Mój ogród niepokazowy

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Mój ogród niepokazowy

Post »

Halszko trzymam kciuki za bungevillę. ;:65 Tyle siewek rudbekii, ;:oj super że tak ładnie wykiełkowały. ;:138
Awatar użytkownika
jarha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2014, o 23:28

Post »

Witajcie :wit
U mnie też, jak wszędzie, wiosna w odwrocie ;:174
Piątkowy poranek przyszedł ze śniegiem i ochłodzeniem.
Obrazek

Dziś już co prawda śniegu nie ma, ale ziąb niesamowity, mimo słońca.
Wszystkie kwiatki pozamykały się i czekają na ciepełko :D
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Karolu, ten szafirek jakiś wyjątkowo wyrywny ;:306. Tylko jeden się pokazał, być może cebulka jakoś bliżej powierzchni się wydobyła, cały czas jest taki malutki, że prawie go nie widać. Trzymaj kciuki za moje sadzonki bugenvilli, zobaczymy co z nich będzie. Dzięki za nazwanie moich krokusów :D

Lucynko, dziękuję, ale i u mnie się mocno oziębiło i wiosna przystopowała. Mężowie (moze nie wszyscy) już tak mają, że widzą tylko duże kwiatki, mój w każdym razie uważa że za dużo takich durnostojek, które przeszkadzają mu w koszeniu :;230 :;230 Jak mu pokażę coś na zdjęciu, to się potrafi zdziwić, że to u nas kwitnie ;:306

Wandziu, dzięki za miłe słowa ;:196 Może Twój ciemiernik tak mocno się nie rozsiewa, albo tak skrupulatnie pielisz, że usuwasz siewki z chwastami. Ja mam na tej rabacie z ciemiernikami korę (choć one wolą zasadowe podłoże) i między korą siewki mają szansę na tyle urosnąć, że je rozpoznaję. Mam na myśli ciemiernik biały, bo te różowe, wschodnie kwitły już u mnie dwa razy a jak dotąd nie trafiłam na siewki ;:7

Ewo, Soniu, dzięki wielkie za trzymanie kciuków za moją bugenvillę i jej dzieci, wsparcie bardzo się przyda ;:168

Miłego niedzielnego popołudnia dla Was, a w nowym tygodniu zdrowia i słoneczka jak najwięcej ;:167
Pozdrawiam, Halszka
Mój ogród niepokazowy Cz.2
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Nawet ładny ten zimowy obrazek, Halszko. ;:333
Mimo wszystko jednak większą przyjemność dają obrazki kwitnących wiosennych kwiatuszków. ;:215 ;:138
Do mnie też zima wróciła, jednak z samym mrozem. :oops: Do tego wieje silny wiatr, który potęguje zimnicę. ;:oj
Brzydki dzień, mimo że niedziela. ;:222
Mam nadzieję, że tydzień przyniesie lepszą pogodę, czego Tobie, sobie i wszystkim nam życzę z całego serca. ;:3 ;:3 ;:167
Pozdrawiam cieplutko. ;:196
danuta z
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2011, o 11:58
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Halszko to zdjęcie zimowe jest piękne. ;:138
U nas po południu dosypało sporo śniegu i znowu jest biało.Jest też mrożno,na chwilę obecną jeden stopień.
Trzymaj się ciepło. :wit
Awatar użytkownika
Shalina
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 paź 2017, o 17:06

Post »

Halinko u mnie za oknem podobnie jak i u Ciebie, chociaż śniegu dużo,dużo więcej ;:oj ;:oj
Szkoda tylko tych pięknych zwiastunów wiosny, których przybywa w Twoim ogrodzie ;:110
Pozdrawiam cieplutko i życzę dużo ;:3 ;:79 ;:79
Pozdrawiam Halina
Przydomowy ogród emerytki
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37

Post »

[Halinko/b] u mnie dzisiejszy poranek też ze śniegiem i mrozem a na niebie piękne słońce.
Myślę, że to już ostatnie podrygi zimy i lada dzień wyjdziemy na spotkanie z glebą.
Doczytałam że ciemierniki się Tobie nie sieją. U mbie każdego roku mnóstwo siewek, widziałam jeszcze na rabatkach u siebie w tygodniu zeszłoroczne siewki które mogę podarować.

