Storczyki dewuka
-
- 500p
- Od: 8 lut 2008, o 14:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Rzeczywiście rwą się do kwitnienia! super
u mnie na razie tylko jeden ma nowy pęd... Eh, a ztymi parapetami to Cię rozumiem
Ja większość swoich trzymam na ziemi pod południowym oknem bo tam mają długo jasno i w miare rozproszone światło więc też ich nie przygrzewa... Niestety oprócz tego dysponuje tylko jeszcze północnymi oknami więc tam mam tylko te najmniejsze... Koniecznie dodawaj zdjęcia z każdego rozwijającego się pączka bo się strasznie ciekawie zapowiadają 

Pozdrawiam,
Ewelinka
Ewelinka
- Storczykowa
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
- Jeanne
- 1000p
- Od: 21 gru 2007, o 16:08
O rety Dorotko, ale się będzie działo jak te wszystkie pączuszki się rozwiną 

Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Moje storczyki
Dorotko wyciągnij jeszcze jakieś ukryte skarby storczykowe
ale u Ciebie pięknie do słońca wychodzi
u mnie tylko jeden z uśpionego pączka wypuszcza mały pęd kwiatowy i duży storczyk zaczyna gubić kwiatki, ale wypuszcza liść i widzę, że z uśpionych oczek zaczną wychodzić nowe pędy kwiatowe i o ile ich nie zamęczę moimi częstymi wizytami, by sprawdzić czy juź coś urosło
, to też będę miała się czym pochwalić ;:225

- dewuka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 1 sty 2008, o 13:37
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Och Ewelinko - aż tak różowo to nie jest.
Mam 5 sabotków - w tym jednego w delikatnie mówiąc kiepskim stanie- które nie kwitną, 1 falenopsisa, który namyśla sie co dalej i cambrię, i dendrobium. A i ludwisię. Tak wiec i u mnie są storczyki, które wymagają szczególnej opieki. Ale jestem dobrej myśli.
A różowe dendrobium nobile ciągle powiększa pąki ale jeszcze nie rozkwitło. Nie mogę się doczekać.
Chociaż rzeczywiście muszę przyznać, że falenopsisy oszalały i rosną na potęgę. ;:6
Mam 5 sabotków - w tym jednego w delikatnie mówiąc kiepskim stanie- które nie kwitną, 1 falenopsisa, który namyśla sie co dalej i cambrię, i dendrobium. A i ludwisię. Tak wiec i u mnie są storczyki, które wymagają szczególnej opieki. Ale jestem dobrej myśli.
A różowe dendrobium nobile ciągle powiększa pąki ale jeszcze nie rozkwitło. Nie mogę się doczekać.

Chociaż rzeczywiście muszę przyznać, że falenopsisy oszalały i rosną na potęgę. ;:6
Tak po cichutku przeglądam sobie od czasu do czasu twój wątek i uf.....co za eksplozja w kwitnieniach
czekam na fotki

pozdr Dorota
Moje storczyki
Moje storczyki