Zadbajmy o zdrowie

Jak zachować doskonałe zdrowie, kondycję i urodę? Porady, zdrowa żywność, najlepsze przepisy.
ODPOWIEDZ
ostatnia szansa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lis 2009, o 18:14
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Zadbajmy o zdrowie

Post »

Już dwa ranki piłam miksturę :). Zaczęłam od małych łyżeczek produktów, od jutra po 2 łyżeczki. Nie wiem jak miałabym odmierzyć 1/4 łyżki ?
Moje nowe imię Szansa :)
"Są ludzie, którzy tak boją się śmierci, że rezygnują z życia."
Awatar użytkownika
kamcia
500p
500p
Od: 2 wrz 2011, o 21:06
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Przeczytałam wszystko od początku, dzisiaj zrobię odpowiednie zakupy i zacznę stosować miksturkę, będę też robiła dla rodzinki. Teraz mój syn jest chory dostał antybiotyk, ale u niego problem jest z migdałami, tzn. tak miał je powiększone, że w nocy nie mógł oddychać. Ja np wzięłam już dwa wdechy, a on żadnego tak więc lekarz moim zdaniem był konieczny, dzisiaj jedziemy do laryngologa. mam nadzieję, że jak będzie pić miksturę, to nie będzie już problemów z tym migdałem. Płuca, oskrzela są czyste mimo, że kaszle i ma katar. Problem zawsze pojawia się o tej porze roku. Ogólnie raczej nie choruje, prócz jakiś tam drobnych infekcji.
Początki małego ogródka
Pozdrawiam Kamilla
Awatar użytkownika
Lady-r
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 3 lis 2006, o 12:35
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Drobne infekcje to nie choroba tylko oczyszczanie. Niestety ludzie są uparci i wygodni. Nie chcą się zdrowo odżywiać. Sama dzisiaj miałam w ręku krokiety z kapustą i grzybami, ale był tam jakiś sorbinian... Odłożyłam ;:63 i muszę zadać sobie trud zrobić coś takiego bez chemikalii. Można tylko trzeba sobie zadać trud. A słodkości i wszelkie węglowodany to jak narkotyk kuszą i kuszą. :;230 Teraz się odchudzam to tym łatwiej mi omijać szerokim łukiem. :lol:
pozdrawiam Ania jestem na etapie wymieniania tego co mi się trafiło na to co mi się podoba ;)
Mój ogródek cz.1
Zadbajmy o zdrowie Moje domowe Ogródek Lady-r po przerwie
Awatar użytkownika
Lady-r
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

No i kupiłam sobie deserek z dodatkiem ksantan. Poszukując w necie trafiłam na taką stronkę.

http://www.eioba.pl/a/27cz/jestes-tym-co-jesz

http://www.eioba.pl/a/3kpk/farmaceutyczny-szwindel
pozdrawiam Ania jestem na etapie wymieniania tego co mi się trafiło na to co mi się podoba ;)
Mój ogródek cz.1
Awatar użytkownika
Lady-r
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Mój ogródek cz.1
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
PESTKA@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 paź 2008, o 16:21

Post »

Lady-r pisze:No i kupiłam sobie deserek z dodatkiem ksantan. Poszukując w necie trafiłam na taką stronkę.

http://www.eioba.pl/a/27cz/jestes-tym-co-jesz

http://www.eioba.pl/a/3kpk/farmaceutyczny-szwindel
To ja tylko dodam od siebie.Jeśli w składzie znajdzie się słowo KOSZENILA (naturalny barwnik nie mający nic wspólnego z barwnikiem truskawki) i zdecydujecie sie na zakup to zobaczcie co jecie.
http://www.kuchnia-kuchnia.pl/pl22/teks ... jesz_owady
Koszenila obecna jest w jogurtach,sokach ,deserach ,czekoladzie nadziewanej i w wielu innych produktach o zabarwieniu czerwonym lub wiśniowym.Stosują je na prawdę drogie i cenione marki spozywcze :?
A to link dla mam kupujących na wiosnę(kiedy u nas są już jabłka nie do zjedzenia) swoim pociechom piękne zielone jabłuszka i dla tych co szukają pięknych jabłek w marketach z naklejką
http://www.youtube.com/watch?v=9-h6e86stIQ
To na prawdę są fakty autentyczne.
Awatar użytkownika
nirali
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lis 2011, o 12:20

