Oaza spokoju Hanki
- Hanka 1
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 30 kwie 2008, o 20:03
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Gabrysia lilie teraz kwitną te co sadziłam późną wiosną,jeszcze mam parę w pąkach /tak mnie wyszkolił K........./A róże mam takie co kwitną cały czas,chociaż i takie co tylko wiosną a później chorują i dadzą jeden dwa kwiatki z przerwami ,chyba je wyciepnę jesienią,bo już nie mam do nich zdrowia.Targam konewki,żeby je podlać miedzianem,pryskam,chucham dmucham a one i tak wolą mączniaka lub czarną plamistość.Tak,że cztery pięć szt mam do odstrzału
Fajnie,że zaglądasz do mnie
Fajnie,że zaglądasz do mnie
Wpadam tu sobie cichaczem podejrzeć jakieś piękne rabatki, a tu ciacha, ciasteczka, roladki, sałatki .......... nie wiadomo na czym oko zawiesić. Lilie i róże przepiękne.
z uśmiechami - Kasia
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?t=15194
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?t=15194
Witam!
Widzę, że wszyscy w tym roku cieszą się wyjątkowo pięknymi liliami. Moje już w większości przekwitły, a i tak były dość biedniutkie (atak ślimaków, które w ciągu dnia zrobiły z nich łyse badylki). Moje róże dopiero zbierają się do powtórnego kwitnienia, jak zakwitną to na pewno się pochwalę. Pozdrawiam!
Widzę, że wszyscy w tym roku cieszą się wyjątkowo pięknymi liliami. Moje już w większości przekwitły, a i tak były dość biedniutkie (atak ślimaków, które w ciągu dnia zrobiły z nich łyse badylki). Moje róże dopiero zbierają się do powtórnego kwitnienia, jak zakwitną to na pewno się pochwalę. Pozdrawiam!
- Danio
- Od: 8 lis 2006, o 18:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Widzę, że nadal kolorowo u Ciebie, ale zgodzę się z Tobą - w przyrodzie widać już oznaki jesieni - u mnie zaczynają kwitnąć wrzosy i chryzantemy. Miejmy nadzieję, że będzie piękna i długa. Zresztą muszę powiedzieć, że ja bardzo lubię jesień.
Pozdrawiam Dorota
Pozdrawiam Dorota
Żyjesz tylko raz, ale jeśli żyjesz dobrze, to wystarczy /Joe E. Lewis/
Ogród za borem
Ogród za borem cz. 2
Ogród za borem
Ogród za borem cz. 2
- Danio
- Od: 8 lis 2006, o 18:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Haniu, robię od dawna buraczki wg tego przepisu. Można z nich zrobić pyszną sałatkę.
Buraczki z marynaty
Cebula
Jabłka
Ogórki kiszone
Wszystko kroimy w kostkę, dodajemy pieprz i majonez i mieszamy. Nie podaję ilości składników, gdyż nie ma to większego znaczenia. Wychodzi smaczna, szybka sałatka w ślicznym różowym kolorze. Ja robię ją na wszystkie święta, ponieważ wpływa dobrze na trawienie.
Pozdrawiam Dorota
Buraczki z marynaty
Cebula
Jabłka
Ogórki kiszone
Wszystko kroimy w kostkę, dodajemy pieprz i majonez i mieszamy. Nie podaję ilości składników, gdyż nie ma to większego znaczenia. Wychodzi smaczna, szybka sałatka w ślicznym różowym kolorze. Ja robię ją na wszystkie święta, ponieważ wpływa dobrze na trawienie.
Pozdrawiam Dorota
Żyjesz tylko raz, ale jeśli żyjesz dobrze, to wystarczy /Joe E. Lewis/
Ogród za borem
Ogród za borem cz. 2
Ogród za borem
Ogród za borem cz. 2