shock: :shock: :shock: , ;:180

:;230
Gabrysiu - lubię cię :)
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
ada.kj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Myślałam, że tylko ja nie umiem sobie poradzić z bzami. Tak mi zatruwają życie te odrosty, że już nie chcę żadnego bzu ;:155 ;:155 ;:155 .Ostatnio mi już wlazły w róże. Czekam na deszcz by znów z nimi powalczyć.
Awatar użytkownika
MagdaMisia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 mar 2009, o 20:39

Post »

Jakże u Ciebie pięknie Ewo! Mam nadzieję, że i u mnie kiedyś będzie podobnie. Jak patrzę na te wasze zadbane ogrody to porównując do nich mój chce mi się płakać. U mnie na razie nie ma nic ciekawego. Parę roślinek i krzewów kupiłam, ale zanim podrosną i będzie się czym pochwalić minie trochę czasu. Z niecierpliwością czekam aż w końcu lata pojawią się w sprzedaży cebule tulipanów i narcyzów. W tym roku wysiałam pierwiosnki - ładnie wzeszły chociaż długo na to czekałam, więc może w przyszłym roku zakwitną wiosną. Posiałam też mnóstwo bylin wieloletnich - ale na nie też trzeba czekać do przyszłego roku. Z jednorocznych też już coś tam wyszło. Może jak to wszystko w końcu zakwitnie to będę miała więcej wiary w ten ogród. Na razie ciężko na nim pracuję i się nie poddaję :)

Pozdrawiam i ściskam...
gloriadei
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Krysiu,
wycinaj odrosty, rób sadzonki i na all. Zejdą jak cieple buleczki :lol:

Na dobry początek dnia:

Obrazek
prymulki i szachownice
gloriadei
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

MagdaMisia pisze:Jakże u Ciebie pięknie Ewo! Mam nadzieję, że i u mnie kiedyś będzie podobnie. Jak patrzę na te wasze zadbane ogrody to porównując do nich mój chce mi się płakać. U mnie na razie nie ma nic ciekawego. Parę roślinek i krzewów kupiłam, ale zanim podrosną i będzie się czym pochwalić minie trochę czasu. Z niecierpliwością czekam aż w końcu lata pojawią się w sprzedaży cebule tulipanów i narcyzów. W tym roku wysiałam pierwiosnki - ładnie wzeszły chociaż długo na to czekałam, więc może w przyszłym roku zakwitną wiosną. Posiałam też mnóstwo bylin wieloletnich - ale na nie też trzeba czekać do przyszłego roku. Z jednorocznych też już coś tam wyszło. Może jak to wszystko w końcu zakwitnie to będę miała więcej wiary w ten ogród. Na razie ciężko na nim pracuję i się nie poddaję :)

Pozdrawiam i ściskam...
Magdo
cieszę się ,że ci sie podoba ;)
Ani się obejrzysz, jak wszystko sie rozrośnie i rozkwitnie. To prawda, że początki są trudne, ale przychodzi taki moment, że zastanawiasz się, gdzie wcisnąć kolejną roślinę, bo brakuje miejsca :lol:
Takie hodowanie od nasionka zawsze sprawia mi wielką radość. Mimo dlugiego oczekiwania jest satysfakcja!!! ;:215

życzę milej niedzieli

:D
Awatar użytkownika
giza
1000p
1000p

Post »

No i po wizytacji :wink: Planowałysmy z Magdą 1-max 1,5 godz a byłśmy prawie 3 :oops: Pewnie Ewa dłuugo będzie się zastanawiałam przed nastepnym zaproszeniem nas:;230
Sliczny ogród, czego tam nie ma....chyba tylko chwastów :P Super aranżacje, a do tego wielka huśtawka, stół i ławy biesiadne, bujak - kokon :D i przemiła gospodyni goszcząca nas pyszna kawusią . Super nam się gaworzyło / momentami zamieniałam sie tylko w słuchacza, dziewczyny mówiły nie po polskiemu, chyba coś z łaciny, ale tej literackiej :wink: , a ja w tym mało kumata :twisted: /
Oczywiście wyszłysmy z łuuuuupami :shock:
Ewo, dziękuje za miłe spotkanko ;:2

gloriadei
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Uff! Udało się, dziewczyny chwastow nie zauważyły (albo udawały :lol: ) . Za to znalazły jeszcze kilka robakow na różach, które uszły mojej uwadze :oops:
Łupy były minimalne, nic nie chcialy brać (zastaly serduszka i rozchodniki :( ).
Będą czekać do następnej wizytacji :lol: :lol: :lol:

Jednym slowem spędzilam przemiłe popłudnie w przemiłym gronie ;:4

do zobaczenia ;:100
nigella
1000p
1000p
Od: 1 kwie 2009, o 23:36

Post »

Może dlatego tak Wam ,Wrocławiankom wszystko rośnie i przepięknie kwitnie- bo trzymacie się razem?
Za takim bzem z białą obwódką rozglądałam się parę ładnych lat- u nas go nie ma.
Dostrzegłam jednak inną gwiazdę w Twoim ogrodzie- czosnek niedźwiedzi. Właśnie dotarły do mnie dzisiaj świeżutkie
sadzonki z samych Bieszczad. Uwielbiam ten czosnek, ale cóż bieduje on u mnie oj bieduje. W jakich warunkach rośnie
u Ciebie?
Pozdrawiam, nigella
Awatar użytkownika
giza
1000p
1000p

Post »

Ewo, bój się nas, jak Twoje róże dadzą do wiwatu :;230 Z wrocków ja mam najbliżej, a Madzik jest często na tej trasie :P
A te robale to Magda znalazła, a ja juz podszkolona przez Ciebie u siebie też kilka wyiskałam, bleee

Nigella, wśród łupów od Ewy mam też kawałak niedżwiedzia :wink: Też długo na niego polowałam, a tak blisko rósł sobie:wink: Część juz wylądowała w serku, suuuper :D
Co do warunków, juz wiem co Ewa odpowie: przciętne. U Niej wszystkie rośliny mają przeciętnie :shock: , a rośnie ekstra, ciekawe prawda? :wink: :;230

Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Ewuś szachownica bajeczna :D na jesień bankowo się w nie zaopatruje, zakochałam się w nich już jakiś czas temu :D i patrząc na takie piękności choroba narasta 8)
Awatar użytkownika
ada.kj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ładnie to tak Ewuniu. Nawet nie wspomnieć o czosnku niedźwiedzim :evil: :evil: :evil: . Jestem następna w kolejce. :lol: :lol: :lol:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”