od niedawna ją mam, kupiłem od Przema ;) trzeba podlewać destylowana wodą no i zraszać często ;) podlewam tak co drugi dzień zwykle, stoi na południowo zachodnim okienku ;) najważniejsze że wypuszcza nowe listki i zaczęła łapać owady latające:P
Jestem pod wrażeniem! Wszystkie piękne, kolory koleusika, begonek śliczne. Skrzydłokwiaty urocze Katemie też świetnie wyglądają - mój zrzucił pąki, nie jesttem z niego zadowolona
fuksja była kupowana w tamtym roku, była duża, w wiszącej doniczce;) ale na jesieni jak wróciła do domu siostra postawiła ją na szafce i zapomniała o podlewaniu ale udało się ją odratować i wypuściła jeden pęd widoczny na zdjęciu :P i tak sobie rośnie, chciałbym ją prowadzić w formie zwisającego drzewka :P pelargonie chciałem dzisiaj rozmnożyć ale nie znalazłem nic co by się nadawało na zaszczepkę bo wszędzie małe pąki ;] Mam też nasionka kapturnicy kupione na allegro (przy okazji :P) chyba trzeba się zabrać za wysiewnaie
Wszystko pięknie rośnie jak widać. I paprocie ładnie się chowają. Miałam kiedyś tą z 5-go zdjęcia o takich drobniutkich, delikatnych listkach, ale nie uchowała się u mnie za długo Widzę, że jesteś bazyliolubny Ja ją też uwielbiam - szczególnie do sosu spaghetti oraz w sałatce z pomidorami i serem mozarella ;:13
ooo to nie wiem :P chyba coś pomyliłem ale póki co żyją więc zaprzestanę zraszania, chyba mi się pomyliło z kapturnicą czy czymś takim :P kolejny kwiatek trafił do domu - kalanchoe które moja mama dostała z okazji dnia matki A odnośnie tego czegoś obok paprotki to nie zgadniecie co to takiego :P wstawie fotę z bliska wieczorem:P