Pozdrawiam
Awatar użytkownika
jarha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Obrazek

Taki dziś widok z okna miałam od rana. Nie powiem, że mi się nie podoba, ale jednak wolałabym żeby był bardziej zielony :D

Lucynko wiosna się ociąga i nic sobie nie robi z naszych dobrych życzeń :wink: Mimo tego życzę nam wszystkim ciepełka i słońca ;:3 Wiosno przybywaj!

Danusiu, czekamy zatem na lepszą pogodę, bo zimy już mamy dość ;:108

Halinko, wiosenne kwiatuszki śniegu się nie boją, i przymrozków też nie. Więc mam nadzieję, że nic im się nie stanie, chyba, że te śniegi i mrozy się będą przedłużać. Oby nie!

Krysiu, ciemierniki białe sieją się u mnie jak szalone, gdybym nie zaczęła obcinać nasienników, to bym miała pełne rabatki siewek. Natomiast te różowe mam od niedawna i jak dotąd nie natknęłam się na siewki, może tej wiosny znajdę jakieś zeszłoroczne. Ale bardzo Ci dziękuję za propozycję ;:168

Choć dzisiejszy świąteczny dzień już dobiega końca, życzę nam wszystkim kobietom samych sukcesów w życiu i w ogrodach, dużych i małych radości a przede wszystkim dużo zdrowia ;:167

Obrazek
Pozdrawiam, Halszka
Awatar użytkownika
sauromatum
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 maja 2010, o 08:54

Post »

Jakbym widział inną strefę klimatyczną :wink: Skąd ten śnieg? :wink: U mnie w nocy do -7 stopni ale śniegu zero, żadnych opadów.
Ale rzeczywiście wiosennym zwiastunom takie chwilowe czy nocne mrozy dużo nie robią - a szczególnie gdy leży na nich śnieg :)
Za kilka dni już będzie zielono :) Chyba, że u Ciebie jakaś zupełnie inna prognoza pogody :wink:

Piękna kępka przebiśniegów :) bardzo wiosenna :)
Awatar użytkownika
jarha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Karolu, co prawda tamten śnieg już stopniał, ale dziś znów wietrznie, zimno i pochmurno i właśnie coś zaczyna z nieba lecieć. Póki co od razu topnieje. Zima się zaparła i nie chce odejść ;:124

A tymczasem w ogrodzie ciemierniki smętnie zwiesiły główki ;:174
Obrazek

Tulipany Turkestanica czekają na sygnał aby wybuchnąć kwiatami :D
Obrazek

Tylko krokusy ratują honor przedwiosennego ogrodu, wczoraj radośnie wdzięczyły się do słoneczka (dziś już stuliły swoje płatki :( )
Obrazek

Obrazek

Pozdrawiam ciepło, życzę wszystkim odwiedzającym zdrowia i słonecznej pogody ;:3
Pozdrawiam, Halszka
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Halszko, u Ciebie wiosna na rabatach, zresztą bardzo już kolorowa dzięki krokusikom ;:215 ;:138 , a u mnie biała zima. :shock: Sypie śnieg, wieje silny wiatr, temperatura ciut poniżej zera, nawet w mieszkaniu jakoś zimniej się zrobiło. ;:222
Miałam pójść po ziemię, bo kurier dostarczył trochę roślin wymagających umieszczenia w doniczkach, ale zrezygnowałam, odkładając tę konieczność do jutrzejszego ranka w nadziei, że będzie lepiej. ;:218
Może chociaż u Ciebie pogoda bardziej sprzyjająca, czego życzę Tobie i Twoim roślinkom. ;:3 ;:196
danuta z
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2011, o 11:58

Post »

Halinko no niestety zima nie odpuszcza.Dzisiaj u nas strasznie wieje i pada śnieg.Dobrze,że wczoraj pojechałam na działkę.
U Ciebie prawdziwe początki wiosny.Duży biały ciemiernik.Krokusy pięknie kwitną.
Zima nie odpuszcza,ale i wirus nie daje za wygraną.Wszelkie zło się na nas zwaliło. ;:134
Dużo zdrowia. ;:168
Awatar użytkownika
Shalina
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 paź 2017, o 17:06

Post »

Halinko u mnie przez trzy dni w nocy - 10, a dzisiaj już na zerze i plucha.Wczoraj dosypało i znowu biało wszędzie i już nie tylko na moim ogrodzie ;:145
Pomimo zimna pięknych zwiastunów wiosny wciąż u Ciebie przebywa ;:215
Pozdrawiam cieplutko i dużo ;:3 ;:196
Pozdrawiam Halina
Przydomowy ogród emerytki
Awatar użytkownika
jarha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

W sobotę miałam pracowity dzień. Zamówiłam pana ze zwyżką aby obciął mi moje tuje. Nie chciałam czekać do kwietnia bo co roku sporo ptaków buduje gniazda między gałęziami. Obcinanie z pewnością zakłóciłoby im spokój a co gorsza mogłoby im zdemolować pieczołowicie budowane domki.
Nie wyglądają zbyt pięknie takie obciachane od góry, jednak musiały być skrócone, bo sięgały już do linii elektrycznej.

