Robert40 Wow

Moje 2 szczepione słabo rosną i ciągle malutkie... za to ZW wzięło górę i mam 3 większe a ten największy, tylko kurcze jakis gryzoń sie podkopuje... znowu

Żółte wewnątrz są JanosikiRowerzysta pisze:Myślałem, że one są żółte w środku
Taaa... U mnie podkopał już melony w tunelu, ZW w drugim tunelu, a wczoraj ZW w oponie. Trzymajmy się, Igala, jeśli Nervosol nie pomoże, to zawsze można kupić kilka granatów ręcznychIgala pisze:tylko kurcze jakis gryzoń sie podkopuje... znowu
1. Czy te "dwa arbuzy" są tej samej odmiany? Czy wiesz, jaka to odmiana?Vendeur pisze:Cześć, mam na ogrodzie (bez osłon, szklarni itp.), po prostu w gruncie, 2 arbuzy
@KabombaKabomba pisze:1. Czy te "dwa arbuzy" są tej samej odmiany? Czy wiesz, jaka to odmiana?Vendeur pisze:Cześć, mam na ogrodzie (bez osłon, szklarni itp.), po prostu w gruncie, 2 arbuzy
2. NIE USUWAJ PĘDÓW
3. Nie usuwaj owoców, gdy są wielkości agrestu, ponieważ nie wiesz, który z tych kwiatów został zapylony, a który nie. Usuwając na zasadzie loterii możesz pozbyć się zawiązanych, a zostawić "puste", które za tydzień same odpadną.
4. Masz możliwość wstawić fotki? Czy obydwa krzaki są w dobrej kondycji?
5. Możesz zapylić ręcznie, gdy pojawi się świeży kwiat żeński (otwiera się tylko na jeden dzień), ale nie ma gwarancji, że owoc będzie rósł, bo krzak może sam go odrzucić. Mam jedną późną odmianę wśród wielu wczesnych i ta późna nie ma jeszcze ani jednego rosnącego owocu, jeśli Cię to pocieszy ;)