Moja działka -Moje królestwo...Iwcia
- Shire
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 3 kwie 2016, o 21:33
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Moja działka -Moje królestwo...Iwcia
Wracając do Roundapu. Starałam się uniknąć tego dziadostwa w oczyszczaniu ogrodu. Mąż kupił i pryskał za płotem pod moją nieobecność, za co byłam na niego bardzo zła. A chwasty i tak co rok się tam za siatką odradzają.
Lepiej kopać, rwać kłącza, plewić do skutku, bo R jest rakotwórczy...
Iwciu mój chrześniak już odetchnął- podobno słabo poszedł mu polski. Ale na wyniki teraz trzeba poczekać.
Lepiej kopać, rwać kłącza, plewić do skutku, bo R jest rakotwórczy...
Iwciu mój chrześniak już odetchnął- podobno słabo poszedł mu polski. Ale na wyniki teraz trzeba poczekać.
- TROJA
- 500p
- Od: 6 kwie 2017, o 09:21
Iwciu każdy potrzebuje ciepla
a najbardziej rosliny. Mi wszystko stanelo w rozwoju i czeka na cieplejsze dni.
A po testach moj syn jedynie z czwartku niezadowolony

A po testach moj syn jedynie z czwartku niezadowolony

Pozdrawiam Ania
Mój ogród http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=100470" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje nadwyżki viewtopic.php?f=11&t=117198" onclick="window.open(this.href);return false;
Mój ogród http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=100470" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje nadwyżki viewtopic.php?f=11&t=117198" onclick="window.open(this.href);return false;
- Blueberry
- Od: 7 kwie 2013, o 22:34
- Kontakt:
Iwciu no pogoda jest paskudna
nawet nie ma jak na spacer iść, na wiosnę popatrzeć, o wyjeździe na działkę nie mówiąc
Mam nadzieję że niedługo to się skończy

?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
- agape
- Od: 23 lip 2008, o 21:33
Widac jestes zapracowana, obyscie w dlugi weekend mieli troche oddechu od stresów...

Zapracowana Aguś to nie jestem ,u nas pogoda nie sprzyja przcom na działce,więc siedzę i sadzę w domu dynie . Myślę też gdzie wysiać ogórki na rozsadę -miejsca brak.
Natalio też mam nadzieję na zmianę pogody.
Aniu ,to widać lepiej mu poszło -teraz tylko czekać na wyniki.
Lucynko ,szkoda że u nas taki rozrzut -albo zimno albo upał -nie może być normalnie?
Julciu u mnie nie będzie placyku pod leżaczek. Jakoś trawnika nie przewiduję. Randapem zamierzam spryskać te najgorsze miejsca,a tych jest całkiem sporo.
Moniko ,randap w niektórych miejscach to niestety konieczność
Natalio też mam nadzieję na zmianę pogody.
Aniu ,to widać lepiej mu poszło -teraz tylko czekać na wyniki.
Lucynko ,szkoda że u nas taki rozrzut -albo zimno albo upał -nie może być normalnie?
Julciu u mnie nie będzie placyku pod leżaczek. Jakoś trawnika nie przewiduję. Randapem zamierzam spryskać te najgorsze miejsca,a tych jest całkiem sporo.
Moniko ,randap w niektórych miejscach to niestety konieczność
- TROJA
- 500p
- Od: 6 kwie 2017, o 09:21
U mnie tez niestety środek typu randap na niektóre miejsca jest niezastąpiony
Gdyby patrzeć co jest szkodliwe to nie powinniśmy nic ze sklepu nie kupować bo tam wszędzie chemia... jak widzę ile razy sąsiedzi pryskają zboża to aż strach później że to idzie na mąkę czy tez do żywienia zwierząt 

Pozdrawiam Ania
- agape
- Od: 23 lip 2008, o 21:33
Ach no tak. Ta pogoda ....
jak sie nie ma dzialki to sie az tak o tym nie mysli. Masz racje. Ale to super ze wysiewasz dynie. Moze ja tez sie za to zabiore? Na razie nic nie sialam. A jaka dynie wysiewasz? Ogórki - a gdzies przy płocie miejsca sie nie znajdzie ;)?

Witajcie , właśnie wróciłam z działki ,musiałam zobaczyć co tam słychać. Niestety dalej zimno i pochmurnie. Niestety nie wzeszła mi marchewka i pietruszka -to znaczy wzeszła tak jedna co pół metra
. Groszek co nieco odbija po przemarznięciu.
Trawka została skoszona,mlecze powyrywane a niebieskie granulki mam nadzieję że zabezpieczą bób przed ślimakami.

Trawka została skoszona,mlecze powyrywane a niebieskie granulki mam nadzieję że zabezpieczą bób przed ślimakami.

-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 31 lip 2014, o 21:16
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Iwciu, ponoć barometr idzie na pogodę,
więc jest nadzieja na nowe życie naszych roślinek.
Ciekawy kolorek mają Twoje tulipanki, taki delikatny.
A kwiat narcyza uroczy!
Dużo błękitnego nieba z jasnym
życzę na każdy kolejny dzień. 

Ciekawy kolorek mają Twoje tulipanki, taki delikatny.

A kwiat narcyza uroczy!

Dużo błękitnego nieba z jasnym

Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Lucynko ,cebulki kupiłam na jesieni w biedronce -jeśli się nie mylę to flaming flag .Też mam nadzieję na poprawę pogody ,bo inaczej oszaleję.
- Zuzia111
- Od: 13 paź 2016, o 16:43
Iwciu...także koniecznie muszę pochwalić tulipanki, kolorek przepiękny.
. Ty byłaś na działeczce ja właśnie się wybieram. Czekam na zapowiadane
, coś mu nie spieszno a i zimno do tego. Czyżbym znów miała nie jechać, chyba się zapłaczę.
. Pozdrawiam i życzę 

- iwona0042
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj Iwonko, myślę, że popracowałaś na nowej działeczce
, pogoda sie poprawiła na czasz świetowania, ale dzis u nas znowu padać zaczęło po południu, a ja na jutro jeszcze plany działkowe mialam 

Popatrz Iwonko,dwa krańce kraju a pogoda taka sama. U nas zaczęło padać po 18, tyle co wróciliśmy z działki. Udało się zabić szpica ,i zabetonować prawie połowę słupków pod ogrodzenie. Niestety wykopywanie dołów pod nie jest mordęgą -tyle tam korzeni. Na jednej stronie działki mamy mnóstwo odrostów bzów,a na drugiej wiśni . Jakby tak podliczyć ile jest tych mini-wisienek , wyszło by ponad 50 . Na jutro też mieliśmy plany ,ale jak będzie padać to nic z tego.