http://www.szpicewilcze.fora.pl/galeria ... 43-45.html
do zbilansowanej karmy czyli chrupek nic już nie dodawała... on je na zmiane albo tylko chrupki, albo gotowane papurivendel pisze:Aguś, skoro jadł w pełni zbilansowaną karmę, to jajka i ser to już nadmiar...Prawdopodobnie jednak jest przebiałkowany.i nie wolno karmy podawać w dowolnych ilościach!
Na pchły i kleszcze zastosuj Frontline jakiś inny chroniący przed insektami preparat.O tym, które są dobre i sprawdzone doczytasz na:
www.dogomania.pl
A psa możesz kąpać częściej!Na pewno mu nie zaszkodzi!ja polecam szampon Here, włos po nim piękny,miękki i błyszczący , nie powoduje alergii.
Olu, to nie ja szukam pieska tylko DorkaWDaleksandra2323 pisze:Jeanne, a może szpic wilczy? taki jak na zdjęciu. Szpice mają do 50 cm w kłębie, mimo bujnego futra nie wymagają specjalnej pielęgnacji, wychodz im bardzo
mało sięści. Jest to rasa psów stróżujących - są bardzo czujne. Nie wymagają dłuuuugich spacerów, nie mają tendencji do włóczęgostwa. Nie słyszałam, aby niszczyły ogródek. Oczywiście mają wady
. Nie są to psy posłuszne bezwzględnie, nie można w stosunku do nich używać przemocy, bo zniszczy się psychike szpica, za to za nagrode zrobią wszystko. Są bardzo inteligentne i szybko się uczą, ale nie oznacza to, że wykonają zawsze wydaną komendę. Nie jest to rasa dominująca, ani agresywna - stąd bezpieczeństwo przy kontaktach z dziećmi. Sama mam dwójkę i było to dla mniebardzo ważne.
![]()
![]()
Antosiu...Antooosia pisze:DORKAWD piszę specjalnie do Ciebie i z myślą o Twojej rodzinie.Bezwzględnie poleciłabym Ci boksera(właśnie).
.
Zgadza się!aleksandra2323 pisze:
Dodam, że szpice jako rasa pierwotna nie są chorowite i spokojnie dożywają 13 lat
Olu, ja się nie gniewamaleksandra2323 pisze:Jeanne, przepraszam, wszystko przez to , że czytam kilka stron jednocześnie - wolno ładująmi się strony, a ja chce być w miarę na bierząco
.
Sierść jest izolatorem, w lato chłodzi, w zimę grzeje. Nasz drugi pies ONek dużo gorzej znosi upały;
na opakowaniu pisało że 6 miesiecy na pchły i 3 miesiące na kleszcze..Jeanne pisze:Aga, frontline i wszystkie inne środki tego typu działają na pchły do 3 miesięcy, a na kleszcze miesiąc...czy w Twoich okolicach kleszczy nie ma![]()