Ogród Moni cz.1

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Cynthia pisze:Moniu właśnie tak mam zamiar je podratować jak napisałaś-przez podsypanie. Tak też mi doradzono tutaj na forum w "peoniowym temacie".
ja też dowiedziałam się o tym ratunku od Peoni, która zasypuje nas pięknymi fotkami tych wspaniałych kwiatów - jest zresztą sprawczynią tego, że tyle tych cudności nakupiłam. Podobnie jak Hania winna niektórym różom i temu, że teraz zachorowałam na wisienkę Kiku Shidare Zakura, a Aszka przyczyniła się do tego, że muszę zadbać o nasadzenie paproci :wink: (mogłabym tu winnych wymieniać bez końca :lol: )
Awatar użytkownika
Cynthia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2009, o 12:50
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

vertigo pisze:
Cynthia pisze:Moniu właśnie tak mam zamiar je podratować jak napisałaś-przez podsypanie. Tak też mi doradzono tutaj na forum w "peoniowym temacie".
ja też dowiedziałam się o tym ratunku od Peoni, która zasypuje nas pięknymi fotkami tych wspaniałych kwiatów - jest zresztą sprawczynią tego, że tyle tych cudności nakupiłam. Podobnie jak Hania winna niektórym różom i temu, że teraz zachorowałam na wisienkę Kiku Shidare Zakura, a Aszka przyczyniła się do tego, że muszę zadbać o nasadzenie paproci :wink: (mogłabym tu winnych wymieniać bez końca :lol: )
Tu każdy nas zaraża swoją chorobą :wink:
Pozdrawiam słonecznie - Baśka :)
Awatar użytkownika
Aszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 wrz 2008, o 15:37
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

a tak spokojnie sobie żyłam zanim trafiłam na forum.Rosło sobie co było [było niewiele] samo zero stresu a teraz co wejdę do jakiegoś ogrodu to mam "chciejstwo".Nie które sobie odmawiam ale piwonie,róże myślę jeszcze o hortensjach i azaliach-to mnie pociąga ;:24
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aszka pisze:a tak spokojnie sobie żyłam zanim trafiłam na forum.Rosło sobie co było [było niewiele] samo zero stresu a teraz co wejdę do jakiegoś ogrodu to mam "chciejstwo".Nie które sobie odmawiam ale piwonie,róże myślę jeszcze o hortensjach i azaliach-to mnie pociąga ;:24
Azalii i hortensji mam już sporo, ale skusiłam się jeszcze na hortensję Anabelle, którą zaraziłam się również na forum. Powinna do mnie przyjść za tydzień :D . U nas w ogrodniczym są ładne hortensje krzewiaste - Grandiflorum i inne po 18zł za spore krzewy, ale chyba na razie mi wystarczy, bo już mam pusto w porfelu przez te kwiatki :? .
Awatar użytkownika
liska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 20:07

Post »

vertigo pisze: Podobnie jak Hania winna niektórym różom i temu, że teraz zachorowałam na wisienkę Kiku Shidare Zakura,
I ja :)

Moniu powiedz mi kiedy można sadzić piwonie? Bo ja posadziłam dziś do doniczki..
a kiedy na miejsce stałe?

Mam jedną ale piękną :)
z uśmiechami Iza
u liski
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Aszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 wrz 2008, o 15:37

Post »

Widziałam i tym bardziej chcę!!!!!
Hortensje mam dwie pnącą i drzewkową a chciałabym jeszcze bukietowe-ale powolutku.Całe lato przed nami .Azalie-tu wybór ogromny i muszę pomyśleć. Kiedyś miałam takie malutkie-japońskie chyba ale rosły w złym miejscu a właściwie to barwinek je zagłuszył
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

liska pisze:
vertigo pisze: Podobnie jak Hania winna niektórym różom i temu, że teraz zachorowałam na wisienkę Kiku Shidare Zakura,
I ja :)

Moniu powiedz mi kiedy można sadzić piwonie? Bo ja posadziłam dziś do doniczki..
a kiedy na miejsce stałe?

