Hoje Oli + zielone
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 lip 2008, o 06:39
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Olu
dobrze zrobiłaś.Najpierw utworzy się młoda bulwka.Ona musi urosnąć.Stary liść uschnie i dopiero wypuszczą z bulwy młode listki.Gloksynię ukorzenia sie tak jak fiołka , z tą tylko różnicą że u gloksyni wytwarza się bulwa.
dobrze zrobiłaś.Najpierw utworzy się młoda bulwka.Ona musi urosnąć.Stary liść uschnie i dopiero wypuszczą z bulwy młode listki.Gloksynię ukorzenia sie tak jak fiołka , z tą tylko różnicą że u gloksyni wytwarza się bulwa.
pozdrawiam Marzena
Spis moich linków
Spis moich linków
- aledra7
- 1000p
- Od: 21 paź 2008, o 14:17
Marzenko dziękuje
Zdenerwowałam się dziś
byłam w Obi po fuksji a ich nie było
może będą po świętach
Kupiłam za to dwa rododendrony, tylko teraz nie wiem kiedy mogę je wsadzić do ogródka.
Chciałam jeszcze zapytać jak postępować z sadzonką hibiskusa, czy dać do wody czy może być w ziemi przykryta woreczkiem
bo tak zrobiłam

Zdenerwowałam się dziś

Kupiłam za to dwa rododendrony, tylko teraz nie wiem kiedy mogę je wsadzić do ogródka.
Chciałam jeszcze zapytać jak postępować z sadzonką hibiskusa, czy dać do wody czy może być w ziemi przykryta woreczkiem

-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 lip 2008, o 06:39
Olu
ja ukorzeniam hibki na dwa sposoby i w wodzie i w ziemi.Jak do tej pory obydwie metody u mnie zdają egzamin.Na razie zmarnowałam tylko 1 sadzonkę, która mi zgniła w wodzie.
Woreczkiem przykrywam te w ziemi i w wodzie do czasu aż puszczą korzonki.
ja ukorzeniam hibki na dwa sposoby i w wodzie i w ziemi.Jak do tej pory obydwie metody u mnie zdają egzamin.Na razie zmarnowałam tylko 1 sadzonkę, która mi zgniła w wodzie.
Woreczkiem przykrywam te w ziemi i w wodzie do czasu aż puszczą korzonki.
pozdrawiam Marzena
Spis moich linków
Spis moich linków
- katarzyneczka
- 1000p
- Od: 1 mar 2009, o 17:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
A mi nigdy nie wychodziło ukorzenianie hibków
Oba sposoby u mnie zawodziły
A czy ma jakieś znaczenie jaki pęd pobiera się do ukorzenienia? Powinien być zdrewniały czy raczej taki młody zielony?

Pozdrawiam Katarzyna
Moje wątki Zapraszam;)
Moje wątki Zapraszam;)
- Leśny Duch
- 1000p
- Od: 10 lut 2009, o 12:40
- aledra7
- 1000p
- Od: 21 paź 2008, o 14:17
a tutaj moje rododendrony

Kiedy mogę je zasadzić w ogródku
Pomóżcie mi rozszyfrować jedną rzecz, dziś przeczytałam że rododendrony nie powinny rosnąć obok siebie
czy to prawda
zawsze myślałam i czytałam kiedyś że właśnie wskazane jest sadzenie nawet kilku sztuk blisko siebie. Jak to w końcu jest
Wracając do hipka, jaki kolor może mieć kwiatek jeśli przekwitnięty i lekko już przesuszony miał odcień jakby bladego fioletu pomieszanego z szarością

Kiedy mogę je zasadzić w ogródku

Pomóżcie mi rozszyfrować jedną rzecz, dziś przeczytałam że rododendrony nie powinny rosnąć obok siebie

Wracając do hipka, jaki kolor może mieć kwiatek jeśli przekwitnięty i lekko już przesuszony miał odcień jakby bladego fioletu pomieszanego z szarością

- katarzyneczka
- 1000p
Może hipek był jasno różowy?
A może biel z domieszką jasnego różu lub czerwieni? 

Pozdrawiam Katarzyna
Moje wątki Zapraszam;)
Moje wątki Zapraszam;)
- katarzyneczka
- 1000p
Ja również. Może wiosna go zmobilizuje do życiaFIGA pisze:Olu więc trzymam kciuki za korzonki :P

Pozdrawiam Katarzyna
Moje wątki Zapraszam;)
Moje wątki Zapraszam;)