paradasOj roboty trochę było a jest jeszcze więcej ale jakoś powoli działam. Ja od dzisiaj też już omijam stanowiska z roślinami przynajmniej do połowy kwietnia
Ta konstrukcja to podpora na moje powojniki ale w tym roku chyba tą linkę stalową wymienię na siatkę.
Ha-Ah To racja, do Hryniewicz mam bliżej ale autko mam małe i za dużo mi tam nie wejdzie. Dziadek ma busa z hakiem i zadeklarował że załatwi przyczepkę i zabierze do siebie do domu na ognisko ale niestety nie wiadomo kiedy to nastąpi bo auto w naprawie ma chwilowo. Ja już się niewielkiej części pozbyłem ale to dosłownie kropla w morzu.
Wiki ojj tak, ta bulwa sama w sobie jest już bardzo ozdobna. Na dniach wszystkie mam zamiar już posadzić do donic i podpędzić przed sezonem. Jestem mega ciekawy jak duży kolos wyrośnie z kupionej wczoraj bulwy. Mam nadzieję że chociaż z 1.5metra wyjdzie
Ja też słyszałem o tym że ludzie jedzą jak ziemniaki. W Polinezji właśnie Kalokazja jest zamiennikiem ziemniaków i według Wikipedii jest podstawowym składnikiem odżywczym w tamtych rejonach. Nie wiem czy miałbym odwagę taką z działu ogrodowego spróbować
Blueberry Udało mi się chyba wybrać największą bulwę ze wszystkich jakie były

Też jestem bardzo z tych daliowych zakupów zadowolony, kojarzą mi się z ogrodem prababci
Dzisiaj znowu pogoda dopisała więc udało mi się pozbyć niewielkiej części gałęzi ale dzięki temu oczyściłem miejsce pod altankę więc dzisiaj zacząłem pierwsze prace przy jej budowie, nie wygląda to jeszcze jakoś powalająco ale wiadomo, to dopiero początek
Jak widać na zdjęciu poniżej częściowo już przekopałem teren pod taras a teraz czeka mnie wyrównanie i wybranie wszystkich bulw kokoryczki. To wręcz jest u mnie jak chwast ! Na całej powierzchni nowej altany i tarasu mam jej bulwy/kłącza

Jutro jadę działać dalej. mam nadzieję że uda mi się postawić altanę do końca i położyć pierwszą warstwę impregnatu
A tutaj tak dla przypomnienia zdjęcia jak miejsce nad którym właśnie pracuję wyglądało w poprzednich sezonach.