Post »

No to ja dodam że jak są jabłuszka piękne- błyszczące to z pewnością są spryskane nabłyszczaczem do kwiatów.
Zauważcie że mają taką powłokę jakby woskową :wink:
Pozdrawiam Kasia.

niralowy ogród
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

UFFF skończyłam czytać i jestem przerażona , i zaciekawiona jednocześnie, oczywiście miksturę przygotuję tylko produkty zakupię, jednak obawiam się jak przejdę przez to początkowe stadium oczyszczania, choć czytam, że różnie się to objawia,jeszcze mam tylko pytanie do gospodyni tego wątku, co zrobić z lekami, które biorę na czczo tzn. hormonami, jestem po operacji tarczycy, mam usuniętą i hormon muszę wziąć na czczo, to jak zażywać tę miksturę w takiej sytuacji???
glohal
500p
500p
Od: 20 lip 2010, o 20:56

Post »

Ufff, a ja dopiero zaczęłam czytać. Jestem na 4 str , zatrzymałam się na artykułach z http://www.eioba i też jestem przerażona. Na pewno doczytam do końca, zwłaszcza, że, mam alergię z którą nie bardzo umiem sobie poradzić. Widzę, że sporo wieczorów przede mną. :cry:
Awatar użytkownika
Lady-r
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Iwonko jeśli bierzesz hormony T3 lub T4 cytuję za panem Słoneckim "Zdrowie na własne życzenie" tom I str19 "najlepszym rozwiązaniem jest picie mikstury oczyszczającej wieczorem, przed zaśnięciem".
Mój ogródek cz.1
Awatar użytkownika
Lady-r
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Kolejny artykuł do poczytania. Może coś w tym jest, ja zawsze robię koktajle z pestkowym winogronem. Czasami w sklepie mi zachwalają bezpestkowe, a ja uparcie te z pestkami proszę. :D

http://www.geekweek.pl/ekstrakt-z-peste ... yi/351756/
Mój ogródek cz.1
Awatar użytkownika
meluzyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 sie 2009, o 10:43

Post »

Czegoś tu nie rozumiem. Jeśli przestrzegasz przed konserwantami, a w miksturze one są, to jak to wytłumaczyć?
Szamanka
1000p
1000p
Od: 4 maja 2008, o 12:04

Post »

A jesteś w stanie zdobyć sok z aloesu bez konserwantów? Jeśli tak, to podaj jakiej firmy - na pewno wiele osób skorzysta.
Wszystkie soki zawierają konserwanty - do nas tylko zależy decyzja, który sok - z jak najmniejszą ilością konserwantów kupić.
Awatar użytkownika
BozenkaA
1000p
1000p
Od: 26 cze 2011, o 21:29

Re:

Post »

Lady-r dziękuję za zaproszenie, skorzystałam.
kryska pisze:...Zatoki zajęte, uszy zatkane.
Niedawno zaczęłam czytać i doszłam na razie do 25 stycznia 2009. Od lat nie mam problemów z zatokami, ale gdy zaczynam się gorzej czuć, jakiś katar, kaszel, przeziębienie, to przypominam sobie o ssaniu oleju. Moja koleżanka stosuje oliwę z oliwek, ja wolę olej słonecznikowy. Biorę łyżkę stołową oleju słonecznikowego i jedną, dwie krople dentoseptu. Gdy źle się czuję, ssę nawet 3 razy dziennie. Pomaga bardzo szybko.
Awatar użytkownika
meluzyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 sie 2009, o 10:43

Post »

Dlatego pytam, bo nie rozumiem. Jeśli nie mam jeść wędlin, chleba, jogurtów i innych produktów nafaszerowanych konserwantami, a w tym soku są, to jaka jest różnica? Tu chemia i tu chemia. To nie prościej(o ile można) zrobić np.samemu nalewkę na aloesie?
ODPOWIEDZ

Wróć do „Bądźmy ZDROWI i piękni... jak nasz ogród”