Obrazek

Po całej operacji została sterta gałęzi, które sukcesywnie przepuszczamy przez rozdrabniacz, zrębki rozsypiemy pod świerki, jodełkę, cyprysik.
Dziś ogoliłam dość mocno tuje-kule. Trochę się pokrzywiły od śniegu, którego w porę nie strząsnęłam a później się nie dało bo przymarzł ;:223 Mam nadzieję, że się wyrównają.
Muszę jeszcze przyciąć berberysy, pęcherznicę, ognik.

Lucynko, mam nadzieję, że pogoda u Ciebie już trochę lepsza, choć widzę, ze prognozy dla całego kraju nienajlepsze. Cóż, musimy czekać i cieszyć się tym co mamy.

Obrazek

Danusiu, u mnie co prawda zakwitły pierwsze wiosenne kwiatki, ale wcale ich nie przybywa ;:185 W ubiegłym roku o tej porze było ich o wiele więcej. Ale nic nie możemy poradzić, tylko cierpliwie czekać :D

Obrazek

Halinko, jak widać w prognozach, nie wiem kiedy się doczekamy prawdziwej wiosny. W zeszłym roku w połowie marca miałam już pierwszego tulipanka, kępkę narcyzów miniaturek, pierwiosnki ząbkowane, i mnóstwo krokusów. A teraz ... szkoda gadać :cry:

Obrazek

Trzymajcie się cieplutko na przekór tej niesprzyjającej aurze. Uważajcie na wirusy ;:168
Miłego tygodnia mimo wszystko ;:167

Obrazek
Moje fiołki kwitną niestrudzenie od października :D
Pozdrawiam, Halszka
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Halszko, tak się cieszę, że u Ciebie piękne zdjęcia kwitnących wiosennych roślinek mogę podziwiać. ;:138 :tan ;:138
Bardzo ładnie też kwitną fiołki afrykańskie. ;:215 Moje dwa przekwitły, odpoczęły i powtarzają, ;:303 trzy inne cały czas odpoczywają, takie leniuszki. :lol:
Trzymaj się zdrowo i cieplutko. ;:167 ;:3 ;:196
Awatar użytkownika
jarha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Lucynko, mam zdjęcia, bo ostatnio zaczęłam korzystać z innego hostingu. Z fotosika miałam jakieś małe zdjęcia co mnie trochę denerwowało.
Moje inne fiołki też mają przerwę, tylko te takie wytrwałe.
Dziś prawie pół dnia spędziłam w ogrodzie. Podcięłam od dołu 3 tuje, i obcięłam 3 berberysy. Ramion nie czuję od sekatora (właściwie to czuję ból, nie wiem kto to wymyślił, takie powiedzenie ;:7 ) narobiłam balaganu, sterta gałęzi leży na trawniku, trzeba będzie wyciągnąć rozdrabniacz. A mój M jak na złość ma problem zdrowotny i dostał od lekarza prikaz, żeby się wystrzegać zziębnięcia, czego skwapliwie przestrzega :lol: Jeszcze mi zostały 3 tuje i 2 berberysy do cięcia, może tymczasem się ociepli i M mi pomoże uprzątnąć te gałęzie ;:224

W tak zwanym międzyczasie przyleciała do karmnika chmara dzwońców i udało mi się kilka fotek cyknąć. Nie chciałam podchodzić bliżej, żeby ich nie spłoszyć, toteż zdjęcia niezbyt wyraźne.

Obrazek

Obrazek

Z dzwońcami biesiadowała modraszka :)
Obrazek

Wczoraj kupiłam sobie kilka wiosennych umilaczy :D

Obrazek

Obrazek

Kupiłam też bratki, ale zanim je wsadziłam do donicy zrobiło się prawie ciemno i fotka nie wyszła :wink:

Milutkiego wieczoru i dobrej nocki ;:196 ;:168
Pozdrawiam, Halszka
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”