Mam jedną ale piękną :)
ja też wsadzam stopniowo do doniczek, bo są mocno wyoczkowane i czerwone kiełki wyrosły już na 2cm :roll: Do gruntu zamierzam wsadzić końcem kwietnia, ale nie jestem pewna. Może zapytam Peonię :roll:
Awatar użytkownika
liska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

To ja będę obserować... Jak zaczniesz sadzić to i ja :)
z uśmiechami Iza
u liski
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dam zanć co i kiedy jak tylko się dowiem :wink:
Awatar użytkownika
Ewelina
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lut 2007, o 16:26
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Bardzo podoba mi się pełen pasji i entuzjazmu sposób , w jaki opowiadasz o swoim ogrodzie , o jego początkach , o powiększaniu areału i perypetiach związanych z zakupem gruntu. Widać ,że całą duszę już włożyłaś w to miejsce :) Rośnie U Ciebie sporo ciekawych odmian róż i moje ulubione krzewy rododendronów, na dodatek masz jeszcze miejsce na nowe nasadzenia - a tego mogę już tylko zazdrościć...
Masz teraz wieeelkie pole do popisu i wiele pracy przed sobą, ale to miła praca , mimo wszystko miła i dająca niesamowitą satysfakcję. Niebawem wiosna , na która tak jak Ty , czekam z utęsknieniem.Też nosi mnie po kwiaciarniach , po centrach ogrodniczych , bo tam już wiosna w pełni i - kolory, kolory, kolory!
Będę tu zaglądać , by na bieżąco obserwowć zmiany w Twoim pięknym ogrodzie.
Pozdrawiam , E.
* Mój Ogród - cz.7 (aktualna)
Wizytówkai inne moje wątki
"Mam śródziemnomorskie poczucie czasu..."
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam Cię, Ewelinko i bardzo dziękuję za Twoje słowa, zwłaszcza, że Twój ogród mnie po prostu urzekł absolutnie i w pełni :D - będzie dla mnie inspiracją do dalszych prac w ogrodzie :D . Cieszę się, że zechciałas zajrzeć tu do mnie, choć na razie nie bardzo jest co oglądać. Mam nadzieję, że nowy sezon pozwoli na pokazanie większej ilosci roślin, które mam, zwłaszcza, że bedą już większe niż w roku poprzednim.
Awatar użytkownika
liska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Monia no kupiłam ...
Jak napisałaś, że warta każdych pieniedzy to odżałowałam hihihihiih

Gdzie ja to posadzę :(
z uśmiechami Iza
u liski
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
A ja właśnie pojechałam prosto z pracy na budowę i wparowałam do ogrodu celem poszukiwania miejsca na wsadzenie tego stosu zakupionych roślinek :D Znalazłam i już mam mniej więcej rozplanowane. Przyszły mi również z allegro tabliczki do opisywania roślinek, więc za chwilę przygotuję je sobie z nazwami poszczególnych odmian roślin, żeby ich nie mylić - będzie jak znalazł jak zacznę wsadzać do gruntu - zwłaszcza w przypadku host i piwonii :wink: :D
Awatar użytkownika
maakita
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 maja 2007, o 08:47

Post »

A kiedy zamierzasz wsadzać?
pozdrawiam Magda

Na wsi u maakity
x-T-s
---
Od: 15 cze 2008, o 20:23

Post »

vertigo pisze:
Aszka pisze:a tak spokojnie sobie żyłam zanim trafiłam na forum.Rosło sobie co było [było niewiele] samo zero stresu a teraz co wejdę do jakiegoś ogrodu to mam "chciejstwo".Nie które sobie odmawiam ale piwonie,róże myślę jeszcze o hortensjach i azaliach-to mnie pociąga ;:24
Azalii i hortensji mam już sporo, ale skusiłam się jeszcze na hortensję Anabelle, którą zaraziłam się również na forum. Powinna do mnie przyjść za tydzień :D . U nas w ogrodniczym są ładne hortensje krzewiaste - Grandiflorum i inne po 18zł za spore krzewy, ale chyba na razie mi wystarczy, bo już mam pusto w porfelu przez te kwiatki :? .
Monika
ta anabelle tez po 18zł?
jakie jescze były? :oops:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”